Om 802.11g Wireless Gaming Adapter and Ethernet Bridge

Installation >

Få åtkomst till det webbaserade användargränssnittet och platsöversikten

Vad är trådlöst nätverk?

Det webbaserade användargränssnittet och säkerhetskonfiguration

Felsökning och support

Bestämmelser

USRobotics Corporation, begränsad garanti

802.11g Wireless Gaming Adapter and Ethernet Bridge

Innan du börjar
Överväg din anslutningstyp

Hur ska du använda din 5430? Om du vill spela online över Internet så att du kan spela över hela världen bör du använda 5430 i klientläget. Du kan också använda 5430 i klientläget som en Ethernet-brygga till att ansluta en Ethernet-enhet, t.ex. en dator, en nätverksskrivare eller en digital videobandspelare (DVR) till ett trådlöst nätverk. Om du vill spela med någon i samma hus eller byggnad och ni har varsin spelkonsol av samma märke (Xbox-till-Xbox, Playstation-till-Playstation eller någon annan spelkonsol) måste du ställa in din 5430 på ad-hoc-läget. Välj något av följande och följ installationsstegen.

Obs! Du kanske behöver tillbehör för online-spel till din spelkonsol. Kontrollera spelkonsolens dokumentation och se efter vilka maskinvaru- och nätverkstillbehör du behöver.

• Klientläget (används oftast när du vill ansluta din spelkonsol till Internet. Se nedan vid Installera klientläget):

• Ad-hoc-läget (kallas även head-to-head eller peer-to-peer. Se nedan vid Installera ad-hoc-läget):

Installera klientläget

Om du vill spela online över Internet eller kommunicera med andra Ethernet-förberedda enheter

• Om du inte har aktiverat säkerhet på ditt trådlösa nätverk kan du fortsätta till Installera klientläget utan säkerhet aktiverat.
  • Om du har aktiverat säkerhet på ditt trådlösa nätverk kan du fortsätta till Installera klientläget med säkerhet aktiverat (använd Installera klientläget med säkerhet aktiverat om din trådlösa router eller åtkomstpunkt inte sänder ut ett SSID eller om du har WEP aktiverat).
  • Om du inte är säker på om du har säkerhet aktiverat på ditt trådlösa nätverk bör du läsa dokumentationen till din router och/eller åtkomstpunkt innan du väljer något av alternativen nedan.

Installera klientläget utan säkerhet aktiverat

• Anslut antennen på baksidan av 5430.
  • Koppla strömförsörjningsadaptern till 12 V DC-kontakten på baksidan av 5430.
  • Anslut den ena änden av den medföljande Ethernet-kabeln till porten på baksidan av 5430. Anslut den andra änden till Ethernet-porten på din spelkonsol eller Ethernet-förberedda enhet.
  • Nu är du nästan klar. Nu måste du konfigurera din spelkonsol eller Ethernet-förberedda enhet. Detaljerad information om konfigurationen finns i dokumentationen till din spelkonsol eller Ethernet-förberedda enhet.
Klart! Din 5430 associerar sig automatiskt med din trådlösa router eller åtkomstpunkt. Du kan nu börja spela online över Internet, surfa på webben eller använda din Ethernet-förberedda enhet.

Installera klientläget med säkerhet aktiverat

• Anslut antennen på baksidan av 5430.
  • Koppla strömförsörjningsadaptern till 12 V DC-kontakten på baksidan av 5430.
  • Stick in en nål eller ett gem så att du kan trycka på återställningsknappen en kort stund (mindre än 2 sekunder). Återställningsknappen sitter på baksidan av 5430.
  • Anslut den ena änden av den medföljande Ethernet-kabeln till porten på baksidan av 5430. Anslut den andra änden till en Ethernet-port på datorn.
  • Starta en webbläsare och ange http://192.168.1.201

Obs! Om du inte kan upprätta en anslutning till standard-IP-adressen ovan kanske du måste frigöra och förnya din IP-adress. Läs om pingoperationer i felsökningavsnittet i användarhandboken om du vill ha detaljerade instruktioner. Alternativt kan du starta om datorn.

• Ange ditt användarnamn och lösenord. Standardanvändarnamnet är admin. Standardlösenordet är admin. Tryck på Enter på tangentbordet.
  • Det webbaserade användargränssnittet visas. Välj Klientläge eller Ad-hoc-läge och klicka sedan på Nästa. Ange SSID för ditt trådlösa nätverk i fältet för SSID, välj motsvarande säkerhetskryptering, autentisering och nätverksnyckel om de alternativen finns. Klicka på Spara. Ett meddelande som säger “Din 5430 har konfigurerats” visas. Klicka på Fortsätt.
  • När du har konfigurerat din 5430 tar du ur Ethernet-kabeln från datorn och ansluter till Ethernet-porten på din spelkonsol eller din Ethernet-förberedda enhet.
  • Nu är du nästan klar. Nu måste du konfigurera din spelkonsol eller Ethernet-förberedda enhet. Detaljerad information om konfigurationen finns i dokumentationen till din spelkonsol eller Ethernet-förberedda enhet.

Klart! Din 5430 associerar sig automatiskt med din trådlösa router eller åtkomstpunkt. Du kan nu börja spela online över Internet, surfa på webben eller använda din Ethernet-förberedda enhet.

Obs! USRobotics rekommenderar att du använder säkerhet om du vill förhindra att obehöriga får tillgång till din Internet-anslutning. Mer information om säkerhetsfunktioner eller om felsökning och support finns i den här användarhandboken eller så kan du besöka vår webbplats på www.usr.com/support

Installera ad-hoc-läget

Om du vill spela med spelkonsol-till-spelkonsol

• Anslut antennen på baksidan av 5430.
  • Koppla strömförsörjningsadaptern till 12 V DC-kontakten på baksidan av 5430.
  • Stick in en nål eller ett gem så att du kan trycka på återställningsknappen en kort stund (mindre än 2 sekunder). Återställningsknappen sitter på baksidan av 5430.
  • Anslut den ena änden av den medföljande Ethernet-kabeln till porten på baksidan av 5430. Anslut den andra änden till en Ethernet-port på datorn.
  • Starta en webbläsare och ange http://192.168.1.201

Obs! Om du inte kan upprätta en anslutning till standard-IP-adressen ovan kanske du måste frigöra och förnya din IP-adress. Läs om pingoperationer i felsökningavsnittet i användarhandboken om du vill ha detaljerade instruktioner. Alternativt kan du starta om datorn.

• Ange ditt användarnamn och lösenord. Standardanvändarnamnet är admin. Standardlösenordet är admin. Tryck på Enter på tangentbordet.
  • Det webbaserade användargränssnittet visas. Konfigurera din 5430 genom att följa anvisningarna på skärmen för ditt specifika konfigurationsläge.
  • När du har konfigurerat din 5430 tar du ur Ethernet-kabeln från datorn och ansluter till Ethernet-porten på din spelkonsol eller din Ethernet-förberedda enhet.

Obs! Du kan behöva ställa in en statisk IP-adress för var och en av spelkonsolerna. Kontrollera dokumentationen till din spelkonsol om du vill ha detaljerad information om statiska IP-adresser.

Klart! Om båda speladaptrarna är konfigurerade kan du nu börja spela.