Informatie over de 802.11g Wireless Turbo PC Card, de PCI Adapter en het Access Point

Netwerkconfiguratie en planning

De adapter installeren en configureren voor Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utilities

Problemen oplossen en ondersteuning >

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter

Productspecifications voor het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Reglementaire informatie

802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter en Access Point Gebruikershandleiding

Problemen oplossen en ondersteuning

Ik heb tijdens de installatie van de 802.11g Wireless Turbo PC Card, de PCI Adapter of het Access Point per ongeluk op de knop Cancel (Annuleren) geklikt.

Mogelijke oplossingen:
Haal de installatie-cd van USRobotics uit uw cd-rom-station en leg deze er meteen weer in. Herhaal de installatieprocedure van de software voordat u hardware installeert.

De installatieprocedure wordt niet op gang gebracht als ik de installatie-cd in het cd-rom-station plaats.

Mogelijke oplossingen:
Sommige programma's verhinderen het starten van de automatische opstartfunctie van de installatie-cd. Sluit alle geopende programma's en plaats de installatie-cd opnieuw in het station. Als de interface van de installatie-cd niet automatisch opgestart wordt, klikt u in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren de tekst D:\setup.exe. Als uw cd-rom-station met een andere letter wordt aangeduid, typ dan deze letter in plaats van "D".

De 802.11g Wireless Turbo PC Card of PCI Adapter kan niet communiceren met andere computers waarmee deze via Wireless verbonden is in de infrastructuurconfiguratie.

Mogelijke oplossingen:

• Controleer of alle computers in het draadloze netwerk ingeschakeld zijn.

• Controleer of elke 802.11g Wireless Turbo PC Card is ingesteld met dezelfde SSID, hetzelfde niveau WEP-codering en dezelfde WEP-code. Als de SSIDs en WEP-coderingsniveaus verschillen, pas dan de configuratie van alle 802.11g Wireless Turbo PC Cards in het LAN aan zodat ze gebruik maken van dezelfde SSID, hetzelfde WEP-coderingsniveau en dezelfde WEP-code.

• Controleer of TCP/IP geïnstalleerd is. Controleer of u deel uitmaakt van hetzelfde domein of dezelfde werkgroep. Controleer of u automatisch een IP-adres ontvangt en of u een correct IP-adres en subnetmasker hebt. Stel het Wireless Access Point opnieuw in en start de computer met het verbindingsprobleem opnieuw op.

• Zorg dat u enkele bestanden bij de hand hebt die u kunt delen.

Ik krijg een bericht dat mijn computer of mijn 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point dezelfde naam heeft als een andere computer of dat er een IP-adresconflict is met een andere computer in het draadloze netwerk.

Mogelijke oplossingen:
Alle computers en 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Points in het draadloze netwerk moeten over een uniek IP-adres beschikken. Raadpleeg de documentatie bij uw computer voor informatie over het wijzigen van het IP-adres van uw computer.

Mijn computer herkent de 802.11g Wireless Turbo PC Card of PCI Adapter niet.

Mogelijke oplossingen:
Laptop-gebruikers:

• Wellicht is de 802.11g Wireless Turbo PC Card niet helemaal in de betreffende aansluiting gestoken.

Desktop-gebruikers:

• Wellicht is de 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter niet goed in de PCI-aansluiting aangebracht. U kunt ook proberen de 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter in een andere PCI-aansluiting te steken.
  • Mogelijk is de PCI-aansluiting niet goed geconfigureerd. Neem contact op met de fabrikant van uw computer om uw PCI-aansluiting te configureren.

Ik heb de instellingen gewijzigd en nu herkent mijn AP Configuration Utility het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point niet.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de AP Configuration Utility is geïnstalleerd voor uw 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point en of de WLAN Configuration Utility geïnstalleerd en operationeel is voor uw Wireless PC Cards of PCI Adapters.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of u contact probeert te leggen met het juiste 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point. Dit doet u door het MAC-adres te controleren.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de juiste Authentication-modus en WEP-coderingssleutel worden gebruikt. Als u de configuratie-instellingen van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point gewijzigd hebt, moet u ook de instellingen van iedere op dit netwerk aangesloten Wireless Access PC Card of PCI Adapter wijzigen. De instellingen van de Wireless PC Cards of de PCI Adapters moeten overeenkomen met de nieuwe instellingen van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point. Als het probleem nog steeds niet opgelost is, herstelt u de standaardinstellingen van alle Wireless Access Points en draadloze netwerkadapters en probeert u het nogmaals.

