Om 802.11g Wireless Gaming Adapter and Ethernet Bridge

Installation

Få åtkomst till det webbaserade användargränssnittet och platsöversikten

Vad är trådlöst
nätverk? >

Det webbaserade användargränssnittet och säkerhetskonfiguration

Felsökning och support

Bestämmelser

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Användarhandbok för 802.11g Wireless Gaming Adapter and Ethernet Bridge

Vad är trådlöst Internet och hur fungerar det?

Det finns två typer av inställningar för trådlöst nätverk: Klientläget (infrastruktur) och Ad-hoc-läget (peer-to-peer). Klientläget är en struktur inom 802.11-nätverk där enheter kan kommunicera med varandra genom att först gå via en trådlös router eller åtkomstpunkt. Trådlösa enheter kan kommunicera med varandra eller med ett trådanslutet nätverk. Oftast använder sig de flesta småföretag och hemanvändare av klientläget, eftersom de behöver tillgång till ett trådanslutet LAN (vanligtvis Internet-anslutningar med bredband eller kabel) för att kunna använda tjänster som filservrar eller skrivare. Följande bild visar ett exempel på ett nätverk i klientläge som har en 5430 ansluten till en spelkonsol.

Ad-hoc (ibland även kallad peer-to-peer) är en typ av trådlöst nätverk där en trådlös adapter eller annan Ethernet-förberedd enhet kan anslutas direkt till en annan trådlös adapter eller Ethernet-förberedd enhet. Följande bild visar ett exempel på ett nätverk i ad-hoc-läge.

Räckviddsprestanda för trådlös antenn

Om din 5430 inte bibehåller en trådlös anslutning till nätverket kan det bero på störningar från väggar eller andra föremål som minskar anslutningskvaliteten. Pröva att placera 5430 på en högre plats, till exempel en hög hylla, eller flytta den till en annan plats av rummet eller kontoret. Du kan också få störningar från andra trådlösa enheter, till exempel trådlösa telefoner, elektroniska barnvakter, larmanläggning, etc. Se till att andra trådlösa enheter använder andra kanaler som inte är överlappande. Det kan också bli nödvändigt att flytta bort 5430 från större utrustning, till exempel tv-apparater, kylskåp, mikrovågsugnar, etc.

Anledningen är att trådlösa antenner fungerar med hjälp av radiovågor. Radiovågor kan inte nå lika långt i alla riktningar. Väggar, dörrar, hisschakt, människor och andra hinder ger olika nivåer signalförlust (dämpning), vilket gör radiofrekvensens strålningsmönster oregelbundet och oförutsägbart. Dämpning är helt enkelt en försvagning av signalen under överföring. Dämpning registreras i decibel (dB), vilket är tio gånger logaritmen av signalstyrkan vid en viss ineffekt delat med utgående signalstyrka från ett specificerat medium. Ett exempel är en kontorsvägg som förändrar en RF-signals styrka från en nivå på 200 milliwatt (ineffekten) till 100 milliwatt (uteffekten) vilket representerar dämpning på 3 dB. Här är några exempel på dämpningsnivåerna i vanliga kontorsbyggnader:

• Gipsvägg: 3 dB
  • Glasvägg med metallram: 6 dB
  • Lättbetongvägg: 4 dB
  • Kontorsfönster: 3 dB
  • Metalldörr: 6 dB
  • Metalldörr i tegelvägg: 12,4 dB

Andra faktorer som kan minska räckvidd och påverka täckningen är exempelvis betong- och träfiberväggar, aluminiumkanter, rör och elektriska sladdar, mikrovågsugnar och sladdlösa telefoner.