Hebt u een veilig wachtwoord voor de gateway ingesteld?

U hebt een veilig wachtwoord nodig om de toegang tot de instellingen van de gateway te beperken.

1. Open de configuratiepagina's van de gateway door een webbrowser te openen. Voer 192.168.1.1 in en druk op ENTER.

2. Voer als u daar om wordt gevraagd uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord in en druk op OK.

3. Klik op Login (Aanmelden) in het menu Security (Beveiliging).

4. Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord wilt wijzigen, dient u de nieuwe gebruikersnaam en/of het nieuwe wachtwoord in te voeren. Klik vervolgens op Save (Opslaan) onderaan de pagina. Meld u aan bij de gateway met de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord.

Regels voor wachtwoorden:

1. Het wachtwoord van de Wireless Ndx ADSL2+ Gateway mag maximaal 15 tekens lang zijn. De veiligste wachtwoorden zijn tussen de 8 en 15 tekens lang.

2. Het wachtwoord van de gateway mag een spatie en andere leestekens bevatten.

3. Gebruik een mengeling van hoofdletters (A t/m Z) en kleine letters (a t/m z).

4. Cijfers (0 t/m 9 ) maken het wachtwoord nog veiliger.

5. Gebruik ook ASCII-symbolen, zoals ~, ! @, #, $, %, &, ^, *, etc., om het wachtwoord extra te beveiligen.

Terug naar de pagina Tutorials