Nelze se připojit k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

Možné řešení:

Ujistěte se, že máte pro kartu Wireless Ndx PC Card nebo adaptér PCI Adapter nainstalován konfigurační nástroj, a že konfigurační nástroj rozpoznává kartu Wireless Ndx PC Card nebo adaptér PCI Adapter.

Možné řešení:

Pokud používáte bezdrátový router USRobotics Wireless Ndx Router nebo přístupový bod, vyberte v nabídce Start položku USRobotics Ndx SecureEasySetup Wizard (Průvodce instalací USRobotics Ndx SecureEasySetup). Postupujte podle pokynů na obrazovce.

Možné řešení:

Zkontrolujte stav připojení pomocí ikony konfiguračního nástroje USRobotics Ndx na hlavním panelu systému. Pokud jste připojeni k zařízení bezdrátové sítě, je ikona zelená nebo žlutá. Je-li ikona červená, vyhledejte v části Připojení k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu po instalaci.

Možné řešení:

Zkontrolujte, zda používáte stejné nastavení hodnot SSID, Channel (Kanál) a Security (Zabezpečení) jako bezdrátový router nebo přístupový bod. Ověření proveďte následujícím postupem a v případě potřeby aktualizujte nastavení:

  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu nástroje na hlavním panelu systému a vyberte možnost Spravovat bezdrátové sítě.
  1. Vyberte bezdrátové připojení.
  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na bezdrátové připojení a vyberte možnost Vlastnosti.
  1. Na kartě Zabezpečení zkontrolujte a případně upravte údaje o připojení a zabezpečení týkající se daného bezdrátového sítového zařízení.
  1. Po klepnutí na tlačítko OK se naváže připojení.

All other Windows operating systems:

  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu nástroje na hlavním panelu systému a klepněte na příkaz Open Utility (Otevřít nástroj).
  2. Na kartě Wireless Networks (Bezdrátové sítě) rozbalte nabídku Add (Přidat) a vyberte položku Use Wizard (Použít průvodce). Procházejte seznam dostupných zařízení bezdrátové sítě a vyhledejte správný bezdrátový router nebo přístupový bod. Pokud v seznamu není správné zařízení zobrazeno, aktualizujte seznam klepnutím na tlačítko Refresh (Aktualizovat). Poklepejte na zařízení. Pokud se stále nezobrazuje správné zařízení, klepněte na položku Manually connect to an advanced network (Ručně se připojit k rozšířené síti) a zadejte příslušné informace pro vytvoření položky. Další informace o nastavení profilů připojení a funkcí zabezpečení získáte tak, že klepnete pravým tlačítkem myši na ikonu konfiguračního nástroje USRobotics Ndx a potom klepnete na příkaz Help Files (Soubory nápovědy).
  3. Po zobrazení okna Properties (Vlastnosti) zkontrolujte údaje a podle potřeby zadejte příslušné údaje pro připojení a zabezpečení zařízení bezdrátové sítě. Zkontrolujte, zda není zaškrtnuto políčko vedle údaje This is a computer-to-computer (ad hoc) network (Toto je síť počítač-počítač (ad hoc)). Po dokončení klepněte na tlačítko OK.
  4. Na hlavní obrazovce klepněte na tlačítko Apply (Použít). Vytvoří se připojení.

Možné řešení:

Windows XP a 2000: Změňte kanál používaný bezdrátovým routerem nebo přístupovým bodem a vyhledejte síť na kartě Wireless Networks (Bezdrátové sítě).

Možné řešení:

Ověřte, zda není v bezdrátovém routeru nebo přístupovém bodu povoleno filtrování adres MAC. Pokud povoleno je, musí být adresa MAC bezdrátového adaptéru Wireless Ndx PCI Adapter nebo karty PC Card zahrnuta v tabulce filtrování bezdrátového routeru nebo přístupového bodu.

Možné řešení:

Ujistěte se, že jsou všechny karty Wireless Ndx PC Card nebo adaptéry PCI Adapter, které chcete připojit k bezdrátové síti, v konfiguračním nástroji nastaveny do režimu Infrastruktura. Jestliže karty Wireless Ndx PC Card nebo adaptéry PCI Adapter nejsou nastaveny na režim Infrastruktura, nebudou moci komunikovat s přístupovým bodem nebo bezdrátovým routerem.

Možné řešení:

Určete adresu MAC v síti WLAN požadovaného bezdrátového routeru nebo přístupového bodu. Adresa MAC v síti WLAN se obvykle uvádí na štítku umístěném na bezdrátovém routeru nebo přístupovém bodu. Zkontrolujte adresu MAC v síti WLAN a ověřte, zda se připojujete ke správnému bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu.

 

Návrat na stránku Řešení problémů