Mogelijke oplossingen:
Gebruik een directe Ethernet-verbinding om de communicatie met het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point te controleren.

Ik kan niet communiceren met het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of iedere Wireless PC Card of PCI Adapter die u wilt aansluiten op het draadloze netwerk in de Configuration Utility ingesteld is op de modus Infrastructure. Als de Wireless Access PC Cards of PCI Adapters niet ingesteld zijn op de modus Infrastructure, kunnen ze niet communiceren met het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point.

Mogelijke oplossingen:
Wellicht heeft het 802.11g Turbo Multi-function Wireless Access Point geen geldig IP-adres ontvangen voor uw netwerk. Als het IP-adres is ingesteld op Dynamic en het IP-adres 0.0.0.0 is, is er geen geldig IP-adres toegewezen. Raadpleeg het hoofdstuk over de 802.11g Wireless Turbo Configuration Utilities in de handleiding op de installatie-cd.

Mogelijke oplossingen:
Wellicht reageert uw 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point niet. Stel het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point in om het te reactiveren. Houd de RESET-knop tussen de vijf en tien seconden ingedrukt. De standaardinstellingen van de 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point worden dan weer hersteld.

Ik krijg geen toegang tot de 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point Web Configurator.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point een geldig IP-adres heeft en zich op hetzelfde netwerk bevindt als uw computer.

Mijn 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point komt niet voor in de lijst als ik ernaar zoek.

Mogelijke oplossingen:
Wellicht bevindt uw computer zich op een te grote afstand van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point. Probeer dichter naar het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point toe te gaan en voer de zoekprocedure opnieuw uit. Controleer de kabelaansluitingen tussen het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point en uw modem, de router, de hub, het LAN of de switch.

Mogelijke oplossingen:
Probeer via een Ethernet-verbinding contact te maken met het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point.

Mijn computer herkent het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point niet.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point aangesloten is op een elektriciteitsbron en of het goed geïnstalleerd is. Kijk ook of de Ethernet-kabel stevig aangesloten is op de Ethernet-poort op het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point en op de Ethernet-poort van uw kabel- of DSL-modem, de router, hub of switch.

Het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point ontvangt geen stroom.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de stroomtoevoer van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point aangesloten is op de elektriciteitsaansluiting van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point en op een gewoon stopcontact.

De kwaliteit van de verbinding laat te wensen over op bepaalde plaatsen in mijn kantoor of thuis.

Mogelijke oplossingen:
Wellicht is er sprake van interferentie die veroorzaakt wordt door muren of andere obstakels die de kwaliteit van de verbinding nadelig beïnvloeden. Plaats uw 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point in een ander deel van de kamer of het kantoor of op een hogere positie, bijvoorbeeld op een hogere plank.

Ik kan niet communiceren met een Access Point of Wireless Router met mijn 802.11g Wireless Turbo PC Card of PCI Adapter.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of iedere 802.11g Wireless Turbo PC Card die u wilt aansluiten op het draadloze netwerk in de Configuration Utility ingesteld is op de modus Infrastructure. Als uw 802.11g Wireless Turbo PC Cards niet ingesteld zijn op de modus Infrastructure, kunnen ze niet communiceren met een Access Point of Wireless Router.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of u contact probeert te leggen met het juiste Access Point. Dit doet u door het MAC-adres te controleren.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de juiste Authentication-modus en WEP-coderingssleutel worden gebruikt. Als u de configuratie-instellingen van het Access Point gewijzigd hebt, moet u ook de instellingen van iedere op dit netwerk aangesloten 802.11g Wireless Turbo PC Card wijzigen. De instellingen van de 802.11g Wireless Turbo PC Card moeten overeenkomen met de nieuwe instellingen van het Access Point. Als het probleem nog steeds niet opgelost is, herstelt u de standaardinstellingen van alle Wireless Access Points en draadloze netwerkadapters en probeert u het nogmaals.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of u een verbinding tot stand kunt brengen met het Wireless Access Point en of de BSSID het MAC-adres aangeeft van het Access Point waarmee u wilt communiceren.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de Wireless Configuration Utility is geïnstalleerd voor uw 802.11g Wireless Turbo PC Card en of de Wireless Configuration Utility uw 802.11g Wireless Turbo PC Card opmerkt.

