Stap één: Skype installeren

Stap twee: de USRobotics USB Telephone Adapter installeren

Stap drie: de USB Telephone Adapter op de telefoon aansluiten

De installatie voorbereiden

Let op: sluit de USB Telephone Adapter pas op de computer aan wanneer het installatieprogramma u hiervoor de aanwijzing geeft in 'Stap twee: de USRobotics USB Telephone Adapter installeren'.

Voordat u met de installatie van uw nieuwe product van start gaat, dient u te weten wat de letter van uw cd-rom-station is. Dit is mogelijk nodig om de installatie te voltooien.

Minimale systeemvereisten

Voor de USB Telephone Adapter is een systeemconfiguratie met minimaal de volgende componenten vereist:

Aanbevolen systeemvereisten

Voor een optimale prestatie van de USB Telephone Adapter en de geavanceerde functies, dient uw computer minimaal aan de volgende vereisten te voldoen:

Stap één: Skype installeren

1. Plaats de installatie-cd van USRobotics in uw cd-rom-station.

Begint de installatie niet automatisch?
    Open het menu Start, selecteer Deze computer en dubbelklik op het cd-rom-station.
  2. Selecteer als daarom wordt gevraagd de gewenste taal en ga akkoord met de licentieovereenkomst voor eindgebruikers.
  3. Selecteer Selecteer Install Skype (Skype installeren).

Als Skype-versie 1.3.xx of nieuwer al op uw computer is geïnstalleerd, kunt u Skype starten en doorgaan met 'Stap twee: de USRobotics USB Telephone Adapter installeren'. U kunt ook doorgaan en Skype-versie 2.0 installeren.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om Skype 2.0 te installeren en een Skype-account aan te maken.

Stap twee: de USRobotics USB Telephone Adapter installeren

1. Selecteer Install USB Telephone Adapter (USB Telephone Adapter installeren).

Het installatievenster verschijnt.

Doorgaan?
  2. Klik op Yes (Ja) om door te gaan met de installatie.
  3. Lees de licentieovereenkomst en klik op Agree (Akkoord).
  4. Controleer de installatiemap voor de USB Telephone Adapter en klik op OK.

Installatiemap
  5. Er verschijnt een installatievenster dat u de aanwijzing geeft om de USB Telephone Adapter aan te sluiten.

De USB Telephone Adapter aansluiten
  6. Sluit de USB-kabel aan op de telefoonadapter en op de computer volgens de illustratie hieronder.

Diagram voor aansluiting van de USB Telephone Adapter op een computer
  7. Volg de aanwijzingen om de software van de USRobotics USB Telephone Adapter te installeren:

Windows XP:
    1. Selecteer De software automatisch installeren en klik op Volgende. Het installatieprogramma doorzoekt de cd en installeert het stuurprogramma van de USB Telephone Adapter.
    2. Klik wanneer u klaar bent op Voltooien.
    Windows 2000:
    1. Klik op Volgende.
    2. Selecteer Zoeken naar een geschikt stuurprogramma voor dit apparaat en klik op Volgende.
    3. Controleer of Cd-rom-stations is geselecteerd en klik op Volgende. Het installatieprogramma zoekt op de cd-rom naar het stuurprogramma van de USB Telephone Adapter.
    4. Klik nadat het stuurprogramma is gevonden op Volgende om door te gaan.
    5. Klik wanneer u klaar bent op Voltooien.
  8. Volg de aanwijzingen om USRobotics Virtual Audio te installeren.

Windows XP:
    1. Selecteer De software automatisch installeren en klik op Volgende. Het installatieprogramma doorzoekt de cd en installeert het stuurprogramma voor USRobotics Virtual Audio.
    2. Als er een hardware-installatiewaarschuwing verschijnt, klik dan op Toch doorgaan. *
    3. Klik wanneer u klaar bent op Voltooien.

Windows 2000:

1. Klik op Volgende.
    2. Selecteer Zoeken naar een geschikt stuurprogramma voor dit apparaat en klik op Volgende.
    3. Controleer of het selectievakje Cd-rom-stations is geactiveerd en klik op Volgende. Het installatieprogramma doorzoekt de cd en installeert het stuurprogramma voor USRobotics Virtual Audio.
    4. Klik op nadat het stuurprogramma is gevonden op Volgende om door te gaan.
    5. Als er een melding verschijnt dat er geen digitale handtekening is gevonden, klik dan op Ja om door te gaan. *
    6. Klik wanneer u klaar bent op Voltooien.
    7. Het is mogelijk dat het installatieprogramma u vraagt de computer opnieuw op te starten. Als Skype niet automatisch wordt gestart na het opnieuw opstarten van de computer, start Skype dan en meld u aan.
  9. Er verschijnt een venster dat meldt dat een ander programma gebruik wil maken van Skype. Selecteer Allow this program to use Skype (Dit programma Skype laten gebruiken) en klik op OK.

Skype-waarschuwingsvenster
  10. Nadat de software is geïnstalleerd, verschijnt het pictogram van de USRobotics USB Telephone Adapter in uw systeembalk.

Systeembalk

Stap drie: de USB Telephone Adapter op de telefoon aansluiten

1. Zoek de telefoonkabel waarmee uw huidige telefoon op de telefoonaansluiting in de muur is aangesloten. Koppel de kabel los van de telefoon (de aansluiting kan zich aan de onder- of achterzijde van de telefoon bevinden) en sluit de kabel zoals hieronder aangegeven aan op de LINE-poort van de telefoonadapter.

Diagram voor aansluiting van de USB Telephone Adapter op een telefoonaansluiting in de muur
  2. Sluit de telefoon met de meegeleverde RJ-11-telefoonkabel zoals hieronder aangegeven aan op de PHONE-poort van de USB Telephone Adapter.

Diagram voor aansluiting van de USB Telephone Adapter op een telefoon

Als de USB Telephone Adapter op een telefoonlijn is aangesloten, kunt u niet alleen Skype, maar ook uw analoge telefoondienst gebruiken.

Gefeliciteerd!

De installatieprocedure is voltooid. U kunt een test uitvoeren om te controleren of de telefoonadapter en Skype goed werken. Als u problemen ondervindt, dient u de informatie over het oplossen van problemen in deze gids te raadplegen.

Uw telefoonadapter registreren

Wanneer u uw telefoonadapter online registreert, gebruikt USRobotics uw informatie voor de volgende doeleinden:

Wij respecteren de privacy van onze klanten. USRobotics zal persoonlijke informatie niet verkopen of doorgeven waardoor u of een ander persoon door een andere organisatie kan worden geïdentificeerd.

Uw telefoonadapter registreren:

1. Breng een verbinding tot stand met uw ISP.
  2. Klik in de interface van de cd op Support (Ondersteuning).
  3. Selecteer Product Registration (Productregistratie) en klik op de koppeling om uw telefoonadapter te registreren.

U kunt de telefoonadapter ook online registreren op http://www.usr.com/productreg

* USRobotics heeft dit product getest en heeft vastgesteld dat het product compatibel is met Windows XP en Windows 2000.