Εγκατάσταση του δρομολογητή

Βήμα πρώτο: Συνδέστε το μικροφίλτρο (εάν σας παρασχέθηκε ή απαιτείται από τον πάροχό σας)

Το μικροφίλτρο καταργεί τις παρεμβολές μεταξύ των σημάτων φωνής και ADSL στην ίδια γραμμή. Εάν στη συσκευασία του δρομολογητή σας δεν περιλαμβανόταν κάποιο μικροφίλτρο, ρωτήστε τον πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) που χρησιμοποιείτε εάν τα μικροφίλτρα είναι απαραίτητα για τις τηλεφωνικές σας συσκευές.

  1. Συνδέστε κάθε καλώδιο συσκευής τηλεφωνίας (τηλέφωνο, φαξ κλπ) σε ένα μικροφίλτρο.

  2. Συνδέστε το μικροφίλτρο σε μια υποδοχή τηλεφώνου στον τοίχο.

Σημείωση: Μην τοποθετείτε το μικροφίλτρο στο καλώδιο που συνδέει τον δρομολογητή με το βύσμα του τηλεφώνου παρά μόνον αν διαθέτει διπλή σύνδεση, τόσο για τον δρομολογητή όσο και για το τηλέφωνο.

 

Βήμα δεύτερο: Συνδέστε το δρομολογητή σας στη γραμμή ADSL

  1. Συνδέστε το ένα άκρο του τηλεφωνικού καλωδίου στη θύρα ADSL στην πίσω πλευρά του δρομολογητή σας.

  2. Συνδέστε το άλλο άκρο του τηλεφωνικού καλωδίου στην υποδοχή του τηλεφώνου στον τοίχο.

  3.  

Βήμα τρίτο: Συνδέστε το δρομολογητή με τον υπολογιστή σας

Σύνδεση Ethernet

    1. Σβήστε τον υπολογιστή.
    2. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου Ethernet που παρέχεται στον προσαρμογέα Ethernet του υπολογιστή σας και το άλλο άκρο στη θύρα LAN του δρομολογητή σας.
    3. Συνδέστε το τροφοδοτικό που παρέχεται στη θύρα τροφοδοσίας 9 VDC στο δρομολογητή ADSL και το τροφοδοτικό σε τυπική θύρα τροφοδοσίας.
    4. Ανάψτε τον υπολογιστή σας.
    5. Εισαγάγετε το δίσκο CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics στη μονάδα CD-ROM.

      Χρήστες Windows: Εάν ο δίσκος CD δεν εκκινήσει αυτόματα, εκκινήστε τον εσείς ως εξής:

      1. Στα Windows Vista: Κάντε κλικ στο μενού Windows Start (Έναρξη) > Computer (Υπολογιστής).

        Windows XP: Κάντε κλικ στο μενού Start (Έναρξη)> My Computer (Ο Υπολογιστής μου).

        Για όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα Windows: Στην επιφάνεια εργασίας, κάντε διπλό κλικ στο My Computer (Ο Υπολογιστής μου).

      2. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της μονάδας CD.

    6. Εάν σας ζητηθεί από την Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο Run autorun.exe. Εάν σας ζητηθεί από τον Έλεγχο πρόσβασης χρήστη, κάντε κλικ στο Continue (Συνέχεια).
    7. Στο σχετικό παράθυρο προτροπής, επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε. Εάν σας ζητηθεί να διαβάσετε την άδεια χρήσης, διαβάστε την και κάντε κλικ στο Yes (Ναι).
    8. Συνεχίστε με τη διαδικασία εγκατάστασης.

Σύνδεση USB

Προσοχή: Μην συνδέσετε το ADSL2+ Ethernet/USB Modem/Router στον υπολογιστή σας αν δεν σας δοθούν οι σχετικές οδηγίες από το πρόγραμμα εγκατάστασης.

    1. Εισαγάγετε το δίσκο CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics στη μονάδα CD-ROM.

      Εάν ο δίσκος CD δεν εκκινήσει αυτόματα, εκκινήστε τον εσείς ως εξής:

      1. Στα Windows Vista: Κάντε κλικ στο μενού Windows Start (Έναρξη) > Computer (Υπολογιστής).

        Windows XP: Κάντε κλικ στο μενού Start (Έναρξη)> My Computer (Ο Υπολογιστής μου).

        Για όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα Windows: Στην επιφάνεια εργασίας, κάντε διπλό κλικ στο My Computer (Ο Υπολογιστής μου).

      2. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της μονάδας CD.

