İçindekiler:

802.11g Kablosuz Turbo PC Kart ve PCI Adaptör Hakkında

Ağ Konfigürasyonu ve Planlama

Windows 98 SE/2000/Me/XP için Adaptör Kurulumu ve Konfigürasyonu

802.11g Kablosuz Turbo Konfigürasyonu Yardımcı Programı

Sorun Giderme ve Destek

Sözlük

802.11g Kablosuz Turbo PC Kartı ve PCI Adaptörü için Ürün Spesifikasyonları

USRobotics Corporation Sınırlı Garantisi

Yasal Bilgiler >

802.11g Kablosuz Turbo PC Kart ve PCI Adaptör Kullanıcı Kılavuzu

Yasal Bilgiler

FCC Uygunluk Bildirisi
Bu cihazlar FCC Kuralları Bölüm 15 ile uyumludur. İşletim aşağıdaki iki koşula tabidir:
Bu cihazlar zararlı parazitlerin oluşmasına neden olmaz.
Bu cihazlar, istenmeyen işlemlere neden olan parazitler dahil olmak üzere alınan tüm parazitleri kabul etmelidir.
Bu cihaz test edilmiş ve FCC Kurallarının 15.Bölümü uyarınca, B Sınıfı dijital cihazlarla ilgili kısıtlamalara uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu kısıtlamalar, evsel tesisatlarda zararlı parazitlere karşı uygun koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu cihaz radyo frekansı enerjisi oluşturur, kullanır ve yayabilir. Bu cihazın üretici talimatlarına uygun biçimde kurulmaması ve kullanılmaması, radyo iletişimine zararlı parazitlere neden olabilir. Ancak, belirli tesisatlarda parazit oluşmayacağına dair bir garanti verilmez. Bu cihaz radyo ve televizyon alıcılarında, cihazın kapatılması ve açılması ile anlaşılacak zararlı parazitlerin oluşmasına neden olursa, kullanıcı aşağıdaki önlemleri uygulayarak parazitleri gidermeyi deneyebilir:
Alıcı anteninin yönünü veya yerini değiştirmek
Cihaz ile alıcı arasındaki mesafeyi arttırmak.
Cihazı, alıcının bağlı olduğu devreden farklı bir devredeki çıkış noktasına bağlamak.
Yardım için bayi veya deneyimli radyo/TV teknisyenine danışın.
FCC yönetmeliklerine uygunluğu güvence altına almak amacıyla, monitörü grafik karta bağlarken blendajlı kablo kullanılmalıdır. Bu cihazlarda, uyumdan sorumlu tarafın açıkça onayı alınmaksızın yapılacak modifikasyonlar, kullanıcının bu cihazı kullanma yetkisini geçersiz kılabilir.

Ayrılabilir Antene ilişkin Bilgiler
FCC Bölüm 15, Paragraf C, Madde 15.203 Anten Gereksinimleri
USR 5416 kullanıcıları: Cihazla birlikte, sorumlu tarafça sağlanan anten dışında bir antenin kullanılmamasını sağlamak üzere, bu amaca uygun bir radyatör tasarlanacaktır. Kalıcı olarak bağlanmış bir anten veya amaca uygun radyatöre tek bir kablo ile bağlanmış bir anten kullanılması, bu madde hükümlerine uygunluk sağlamak için yeterli kabul edilecektir. Üretici, cihazı, kırılan bir antenin kullanıcı tarafından yenisi ile değiştirilmesini mümkün kılacak şekilde tasarlayabilir ancak standart anten jakı veya elektrik konektörü kullanımı yasaklanmıştır

Radyasyona Maruz Kalınmasına İlişkin FCC Beyanı
Bu cihaz, kontrol edilemeyen bir çevre için belirlenen FCC radyasyona maruz kalma sınırları ile uyumludur. Bu cihaz, radyatör ile vücudunuz arasında, en az 20 cm uzaklık bulunacak şekilde kurulmalı ve işletilmelidir.

UL Listesi/CUL Listesi

Harici cihazlar için:
Bu bilişim teknolojisi cihazı, kullanıcı kılavuzunda açıklanan kullanımlar için UL ve CUL Listesinde yer almaktadır.

Dahili cihazlar için:
Bu bilişim teknolojisi, kart aksesuarlarının kullanıcılar tarafından kurulmasını ayrıntılarıyla açıklayan kullanıcı kılavuzuna sahip UL Listesindeki kişisel bilgisayarlar ile birlikte kullanılmak üzere, UL ve CUL Listesinde yer almaktadır.

