Installering for alle operativsystemer

Feilsøking >

Tekniske opplysninger

Informasjon om standarder og normer

Begrenset garanti

Feilsøking

Hvis du har problemer med modemet, bør du først kontrollere at det er riktig installert.

Windows 95/98/Me: Klikk på Start-knappen i Windows, på Innstillinger og deretter på Kontrollpanel. Dobbeltklikk på ikonet Modem. I vinduet Egenskaper for modem skal du nå se en beskrivelse av modemet. Klikk på Diagnose-kategorien. Kontroller at riktig modem er merket. Klikk på knappen Mer informasjon. Du vil nå se en serie med kommandoer og svar fra modemet. Det betyr at installeringen har vært vellykket. Hvis modemet ikke står på listen og/eller du ikke kan se noen serie med kommandoer og svar, kontroller at alle kontaktene og strømkablene er godt festet til modemet og baksiden av datamaskinen. Kontroller at modemet er slått på, og at CS- eller strømlampen (PWR) lyser. Slå av PC-en, og start den på nytt. Kontroller modemet på nytt ved hjelp av Kontrollpanel, som beskrevet over.

Windows NT: Klikk på Start-knappen i Windows, på Innstillinger og deretter på Kontrollpanel. Dobbeltklikk på ikonet Modem. I vinduet Egenskaper for modem skal du nå se en beskrivelse av modemet.

Windows 2000/XP: Klikk på Start-knappen i Windows, på Innstililnger (der det er aktuelt) og deretter på Kontrollpanel. Dobbeltklikk på ikonet Telefon- og modemalternativer. Klikk på kategorien Modem. Kontroller at riktig modem er merket. Klikk på knappen Egenskaper. Klikk på Diagnose-kategorien. Klikk på knappen Spør modem. Du vil nå se en serie med kommandoer og svar fra modemet. Det betyr at installeringen har vært vellykket. Hvis modemet ikke står på listen og/eller du ikke kan se noen serie med kommandoer og svar, kontroller at alle kontaktene og strømkablene er godt festet til modemet og baksiden av datamaskinen. Kontroller at modemet er slått på, og at CS- eller strømlampen (PWR) lyser. Slå av datamaskinen, og start den på nytt. Kontroller modemet på nytt ved hjelp av Kontrollpanel, som beskrevet over.

Programvaren gjenkjenner ikke modemet.

Mulig løsning:

Programvaren for kommunikasjon fungerer kanskje ikke som den skal dersom du har mer enn én versjon installert, dersom du bruker en gammel versjon, eller dersom du bruker mer enn én type programvare for kommunikasjon på datamaskinen. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke den programvaren for kommunikasjon som følger med modemet på CD-ROM-platen med installeringssprogrammet.

Mulig løsning:

Programvarens COM-portinnstillinger kan være feil. I oppsettsdelen av programvaren skal det være et sted som inneholder portinnstillinger. Kontroller at programvarens portinnstillinger samsvarer med innstillingene for modemet. Les dokumentasjonen for kommunikasjonsprogramvaren for instruksjoner om justering av portinnstillingene i programvaren.

Modemet ringer ikke eller svarer ikke på inngående samtaler.

PROBLEMER MED OPPRINGING OG SVARING:

Mulig løsning:

Du kan ha en telefonledning med dårlig forbindelse koblet til modemet, eller telefonledningen kan være koblet til feil kontakt. Telefonledningen skal være koblet til kontakten på modemet, og til telefonkontakten i veggen. Bruk telefonkontakten som fulgte med modemet, hvis det er mulig.

KONTORBRUKERE:

Mulig løsning:

Du kan ha koblet telefonkontakten fra modemet til en digital linje. Kontakt avdelingen som er ansvarlig for telefonsystemet, hvis du er usikker på hvorvidt du bruker en digital telefonlinje.

Hvis telefonsystemet krever at du slår 9 for å få bylinje, må du huske å legge til 9 foran nummeret du ringer til.

BRUKERE MED TELEFONSVARER:

Mulig løsning:

Hvis du har telefonsvarer på linjen levert av det lokale telefonselskapet, kan du ha en annen summetone når du har meldinger som venter. Les av meldingene for å gjenopprette den vanlige summetonen.

Modemet høres ut som det forsøker å koble seg til et annet modem, men uten å lykkes.

Mulig løsning:

Du kan ha en dårlig forbindelse. Alle samtaler sendes via ulike rutere. Prøv å ringe på nytt.

Modemet oppnår ikke Internett-forbindelse med 56 kB.

Med protokollen V.90/V.92 kan du oppnå nedlastingshastigheter på opptil 56 kB, men linjeforholdene kan påvirke den faktiske hastigheten som oppnås i en oppkoblingsøkt. På grunn av uvanlige konfigurasjoner av telefonlinjene vil enkelte brukere ikke kunne dra full nytte av V.90/V.92-teknologien per i dag. Slik oppnår du forbindelser med 56 kB:

• Serveren du ringer opp, må støtte og bruke digitale V.90/V.92-signaler. Internett-leverandøren din kan gi deg en liste over oppringte forbindelser og gi informasjon om hva de ulike tilkoblingene støtter for øyeblikket.
  • Telefonlinjen mellom Internett-leverandøren og modemet må kunne støtte 56 kB-forbindelser og inneholde bare én konvertering fra analoge til digitale signaler. 56 kB-signalene fra Internett-leverandøren starter som digitale signaler. Et eller annet sted mellom Internett-leverandøren og modemet foregår det en konvertering av signalene fra digital til analog, slik at modemet kan motta dataene. Det kan ikke finnes mer enn én analog til digital konvertering i banen fra Internett-leverandøren til modemet. Hvis det forekommer mer enn én analog til digital konvertering, vil tilkoblingshastigheten automatisk bli satt til V.34 (33,6 kbps). Det kan også finnes svekkelser på de lokale linjene mellom Internett-leverandøren og modemet. Disse svekkelsene kan hindre eller begrense V.90/V.92-protokollens tilkoblingshastigheter. Alle telefonsamtaler kobles mellom ulike rutere, så du kan prøve å opprette 56 kB-forbindelsen flere ganger. En måte å teste dette på er ved å ringe et fjernnummer. Fjernnummer har ofte mye bedre forbindelser enn lokale linjer. Det er viktig å være klar over at telefonselskapene stadig oppgraderer systemene sine. Linjer som ikke støtter 56 kB i dag, vil kanskje støtte 56 kB i nær fremtid.
  • Modemet må være koblet til en V.90/V.92-server. To 56 kB-modemer kan ikke kobles til hverandre med en hastighet på 56 kB.

Hvis du ikke har klart å løse problemet etter å ha prøvd forslagene i delen Feilsøking, kan du få ytterligere hjelp fra en av disse nyttige ressursene:

World Wide Web
Inneholder nyttig produktinformasjon, dokumenter og håndbøker. Logg på hos:
http://www.usr.com/support

Har du fortsatt problemer?
1. Ring forhandleren som solgte modemet.
Forhandleren kan kanskje feilsøke problemet over telefon, eller du kan bli bedt om å levere modemet til service hos butikken.

2. Ring USRobotics' avdeling for teknisk støtte.
Tekniske spørsmål om USRobotics-modemer kan også besvares av spesialister på teknisk støtte.

Land/språk Telefon Internett Tidspunkt
Noway 815 62 017 emea_modemsupport@usr.com 9:00am–5:00pm,
Monday - Friday
England +44 870 844 4546 uk_modemsupport@usr.com 9:00am–5:30pm,
Monday - Friday