De gateway installeren

Stap één: microfilter(s) aansluiten (indien meegeleverd of vereist door uw ISP)

Een microfilter verwijdert de storing tussen spraak- en ADSL-signalen. Als er geen microfilter met de gateway is meegeleverd, dient u uw ISP te vragen of er microfilters nodig zijn voor uw telefonie-apparatuur.

1. Sluit de kabel van elk telefonie-apparaat (telefoon, fax, etc.) aan op een microfilter.

2. Sluit het microfilter aan op de telefoonaansluiting in de muur.

Opmerking: sluit alleen een microfilter aan op de kabel waarmee de gateway op de telefoonaansluiting wordt aangesloten als u een microfilter met twee aansluitingen hebt, een voor de gateway en een voor de telefoon.

Stap twee: de gateway aansluiten

1. Sluit de gateway op de ADSL-lijn aan:

1. Sluit de meegeleverde antennes aan op de achterzijde van de gateway.

2. Sluit een uiteinde van de meegeleverde telefoonkabel aan op de ADSL-poort van de gateway.

3. Sluit het andere uiteinde van de telefoonkabel aan op de telefoonaansluiting in de muur.

2. Opmerking: de USB-poort van de gateway is alleen bedoeld voor de aansluiting van een USB-printer. Raadpleeg Een USB-printer installeren voor meer informatie over de aansluiting van een USB-printer op uw gateway.

3. Sluit de gateway aan op uw computer:

1. Schakel de computer uit.

2. Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Ethernet-adapter van uw computer.

3. Sluit het andere uiteinde aan op een van de LAN-poorten van de gateway.

4. Schakel het netwerk in:

1. Sluit de meegeleverde netvoedingsadapter aan op de 15 VDC-poort van de gateway.

5. Opmerking voor gebruikers in Groot-Brittannië: sluit als de netvoedingsadapter niet in het stopcontact steekt de juiste stekker voor uw land op de netvoedingsadapter aan. Oefen voldoende druk uit totdat u een klik hoort en zorg ervoor dat de stekker stevig vastzit voordat u de netvoedingsadapter op de gateway aansluit.

1. Sluit de netvoedingsadapter aan op een gewoon stopcontact.

2. Schakel uw computer in.

Stap drie: de gateway met de EasyConfigurator configureren

Voordat u het internet op gaat, dient de ADSL- en internetservice van uw lokale telefoniebedrijf of Internet Service Provider (ISP) actief te zijn. Vraag uw ISP om de volgende informatie:

1. Plaats de installatie-cd van USRobotics in het cd- of dvd-station van de computer en voer een van de onderstaande procedures uit:

2. Selecteer uw land en uw Internet Service Provider (ISP) in de vervolgkeuzelijsten op de pagina Internet. Indien uw land of ISP niet in de lijst voorkomt, kunt u Other (Anders) selecteren voor het land en de instellingen van uw ISP handmatig invoeren.

Mogelijk dient u nadat u uw keuzes hebt gemaakt de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de ADSL-verbinding in te voeren.

3. Klik op Save (Opslaan).

4. Het tabblad Status (Status) wordt weergegeven. In een bericht bovenaan de pagina wordt aangegeven of de ADSL-verbinding tot stand is gebracht. Als het bericht aangeeft dat de ADSL-verbinding niet tot stand is gebracht, dient u het gedeelte 'Problemen oplossen' te raadplegen.

5. Klik op het tabblad Login (Aanmelden), voer het wachtwoord voor de admin-account in en klik op Save (Opslaan).

Opmerking: voortaan dient u de gebruikersnaam admin en het door u ingevoerde wachtwoord te gebruiken als u zich bij de gateway aanmeldt.

1. Sluit de EasyConfigurator.

Stap vier: de draadloze beveiligingsinstellingen configureren

1. Druk de SecureEasySetup-knop op de gateway 1 seconde in om de draadloze beveiligingsinstellingen te configureren. Op deze manier wordt de draadloze beveiligingsmethode WPA2 en WPA (PSK) ingesteld. Ook wordt er een coderingstekenreeks/netwerksleutel voor uw draadloze netwerk geconfigureerd.

Waarschuwing: als u geen draadloze beveiligingsmethode op de gateway instelt, is uw draadloze netwerk niet beveiligd. Dit betekent dat onbevoegde draadloze apparaten verbinding met uw netwerk kunnen maken, uw internetverbinding kunnen gebruiken en toegang tot computers op het netwerk kunnen krijgen.

1. Als u deze computer via een draadloze verbinding op uw netwerk wilt aansluiten, kunt u nu de Ethernet-kabel van de gateway en de computer loskoppelen. Installeer vervolgens een draadloze adapter en sluit de computer via een draadloze verbinding op de gateway aan. Raadpleeg voor instructies bij de installatie van de draadloze adapter de documentatie van de draadloze adapter.

Een back-up van de configuratie-instellingen maken

Een back-up maakt het gemakkelijker om uw configuratie-instellingen opnieuw toe te passen nadat u om welke reden dan ook de fabrieksinstellingen van de gateway hebt hersteld. USRobotics beveelt u aan nu een back-up van de instellingen te maken.

1. Start op de computer een webbrowser.

2. Voer 192.168.1.1 op de locatie- of adresregel in en druk op ENTER om de configuratiepagina's van de gateway te openen. Voer als daar om wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de gateway in.

3. Selecteer Back Up Settings (Back-up van instellingen maken) in het menu Device (Apparaat).

4. Klik op Back Up (Back-up).
    Het systeem vraagt u of u het bestand wilt opslaan of openen. Selecteer Save (Opslaan).

U hebt de installatieprocedure met succes voltooid. Registreer uw gateway op www.usr.com/productreg/.