Artık İnternet'e bağlanamıyorum.

Bilgisayarınız Router'ini kullanarak İnternet'e bağlandığında, çeşitli aygıtların birlikte çalışması gerekir.

Bu sorunu çözmenin ilk adımı, sorunun nedenini belirlemektir. Bilgisayarınızın İnternet bağlantısı birçok yerden kesilebilir.

Çeşitli aygıtlarınızın gösterge ışıklarını kontrol edin. Bir ya da daha fazla aygıt bir sorun olduğunu gösteriyorsa, sorunu gidermek için nereye yönelmeniz gerektiğini görmeniz açısından bu iyi bir göstergedir.

İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, aşağıdaki prosedürleri manuel olarak takip edin.

  1. Router'inize gelen kablolu veya kablosuz bağlantıları kontrol edin. Eğer bilgisayarınız Router ile bağlantı kuramıyorsa, İnternet'e erişim sağlayamaz.

  2. Router'inizdeki LED'ler yanıt vermiyorsa, Router'inizin yanıt verip vermediğini kontrol edin. Buna, LED'lerin düzgün çalışıp çalışmadığının ve Router'ın açık olup yanıt verip vermediğinin kontrolü de dahildir. Eğer Router kapalıysa ya da kablosuz verici çalışmıyorsa veya (kablo/DSL modeminiz üzerinden) İnternet bağlantısı yoksa, bilgisayarınız da İnternet'e erişim sağlayamayacaktır.

  3. Router'inizdeki LED'ler yanıt veriyorsa, İnternet bağlantınızı kontrol edin .

 

Router'inize gelen kablolu veya kablosuz bağlantıları kontrol edin

Eğer kablolu bağlantı kullanıyorsanız:

  1. Bilgisayarınız ve Router'iniz arasında kablolu bağlantı kullanıyorsanız, Ethernet kablosunun bilgisayarın Ethernet portuna ve Router'indeki bir LAN portuna sıkıca bağlandığından emin olun.

  2. LAN portunun ilgili LED'inin yandığından emin olun. Bilgisayarınızın IP adresinin, Router ile aynı alt ağda olduğundan emin olun. İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, Router'inizin yanıt verip vermediğini kontrol edin.

Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız:

  1. Bilgisayarınız ve Router'iniz arasında kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, kablosuz yardımcı programının Router'inize başarılı bir bağlantı kurulduğunu bildirdiğinden emin olun.

  2. Bilgisayarınızın, örneğin komşunuzun Router gibi başka bir Router'ine değil, kendi Router'inize bağlı olduğundan emin olun. Bağlanacağınız Router'ın Ağ adını (SSID) kontrol etmek için kablosuz yardımcı programınızı kullanabilirsiniz. Yanlış Router'ine bağlanmışsa, bilgisayarınızı kendi Router'inize bağlanmaya zorlamak için yardımcı programı kullanabilirsiniz. Hangi Router'ine bağlandığınızı nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında bilgi için kablosuz adaptör belgelerine başvurun.

Router'inize gelen bir kablosuz bağlantı yoksa:

  1. Bilgisayarınızın Router'ine sinyal alabilecek kadar yakın olduğundan ve mikrodalga fırın ya da beton duvar gibi sinyali engelleyen bir şey olmadığından emin olun. Kablosuz yardımcı programınızı kullanarak bir tarama (tipik olarak "alan denetimi") yapmanıza rağmen, Router'inizi algılayamıyorsa, bir sinyal sorunu olabilir.

  2. Router'inizin kendi ağ adını yayınlamak üzere yapılandırılmış olduğunu doğrulayın.

  3. Kablosuz yardımcı programının Router'iniz için doğru Ağ adı (SSID) ve kablosuz güvenlik ayarlarını kullandığından emin olun.

  4. Ağ adı, güvenlik yöntemi (WPA, WEP, vs.) ve güvenlik anahtarlarının birbirine uyması gerekir. Eğer Router'iniz WPA şifreleme yöntemini kullanıyorsa, her kablosuz kart ya da adaptör WPA şifreleme yöntemini desteklemelidir. Eğer WPA şifreleme yöntemini desteklemeyen bir Wireless PC Card, PCI adapter ya da USB adapter kullanıyorsanız, Router'ine bağlanamayacaksınız ve WEP şifreleme yöntemini kullanmanız gerekecektir. Güvenlik ayarlarının değiştirilmesi hakkında bilgi için lütfen Kullanıcı Kılavuzunun Konfigürasyon bölümüne başvurun.

  5. Bilgisayarınızın Router'inize bağlanma izni olduğundan emin olun. Router'inizde MAC filtrelemesi etkinse, kablosuz adaptörünüzün MAC adreslerinin Router'ine erişim yetkisi olduğunu doğrulayın. Örneğin, kablosuz adaptörleri değiştirdiyseniz, yeni kablosuz adaptörün MAC adresini Router'inize eklemeniz gerekecektir.