    2. Εάν σας ζητηθεί από την Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο Run autorun.exe. Εάν σας ζητηθεί από τον Έλεγχο πρόσβασης χρήστη, κάντε κλικ στο Continue (Συνέχεια).
    3. Στο σχετικό παράθυρο προτροπής, επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε. Εάν σας ζητηθεί να διαβάσετε την άδεια χρήσης, διαβάστε την και κάντε κλικ στο Yes (Ναι).
    4. Επιλέξτε Install ADSL2+ USB Modem/Router.
    5. Κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) > Install (Εγκατάσταση).
      • Windows Vista: Εάν εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα προτροπής από την Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο Install (Εγκατάσταση).*
      • Windows XP: Εάν εμφανιστεί το μήνυμα προειδοποίησης “Hardware Installation” (Εγκατάσταση υλικού) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, κάντε κλικ στο Continue Anyway (Συνέχεια οπωσδήποτε) *
      • Windows 2000: Εάν εμφανιστεί το μήνυμα προειδοποίησης “Digital Signature Not Found” (Δεν βρέθηκε ψηφιακή υπογραφή), κάντε κλικ στο Yes.*
      • Windows Me και 98SE: Πιθανόν να σας ζητηθεί ο δίσκος εγκατάστασης CD-ROM του λειτουργικού συστήματος των Windows.
    6. Όταν εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα προειδοποίησης, συνδέστε το καλώδιο USB που παρέχεται στη θύρα USB του υπολογιστή σας και το ελεύθερο άκρο του καλωδίου USB στη θύρα USB στο πίσω μέρος του δρομολογητή.
    7. Συνδέστε το τροφοδοτικό που παρέχεται στη θύρα τροφοδοσίας 9 VDC στο δρομολογητή και το τροφοδοτικό σε τυπική πρίζα τροφοδοσίας.

    8. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες επί της οθόνης για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του USRobotics ADSL2+ Ethernet/USB Router.

      • Windows Vista: Εάν εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα προτροπής από την Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο Install (Εγκατάσταση).*
      • Windows XP: Εάν εμφανιστεί το μήνυμα προειδοποίησης “Hardware Installation” (Εγκατάσταση υλικού) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, κάντε κλικ στο Continue Anyway (Συνέχεια οπωσδήποτε). *
      • Windows 2000: Εάν εμφανιστεί το μήνυμα προειδοποίησης “Digital Signature Not Found” (Δεν βρέθηκε ψηφιακή υπογραφή), κάντε κλικ στο Yes.*
      • Windows Me και 98SE: Πιθανόν να σας ζητηθεί ο δίσκος εγκατάστασης CD-ROM του λειτουργικού συστήματος των Windows.
    9. Κάντε κλικ στην επιλογή Finish (Τέλος).
    10. Συνεχίστε με τη διαδικασία εγκατάστασης.

Βήμα τέταρτον: Διαμορφώστε τον δρομολογητή σας με το πρόγραμμα EasyConfigurator

Θα χρειαστείτε μια ενεργοποιημένη, ενεργή γραμμή ADSL καθώς και παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet από κάποια τοπική σας εταιρία τηλεφωνίας ή πάροχο υπηρεσιών Internet (ISP) προτού επιχειρήσετε σύνδεση στο Internet. Ενδεχομένως, θα χρειαστείτε επίσης τα παρακάτω στοιχεία από τον πάροχό σας:

  1. Έχετε τις παρακάτω επιλογές:
  2. Επιλέξτε τη χώρα που βρίσκεστε και τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) από τις αναπτυσσόμενες λίστες στη σελίδα ADSL. Εάν η χώρα ή ο πάροχός σας δεν εμφανίζεται στη λίστα, επιλέξτε Other (Άλλος/η) και εισαγάγετε οι ίδιοι τις ρυθμίσεις που σας έχουν παρασχεθεί από τον πάροχο που χρησιμοποιείτε.

    Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για την ADSL σύνδεσή σας αφού κάνετε τις επιλογές σας.

  3. Κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση).

  4. Εμφανίζεται η καρτέλα Status (Κατάσταση). Στην κορυφή της σελίδας, ένα μήνυμα υποδεικνύει ότι έχει επιτευχθεί σύνδεση ADSL. Εάν το μήνυμα υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σύνδεση ADSL, ανατρέξτε στην ενότητα "Troubleshooting" (Επίλυση προβλημάτων).

  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Login (Σύνδεση χρήστη), εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό του διαχειριστή (admin) και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση).

    Σημείωση: Στο εξής, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη "admin" και τον κωδικό πρόσβασης που εισαγάγατε για να συνδέεστε στον δρομολογητή.

  6. Κλείστε το EasyConfigurator.

Τήρηση αντιγράφου των ρυθμίσεών σας

Η τήρηση τέτοιου αντιγράφου μπορεί να διευκολύνει την εκ νέου εφαρμογή των επιθυμητών ρυθμίσεων, εάν ποτέ χρειαστεί να επαναφέρετε τον δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Η USRobotics σάς συνιστά να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας τώρα.

  1. Στον υπολογιστή σας, εκκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Web.

  2. Στο πεδίο της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 192.168.1.1 και πατήστε το ENTER για να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στον δρομολογητή.

  3. Επιλέξτε Back Up Settings (Αντίγραφο ασφαλείας ρυθμίσεων) στο μενού Device (Συσκευή).

  4. Κάντε κλικ στο Back Up (Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας).
    Το σύστημα θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε ή να ανοίξετε το αρχείο. Επιλέξτε Save (Αποθήκευση).

Ολοκληρώσατε τη διαδικασία εγκατάστασης με επιτυχία. Παρακαλούμε καταχωρίστε το δρομολογητή σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.usr.com/productreg/.

 


* - Η USRobotics έχει εκτελέσει εκτενείς δοκιμές αυτού του προγράμματος οδήγησης, σε συνδυασμό με το υποστηριζόμενο υλικό και έχει επιβεβαιώσει τη συμβατότητά του με τα λειτουργικά συστήματα Windows Vista, Windows XP και Windows 2000.