İçindekiler:

802.11g Kablosuz Turbo PC Kart ve PCI Adaptör Hakkında

Ağ Konfigürasyonu ve Planlama

Windows 98 SE/2000/Me/XP için Adaptör Kurulumu ve Konfigürasyonu

802.11g Kablosuz Turbo Konfigürasyonu Yardımcı Programı

Sorun Giderme ve Destek

Sözlük >

802.11g Kablosuz Turbo PC Kartı ve PCI Adaptörü için Ürün Spesifikasyonları

USRobotics Corporation Sınırlı Garantisi

Yasal Bilgiler

802.11g Kablosuz Turbo PC Kart ve PCI Adaptör Kullanıcı Kılavuzu

Sözlük

 
Ad-Hoc Ad-Hoc kablosuz LAN, her biri bağımsız kablosuz LAN olarak bağlanmış, kablosuz adaptörlü bir bilgisayar grubudur
Altyapi Bu tümlesik bir kablosuz ve kablolu LAN konfigürasyonudur.
Baz Istasyonu Baz istasyonları, mobil iletişimde, kapsama alanı içindeki mobil telefonlar ile iletişimi sağlayan merkezi radyo alici/vericisidir. Cep telefonları ve kişisel iletişim uygulamalarında, her bir hücre veya mikro hücrenin kendine ait bir baz istasyonu vardır ve bunların her biri diğer hücrelerin baz istasyonlarıyla birbirine bağlıdır.
BSS Basic Service Set (Temel Hizmet Seti) kısaltması olup, birden fazla baz istasyonuyla iliskilendirilmis bir Erişim Noktası’dır.
Erisim Noktasi Kablolu ve kablosuz ağları sorunsuz bağlayan bir ağ içi cihazı
ESS Extended Service Set (Genişletilmiş Hizmet Seti) kısaltması olup, bir roaming (dolanım) alanıdır. Birden fazla BSS, bir Genişletilmiş Hizmet Seti olarak konfigüre edilebilir.
Ethernet Bilgisayar ve terminallerden gelen iletileri kabul eden popüler bir yerel alan veri iletişim ağıdır. Bir Ethernet, blendajli eseksenel bir kablo veya blendajli ve çift bükümlü bir telefon kablosu üzerinden 10/100 Mbps baseband iletimi yapabilir.
Köprü OSI ağ protokolü modelinin en alttaki iki katmanını birbirine bağlayan ağ içi bir işlevdir
Omurga Bir ağın temel yapısıdır; ağın, merkezi bir noktadan başka bir merkezi noktaya bilgi ileten kısmıdır. Daha sonra bu bilgiler bir yerel sisteme boşaltılır.
PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) (Uluslararasi Kisisel Bilgisayar Bellek Karti Kurulusu) Bu kurulus, eskiden PCMCIA karti olarak beliren PC kartlari için standartlar gelistirir. Üç "tip" PC karti bulunur ve boy ve genislikleri kredi kartlariyla yaklasik olarak aynidir ancak kalinliklari 3,3 mm (Tip I), 5,0 mm (Tip II) ve 10,5 mm (Tip III) arasi degisir. Bu kartlar, bellek, modem ve kablosuz LAN aygitlari dahil olmak üzere birçok amaç için kullanilabilir.
Roaming (Dolanim) Bir mobil uç sistemi (örnegin kablosuz gezici LAN istasyonu) olan kisilerin, bir alan (örnegin ESS) sinirlari içinde, altyapiyla iletisiminde kopukluk olmaksizin seyahat edebilmesini sağlayan bir işlevdir.



 



USRobotics USRobotics