İçindekiler:

Giriş

Donanım Kurulumu >

Broadband Router Konfigürasyonu

Sorun Giderme

Yasal Bilgiler

Sık Sorulan Sorular

USRobotics Corporation Sınırlı Garantisi

Broadband Router Kullanıcı Kılavuzu (Windows 95, 98, 2000, NT, Me ve Macintosh)

Donanım Kurulumu

Bir kablolu veya DSL modemin Broadband Router'a bağlanması

Aşağıdaki grafik, sisteminizin Broadband Router kurulmadan önceki topolojisini göstermektedir.

8003

 

Kurulum hazırlığı

Not: Model numaranız 8003. Broadband Router kurulumunu yapmadan önce, seri numaranızı mutlaka yazmanız gerekir. Seri numarasını, Broadband Router'in altındaki etiketten ve ambalajın yan tarafından öğrenebilirsiniz. Teknik Destek bölümünü aramanız gerektiğinde, yardım almak için bu numaraya ihtiyacınız olacaktır.

Not: Kurulum prosedürü sırasında sizden Windows İşletim Sistemi CD-ROM'unuzu kullanmanız istenebilir. Gerektiğinde kullanmak üzere hazır bulundurunuz.

 

1. Modeminizi Broadband Router'a bağlayın

• Bilgisayarınızı ve kablolu veya DSL modeminizi kapatın.

• Kablolu veya DSL modeminizi, bilgisayarınızın Ethernet adaptörüne bağlayan Cat-5 Ethernet kablosunun yerini tespit edin.

• Söz konusu Cat-5 Ethernet kablosunu bilgisayarınızın Ethernet adaptöründen çıkarın ve Broadband Router'in arka tarafındaki WAN portuna bağlayın.

Not: Kablolu veya DSL modeminiz hem USB ve hem de Ethernet bağlantısı
kullanabiliyorsa, Broadband Router için Ethernet bağlantısını kullanmanız gerekir. Broadband Router sadece bir Ethernet kablosu kullanarak bağlanabilir.



8003 install



2. Broadband Router'ı bilgisayarınıza ve güç kaynağına bağlayın

Dahili Ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayarınızın Ethernet adaptörüne bağlayın Diğer ucunu ise Broadband Router üzerindeki LAN portlarından birine bağlayın.



8003 install

 

Kablolu veya DSL modeminizi açın. Dahili güç kablosunu, Broadband Router'da bulunan güç soketine bağlayın. Güç kablosunu standart bir prize takın. Bilgisayarınızı açın.

8003 install


3. Temel bağlantı ayarlarını yapılandırın

Windows Me ve XP kullanıcılarına not: Konfigürasyon aşamasında Evrensel Tak ve Kullan özelliği başlatılabilir Evrensel Tak ve Kullan başlatılırsa, ekran üzeri talimatları izleyin. Evrensel Tak ve Kullan başlatılmazsa, aşağıdaki prosedürleri izleyin.

İnternet tarayıcısını açın. Konfigürasyon Yardımcı Programına erişim için İnternet tarayıcınızın yer veya adres satırına http://192.168.123.254 yazın. Broadband Router için bir varsayılan şifre olmadığından, sadece Login'e (Oturumu aç) tıklayın. Sırasıyla Primary Setup (Ön Ayarlar) ve Change'e (Değiştir) tıklayın ve WAN türünü seçin. Kullandığınız WAN türüne bağlı olarak bazı bağlantı bilgilerini vermeniz gerekebilir. İşleminiz tamamlandığında Save'e (Kaydet) tıklayın.

Not: Konfigürasyon hakkında ayrıntılı bilgi için bu kılavuzun "Broadband Router Konfigürasyonu" bölümüne başvurabilirsiniz. WAN tipi veya bağlantı bilgileri ile ilgili sorularınız için ISP’nize başvurun

Tebrikler! Kurulum prosedürü tamamlanmıştır.

Artık, güvenli ve paylaşımlı İnternet erişimi yapabilirsiniz. Bağlantınızı doğrulamak için İnternet tarayıcınızı açın ve www.usr.com/productreg adresinde ürününüzü kaydedin. Sayfa yüklendiğinde kurulum prosedürünüz tamamlanmış olur. Sayfa yüklenmezse, kılavuzda yer alan Sorun Giderme bölümüne başvurabilirsiniz.

Not: İleride yararlanabilmek için, Broadband Router ayarlarını not almanız önerilir. http://192.168.123.254 adresine bağlanarak Broadband Router Konfigürasyon Yardımcı Programındaki ayarları inceleyebilirsiniz

 

 


top of page



USRobotics