CE Uygunluk Beyanı
935 National Parkway, Schaumburg, Illinois, 60173-5157, ABD adresinde mukim USRobotics Corporation şirketi olarak bizler, sorumluluk tamamen tarafımıza ait olmak üzere, bu beyanata tabi olan 802.11g Kablosuz Turbo PC Kartı ve 802.11g Kablosuz Turbo PCI Adaptörünün aşağıdaki standart ve/veya norm belgelerine uygun olduğunu beyan ederiz:
EN300 328-2
EN301 489-1
EN301 489-17
EN50371 (Sadece 802.11g Kablosuz Turbo PC Kartı)
EN60950

Bu cihaz, kullanıcı sağlığı ve güvenliğinin korunması hakkında 1999/5/EC sayılı Yönergenin Madde 3.1(a) hükümlerine uygundur.

USRobotics Corporation şirketi olarak, bu ürünün, 1999/5/EC Yönergesinin esas gereklerine ve diğer ilgili hükümlerine uygun olduğunu beyan ederiz.

Bu ürün aşağıdaki ülkelerde kullanılabilir:
Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre, Hollanda, Lüksemburg, İtalya, Fransa, İngiltere, İrlanda, İspanya, Portekiz, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda ve Yunanistan

IEEE 802.11g ile ilgili olarak R&TTE ülkelerindeki sınırlamalara ilişkin, elimizde aşağıdaki bilgiler mevcuttur:

Ülke frekans bandı çıkış gücü
Fransa 2454-2483.5 MHz 10 mW EIRP açık alan

Bu cihaz, elektromanyetik radyasyona maruz kalma hakkındaki Avrupa mevzuatı hükümlerine uygundur. Bu cihaz, radyatör ile vücudunuz arasında, en az 20 cm uzaklık bulunacak şekilde kurulmalı ve işletilmelidir. Bu kablosuz cihaz bir verici/alıcıdır ve Avrupa Birliği Konseyi ve Uluslararası İyonsuz Radyasyon Koruması Komisyonu (ICNIRP, 1999) tarafından önerilen maruz kalma limitlerine uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Portatif cihazlar için maruz kalma standardı, ölçüm birimi olarak "Özgül Emilme Oranını" kullanmaktadır. Bu kablosuz cihazın, uyumluluk testinde ölçülen maksimum SAR değeri 1.08 W/kg'dır.

AB Sökülebilir Anten Hakkında Bilgiler
Bu USRobotics kablosuz cihazı, sadece bu ambalajda yer alan antenle birlikte kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Cihaz ve anten kombinasyonu, bir Avrupalı Kuruluş tarafından 1999/5/EC sayılı Avrupa R&TTE yönergesine uygun olarak test edilmiş ve 100mW e.i.r.p. radyasyonlu güç seviyesine uygun olduğu kanıtlanmıştır. Bu anten, sadece 1999/5/EC sayılı yönergenin koşullarına uygun olarak tasarlanan ve cihaz ile birlikte test edilen, onaylı bir USRobotics komponenti ile değiştirilebilir. Anten sipariş bilgileri için lütfen USRobotics İnternet sitesini ziyaret ediniz.

İşletim Kanalları:
  • IEEE 802.11g uyumludur
  • 11 kanal (ABD, Kanada)
  • 13 kanal (ETSI)
  • 14 kanal (Japonya)

Kanal sınırlamaları hakkındaki en güncel bilgiler için www.usr.com adresini ziyaret ediniz.

Üreticinin Feragat Beyanı

Bu belgedeki bilgiler, haber verilmeksizin değiştirilebilir ve satıcı açısından hiçbir taahhüdü temsil etmez. Bu belgenin kalitesi, doğruluğu veya belirli bir amaca uygun olduğu yönünde sarih veya zımni hiçbir garanti verilmez. Üreticinin, herhangi bir kişi veya kurumu haberdar etme yükümlülüğü olmaksızın, bu belgenin içeriğinde ve/veya bu belgeye ilişkin ürünlerde değişiklikler yapma hakkı saklıdır. Üretici, bu tür olası zararlar konusunda uyarılmış olsa dahi, bu ürün ve belgelerin kullanımından kaynaklanan doğrudan, dolaylı, özel, tesadüfi veya sonuç olarak meydana gelen hasarlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir . Bu belge telif hakları ile korunan materyaller içerir. Tüm hakları saklıdır. Bu kılavuzun hiçbir bölümü, yazarlarının açık ve yazılı izni olmaksızın, hiçbir şekilde ve hiçbir araç yoluyla çoğaltılamaz veya iletilemez. Bu belgede görülen ürün adları sadece tanıtma amacıyla verilmiştir. Bu belgede geçen tüm ticari markalar, ürün adları veya markalar, ilgili kuruluşların tescilli markalarıdır.



 



USRobotics USRobotics