Waarschuwing: Skype is geen dienst voor het vervangen van de telefoon. De VoIP-diensten die worden gebruikt in combinatie met de USB Telephone Adapter kunnen niet worden gebruikt voor het plaatsen van noodoproepen naar alarmnummers (311, 911, 112, 999, etc.). Gebruik een vaste telefoon voor het plaatsen van oproepen naar nooddiensten zoals politie, brandweer of ambulance.

Als de LINE-poort van de USB Telephone Adapter is aangesloten op een PSTN-lijn, kunt u noodoproepen plaatsen met de handset die op de telefoonadapter is aangesloten.

Om gesprekken te voeren met Skype, dient u contactpersonen en snelkeuzenummers in Skype in te stellen.

Als uw USB Telephone Adapter op een telefoonlijn is aangesloten, kunt u op de gewone manier telefoongesprekken voeren en ontvangen.

Een Skype- of SkypeOut-gesprek voeren

1. Neem de hoorn van de telefoon op.
  2. Kies ##. U hoort de VoIP-kiestoon.

Opmerking: als u de algemene instellingen voor de USB Telephone Adapter hebt aangepast, kunnen de toetsenreeksen voor wisselgesprekken anders zijn.

1. Kies het Skype-snelkeuzenummer of het SkypeOut™-telefoonnummer.

Internationale SkypeOut-telefoonnummers dienen een van de volgende indelingen te hebben:
  2. Kies * om de informatie naar Skype te zenden.
  3. Het pictogram van de USB Telephone Adapter in de Windows-systeembalk verandert om aan te geven dat u een Skype-gesprek voert.

Systeembalkpictogram In gesprek
  4. Om het gesprek te beëindigen, legt u de hoorn neer.

Een Skype-snelkeuzenummer instellen

Om Skype-gebruikers te bellen, moet u contactpersonen en bijbehorende snelkeuzenummers instellen in Skype. U kunt ook snelkeuzenummers instellen voor de SkypeOut-nummers die u vaak belt.

Een contactpersoon en snelkeuzenummer instellen in Skype:

1. Klik in de Skype-software op Add a contact (Een contactpersoon toevoegen) en volg de aanwijzingen op het scherm om een contactpersoon aan te maken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de contactpersoon en klik op Set Speed-Dial (Een snelkeuzenummer instellen).
  3. Voer een uniek nummer van één cijfer of twee cijfers in voor de geselecteerde contactpersoon en klik op OK.