Nem tudok csatlakozni a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz.

Lehetséges megoldás:

Győződjön meg róla, hogy a Wireless Ndx PC Cardhoz vagy PCI Adapterhez telepített konfigurációs segédprogramot, és hogy a konfigurációs segédprogram képes felismerni a Wireless Ndx PC Cardot vagy PCI Adaptert.

Lehetséges megoldás:

Ha USRobotics Wireless Ndx útválasztót vagy hozzáférési pontot használ, válassza a USRobotics Ndx SecureEasySetup Wizard varázslót a Start menüből. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Lehetséges megoldás:

A csatlakozás állapotának megállapításához ellenőrizze a tálcán található USRobotics Ndx konfigurációs segédprogram ikonját. Ha csatlakozik egy vezeték nélküli eszközhöz, akkor az ikon zöld vagy sárga színű. Ha az ikon színe vörös, a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont újracsatlakoztatásához lásd a Csatlakozás a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz telepítés után.

Lehetséges megoldás:

Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli útválasztóval vagy hozzáférési ponttal megegyező SSID, csatorna és biztonsági információkat használ. Hajtsa végre a következő lépéseket a beállítások ellenőrzéséhez és szükség szerinti frissítéséhez:

Windows Vista

  1. Jobb gombbal kattintson a segédprogram ikonjára a rendszertálcán, majd válassza a Vezeték nélküli hálózatok kezelése elemet.
  1. Válassza ki a vezeték nélküli kapcsolatot.
  1. Kattintson a jobb oldali egérgombbal a vezeték nélküli kapcsolatra, és válassza a Tulajdonságok elemet.
  1. A Biztonság fülön ellenőrizze és szükség esetén javítsa a vezeték nélküli hálózati eszköz megfelelő csatlakozási és biztonsági adatait.
  1. Kattintson az OK gombra, és a kapcsolat létrejön.

Az összes többi Windows operációs rendszer esetén

  1. Jobb gombbal kattintson a segédprogram ikonjára a rendszertálcán, majd válassza az Open Utility (segédprogram megnyitása) elemet.
  2. A Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) fülön gördítse le az Add (hozzáadás) menüt, és válassza a Use Wizard (Varázsló használata) elemet. Tekintse át az elérhető vezeték nélküli hálózati eszközök listáját, és keresse meg a megfelelő vezeték nélküli útválasztót vagy hozzáférési pontot. Ha nem látja a keresett eszközt, a lista frissítéséhez kattintson a Refresh (frissítés) gombra. Kattintson duplán az eszközre. Ha a keresett eszköz még mindig nem jelenik meg, kattintson a Manually connect to an advanced network (manuális csatlakozás speciális hálózathoz), és adja meg az elem létrehozásához szükséges megfelelő adatokat. A csatlakozási profilok és biztonsági jellemzők beállításával kapcsolatos további információért kattintson jobb egérgombbal a USRobotics Ndx Configuration Utility segédprogram ikonjára, és válassza a Help Files (súgófájlok) elemet.
  3. Amikor a Properties (tulajdonságok) ablak megjelenik, ellenőrizze és szükség esetén javítsa a vezeték nélküli hálózati eszköz megfelelő csatlakozási és biztonsági információit. Győződjön meg róla, hogy a This is a computer-to-computer (ad hoc) network (ez egy számítógép-számítógép (ad hoc) hálózat) jelölőnégyzet nincs bejelölve. Ha befejezte, kattintson az Add (hozzáadás) gombra.
  4. A főképernyőn kattintson az Apply (alkalmazás) gombra, és a kapcsolat létrejön.

Lehetséges megoldás:

Windows XP és 2000: Módosítsa a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont által használt csatornát, és keressen hálózatot a Wireless Networks (vezeték nélküli hálózatok) fülön.

Lehetséges megoldás:

Ellenőrizze, hogy a MAC-cím szűrése nem engedélyezett-e a vezeték nélküli útvonalválasztón vagy hozzáférési ponton. Ha a MAC-cím szűrése engedélyezett, a Wireless Ndx PCI Adapter vagy PC Card MAC-címének szerepelnie kell a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont szűrési táblázatában.

Lehetséges megoldás:

Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatni kívánt valamennyi Wireless Ndx PC Card vagy PCI Adapter a konfigurációs segédprogramban kiválasztott Infrastructure (infrastruktúra) üzemmódban van. Ha a Wireless Ndx PC Card vagy PCI Adapter nincs Infrastructure (infrastruktúra) üzemmódban, nem képes kommunikálni a hozzáférési ponttal vagy vezeték nélküli útválasztóval

Lehetséges megoldás:

Állapítsa meg a kívánt vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont WLAN MAC címét. A WLAN MAC cím rendszerint a vezeték nélküli útválasztón vagy hozzáférési ponton lévő címkén található. Ellenőrizze a WLAN MAC címet, és győződjön meg róla, hogy a megfelelő vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz csatlakozik-e.

 

Vissza a Hibaelhárítás oldalra