  6. Eğer yukarıdakilerden hiçbiri işe yaramadıysa, bilgisayarınızın LAN portu ve Router'inizin LAN portu arasında Ethernet kablosuyla bir bağlantı oluşturarak, bilgisayarınız ve Router'iniz arasında kablolu bağlantı deneyebilirsiniz. (LAN portunun ilgili LED'lerinin yandığından emin olun.) Kablolu bağlantı çalışırsa, sorun büyük ihtimalle bilgisayarınızı Router'ine bağlayan kablosuz bağlantıdadır. Ardından, önceki adımları tekrar denemeniz gerekir.

Bilgisayarınız ve Router'iniz arasındaki bağlantıyı doğrulayabiliyorsanız, ya Router'iniz İnternet'e bağlı değildir ya da doğru çalışmıyordur. Router'inizin İnternet bağlantısını kontrol etmeniz gereklidir.

 

Router'inizin yanıt verip vermediğini kontrol edin

  1. Router'ın güç, kablosuz ve İnternet LED'lerinin yanıp yanmadığını kontrol edin.

  2. Bir Internet tarayıcı açın. Konum veya adres satırına 192.168.1.1 yazın ve ENTER tuşuna basın.

Not: Eğer Router'inizin IP adresini değiştirdiyseniz, 192.168.1.1 yerine yeni adresi girin.

Router'ın İnternet arayüzü görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun Router'ın kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Adım 3'e geçin.

Router'ın İnternet arayüzü görüntülenmezse, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gereklidir.

  1. Bilgisayarınızın Router'inden bir IP adresi (örneğin 192.168.1.5) alması gerekir.

  2. 192.168.1.1 adresindeki Router konfigürasyon sayfalarına erişmeyi deneyin.

  3. Router'ın yapılandırma sayfaları görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun Router'ın kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Router'inizin İnternet bağlantısını kontrol edin.

  4. Router konfigürasyon sayfaları hala görüntülenmiyorsa, Router'ini yeniden başlatın.

    1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle Router'ın arkasındaki Reset (Sıfırla) düğmesine 1 saniye süreyle basın.

    Not: Eğer Reset (Sıfırla) düğmesine 10 saniyeden daha uzun süre basarsanız, Router fabrika ayarlarına döner.

    1. Router'indeki LED'ler sabitlenene kadar yaklaşık 30 saniye bekleyin.

    2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    3. Router'ın 192.168.1.1 numarasındaki İnternet adresine erişmeyi tekrar deneyin.

    4. Router'ın yapılandırma sayfaları görüntülenmesine rağmen İnternet'e hala bağlanamıyorsanız, sorun Router'ın kablo/DSL modem ile olan bağlantısında olabilir. Router'inizin İnternet bağlantısını kontrol edin.

  5. Router'ine hala erişemiyorsanız, Router'ın varsayılan fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekebilir.

Not: Router'ın tüm kişisel ayarlarını kaybedeceğinizi ve ilk kez kuruyormuş gibi tüm ayarları yeniden yapmanız gerekeceğini lütfen göz önüne alın. Alternatif olarak, Router'ın ayarlarını daha önce yedeklediyseniz, ayarlarınızı geri yükleyebilirsiniz.

  1. Ataç ya da iğne gibi ince bir cisimle Router'ın arkasındaki Reset (Sıfırla) düğmesine 10 saniye süreyle basın.

  2. Router'indeki LED'ler sabitlenene kadar yaklaşık 30 saniye bekleyin.

  3. Router'ın 192.168.1.1 numarasındaki İnternet adresine erişmeyi deneyin.

  4. Fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra Router'ın İnternet arayüzü hala görüntülenmiyorsa, Router bozulmuş olabilir. Lütfen U.S. Robotics Müşteri Destek departmanına başvurun.

 

Router'inizin İnternet bağlantısını kontrol edin

  1. Router konfigürasyon sayfalarında, Durum menüsünden General (Genel) seçeneğini tıklatın.

  2. Listeyi en yeni duruma göre güncellemek için Refresh (Yenile) düğmesini tıklatın.

  3. Sayfanın DSL bölümüne gidin ve Router'ın bir WAN IP adresi (235.42.181.5 gibi) olup olmadığını kontrol edin. Bu IP adresi Router'ın kablo/DSL modeme bağlı olup olmadığını gösterir.

  4. Router'ın bir WAN IP adresi yoksa Router'ini yeniden başlatın.

  5. İnternet'e hala erişemiyorsanız, İnternet menüsünden WAN Setup (WAN Kurulumu) sekmesini tıklatın ve bu sayfayı kullanarak Router'ın İnternet bağlantısını yapılandırın. (Bir DSL modeminiz varsa, İnternet servis sağlayıcınız tarafından verilen oturum açma bilgilerini girmeniz gerekebilir.)

Not: WAN protokolü statikse, Router'ın WAN IP adresinin geçerli bir statik IP adresi olduğundan emin olmanız gerekir. Geçerli bir statik IP adresi, İnternet servis sağlayıcınız tarafından sağlanan ya da Router'ın WAN portuna bağlanmış olan aygıtla aynı alt ağda bulunan adrestir.

  1. Bu kılavuzun tekrarının ardından Router hala bir IP adresi alamadıysa, sorun kablo/DSL modemden ya da servis sağlayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir. Lütfen İnternet servis sağlayıcınızın Müşteri Destek departmanı ile temasa geçin.

Sorun giderme sayfasına dön