Routern svarar inte när jag uppgraderat fabriksprogramvaran.

Lösning 1:

Det kan hända att uppgraderingsprocessen inte slutfördes innan du försökte använda routerns konfigurationssidor. Vänta i två minuter och försök sedan få åtkomst till routerns konfigurationssidor igen.

Lösning 2:

Koppla ur och sätt tillbaka strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router. Wireless MAXg Router startas då om. Vänta i 30 sekunder innan du försöker komma åt konfigurationssidorna för Wireless MAXg Router.

Lösning 3:

Håll återställningsknappen nedtryckt i fem till tio sekunder. Då återställs fabriksinställningarna för Wireless MAXg Router. Om du har angett egna konfigurationsinställningar måste du göra de här ändringarna igen.

Lösning 4:

Du kan behöva frigöra och förnya datorns anslutning till routern.

Lösning 5:

Kontrollera fabriksprogramvarufilens storlek så att hela filen har laddats ned korrekt.

Obs! Datorn som du använder för den här proceduren måste vara ansluten till routern med en nätverkskabel.

Användare av Windows Vista ska utföra denna procedur.

Användare av Windows XP, 2000 och NT ska utföra denna procedur.

Användare av Windows Me, 98 och 95 ska utföra denna procedur.

Användare av Windows Vista:

Utför följande steg om du vill installera routerns fabriksprogramvara manuellt.

1. Skriv ned sökvägen till mappen där du har sparat fabriksprogramvarufilen.

Exempel
    : C:\networking\

2. Gå till Windows Start > Kontrollpanelen.

3. Klicka på Network and Internet (nätverk och internet)  > Nätverks- och delningscenterHantera nätverksanslutningar.
  4. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för den nätverksanslutning som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.

5. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.

6. Välj Använd följande IP-adress:

I det här steget får du ange en IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste ligga i samma delnät som routern. Om routerns IP-adress fortfarande är standardadressen 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100. Om routerns IP-adress har ändrats använder du de första tre siffrorna (oktetter) från routerns adress och ändrar den fjärde siffran till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
  7. Klicka på OK och klicka sedan på OK igen.
  8. Klicka på Start i Windows.
  9. Skriv Kommandotolken i sökrutan och tryck på RETUR.
  10. Dubbelklicka på Kommandotolken i resultatlistan.
  11. Använd kommandot ”cd” för att gå till den mapp där fabriksprogramvarufilen är sparad med hjälp av följande syntax:

cdsökväg till mappen

och trycker på ENTER

Exempel: Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\ skriver du:
    cd ”C:\networking\” och trycker på ENTER.

12. Skriv följande kommando men TRYCK INTE PÅ ENTER tftp -i 192.168.2.1 put 5465.usr

13. Koppla ur strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router.

14. Koppla in routerns strömförsörjningsenhet igen.

15. Tryck omedelbart på ENTER i dialogrutan på datorn så att kommandot körs.

16. Nu bör ett meddelande visas som anger att avbildningen har överförts. Vänta tills uppgraderingen är slutförd. När lampan för trådlös anslutning tänds är uppgraderingen klar.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Gå till Windows Start > Kontrollpanelen.

2. Klicka på Network and Internet (nätverk och internet)  > Nätverks- och delningscenterHantera nätverksanslutningar.
  3. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för det nätverkskort som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.

4. Välj Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka sedan på OK igen.

Användare av Windows XP, 2000 och NT:

Utför följande steg om du vill installera routerns fabriksprogramvara manuellt.

1. Skriv ned sökvägen till mappen där du har sparat fabriksprogramvarufilen.

Exempel
    : C:\networking\

2. Gå till Windows Start > Kontrollpanelen > Nätverksanslutningar.

3. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för den nätverksanslutning som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.

4. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.

