Mijn gesprekspartner kan mijn stem tijdens Skype-gesprekken niet horen.

Oplossing:

Controleer of de microfoon en de koptelefoon juist zijn aangesloten op de juiste poorten van een werkende geluidskaart.

Oplossing:

Controleer of Skype het juiste audioapparaat gebruikt.

Oplossing:

Als u de koptelefoon of een ander audioapparaat gebruikt dat van de geluidskaart gebruik maakt, dient u ervoor te zorgen dat het juiste audioapparaat is geselecteerd, dat de microfoon niet is gedempt en dat de volumeregelaars niet op het minimum zijn ingesteld.

Oplossing:

Open het volumeregelingspaneel en zorg ervoor dat het hoofdvolume, de wave en de microfoon niet zijn gedempt en dat de volumeregelaars niet op het minimum zijn ingesteld.

Windows Vista:

1. Klik in Windows op Start > Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Geluiden.
  1. Selecteer het afspeelapparaat dat u voor uw computergeluiden wilt gebruiken.
  1. Klik op Standaardverbinding. Er verschijnt een groen vinkje naast het geselecteerde apparaat. Klik op OK om het dialoogvenster Geluiden te sluiten.
  1. Klik in het venster Hardware en geluiden op Systeemvolume aanpassen onder Geluiden.
  1. Zorg ervoor dat Apparaat, Toepassingen en Skype niet op Dempen zijn ingesteld en dat de volumeregelaars voor Volumeregeling en Wave niet op het minimum zijn ingesteld.

Windows XP:

1. Ga in Windows via het configuratiescherm naar Geluiden en audioapparaten.
  2. Selecteer het tabblad Audio.
  3. Controleer of onder Opnemen van geluid het juiste standaardapparaat is geselecteerd.
  4. Klik onder Opnemen van geluid op Volume.
  5. Controleer of Microphone is geselecteerd en of de volumeregelaar niet op het minimum is ingesteld.

Windows 2000:

1. Ga in Windows via het configuratiescherm naar Geluiden en Multimedia.
  2. Selecteer het tabblad Audio.
  3. Controleer of onder Opnemen van geluid het juiste voorkeursapparaat is geselecteerd.
  4. Klik onder Opnemen van geluid op Volume .
  5. Controleer of Microphone is geselecteerd en of de volumeregelaar niet op het minimum is ingesteld.