5. Välj Använd följande IP-adress:

I det här steget får du ange en IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste ligga i samma delnät som routern. Om routerns IP-adress fortfarande är standardadressen 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100. Om routerns IP-adress har ändrats använder du de första tre siffrorna (oktetter) från routerns adress och ändrar den fjärde siffran till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.
  1. Klicka på OK och klicka sedan på OK igen.

2. Klicka på Start > Kör i Windows.

3. I dialogrutan Kör skriver du cmd och klickar på OK.

4. Använd kommandot ”cd” för att gå till den mapp där fabriksprogramvarufilen är sparad med hjälp av följande syntax:

cdsökväg till mappen

och trycker på ENTER

Exempel: Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\ skriver du:
    cd ”C:\networking\” och trycker på ENTER.

5. Skriv följande kommando men TRYCK INTE PÅ ENTER tftp -i 192.168.2.1 put 5465.usr

6. Koppla ur strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router.

7. Koppla in routerns strömförsörjningsenhet igen.

8. Tryck omedelbart på ENTER i dialogrutan på datorn så att kommandot körs.

9. Nu bör ett meddelande visas som anger att avbildningen har överförts. Vänta tills uppgraderingen är slutförd. När lampan för trådlös anslutning tänds är uppgraderingen klar.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Gå till Windows Start > Kontrollpanelen > Nätverksanslutningar.

2. Högerklicka på Anslutning till lokalt nätverk för det nätverkskort som ansluter datorn till routern och välj sedan Egenskaper.

3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.

4. Välj Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka sedan på OK igen.

Användare av Windows Me, 98 och 95:

Utför följande steg om du vill installera routerns fabriksprogramvara manuellt.

1. Skriv ned sökvägen till mappen där du har sparat fabriksprogramvarufilen.

Exempel
    : C:\networking\

2. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.

3. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.

4. Välj Använd följande IP-adress:

I det här steget får du ange en IP-adress för nätverkskortet. Den här adressen måste ligga i samma delnät som routern. Om routerns IP-adress fortfarande är standardadressen 192.168.2.1 anger du 192.168.2.100. Om routerns IP-adress har ändrats använder du de första tre siffrorna (oktetter) från routerns adress och ändrar den fjärde siffran till 100. Kontrollera att nätmasken är 255.255.255.0.

1. Klicka på OK och klicka sedan på OK igen.

2. Klicka på Start > Kör i Windows.

3. I dialogrutan Kör skriver du command och klickar på OK

4. Använd kommandot ”cd” för att gå till den mapp där fabriksprogramvarufilen är sparad med hjälp av följande syntax:

cdsökväg till mappen

och trycker på ENTER

Exempel: Om fabriksprogramvarufilen finns i mappen C:\networking\ skriver du:
    cd ”C:\networking\” och trycker på ENTER.

5. Skriv följande kommando men TRYCK INTE PÅ ENTER tftp -i 192.168.2.1 put 5465.usr

6. Koppla ur strömförsörjningsenheten för Wireless MAXg Router.

7. Koppla in routerns strömförsörjningsenhet igen.

8. Tryck omedelbart på ENTER i dialogrutan på datorn så att kommandot körs.

9. Nu bör ett meddelande visas på kommandoraden som anger att bilden har överförts. Vänta tills uppgraderingen är slutförd. När lampan för trådlös anslutning tänds är uppgraderingen klar.

Du måste nu ställa tillbaka IP-adresseringen för nätverkskortet på Erhåll en IP-adress automatiskt.

1. Högerklicka på Mina nätverksplatser på skrivbordet eller Nätverket och välj sedan Egenskaper.

2. På fliken Konfiguration väljer du det nätverkskort som ansluter datorn till routern och klickar sedan på Egenskaper.

3. På fliken Allmänt i egenskaperna för den lokala nätverksanslutningen väljer du Internet Protocol (TCP/IP) och klickar sedan på Egenskaper.

4. Välj Erhåll en IP-adress automatiskt och klicka på OK. Klicka sedan på OK igen.