Mogelijke oplossingen:
Als u geen Wireless Access Point van USRobotics gebruikt, dient u te controleren of u een verbinding tot stand kunt brengen met het Access Point en of de preamble-modus juist is ingesteld. De standaard instelling voor USRobotics-producten is Long.

Ik kan geen draadloze verbinding krijgen met mijn 802.11g Wireless Turbo PC Card.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of de 802.11g Wireless Turbo PC Card op de juiste manier is geïnstalleerd. Als zich problemen voor blijven doen, dient u de 802.11g Wireless Turbo PC Card te verwijderen en opnieuw te installeren.

Mogelijke oplossingen:
Als u een peer-to-peer-verbinding tot stand wilt brengen, dient u te controleren of alle wireless adapters zijn ingesteld op de modus 802.11 Adhoc. Als u gebruik maakt van een Wireless Access Point, dient u te controleren of alle wireless adapters zijn ingesteld op de modus Infrastructure.

Mijn 802.11g Wireless Turbo PC Card ziet mijn Access Point niet in de lijst wanneer ik ernaar zoek.

Mogelijke oplossingen:
Als u een draadloze verbinding tot stand hebt gebracht met de 802.11g Wireless Turbo PC Card maar als deze verbinding van slechte kwaliteit is, dient u de positie van de 802.11g Wireless Turbo PC Card te controleren. Lange afstanden, meerdere verdiepingen en stalen of betonnen muren kunnen de kwaliteit van de verbinding nadelig beïnvloeden. Indien mogelijk dient u de positie van de 802.11g Wireless Turbo PC Card te wijzigen om deze hindernissen te overbruggen. Controleer daarnaast de kabelaansluitingen tussen het Access Point en uw modem, de router, de hub, het LAN of de switch.

Mogelijke oplossingen:
Als uw Access Point geen SSID uitzendt, zal deze niet verschijnen wanneer u ernaar zoekt met uw 802.11g Wireless Turbo PC Card. De client moet handmatig geconfigureerd worden.

Nog steeds problemen?

1. Ga naar de website van USRobotics op www.usr.com.

De meest voorkomende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen, worden besproken in de gedeelten FAQ en Troubleshooting voor uw product.

2. Neem contact op met de Technische Ondersteuning van USRobotics

Technische vragen over producten van USRobotics kunnen tevens beantwoord worden door de specialisten van de afdeling technische ondersteuning.

Land Telefoonnummer Online Openingstijden
Verenigde Staten (801) 401-1143 http://www.usr.com/emailsupport 09:00 - 17:00 uur, maandag - vrijdag CST
Canada (801) 401-1143 http://www.usr.com/emailsupport 09:00 - 17:00 uur, maandag - vrijdag CST

Land Telefoonnummer Online Openingstijden
België
(Nederlands)

(Frans)
+32 (0) 7 023 3545 (Nederlands)

+32 (0) 7 023 3546 (Frans)

emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 18:00 uur,
maandag - vrijdag
Denemarken +45 70 10 4030 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 17:00 uur,
maandag - vrijdag
Duitsland 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 07:45 - 16:45 uur, maandag - vrijdag
Finland +358 981710015 emea_modemsupport@usr.com 10:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Frankrijk +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 08:00 - 17:00 uur, maandag - vrijdag

Hongarije

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com 08:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Ierland +44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 18:00 uur,
maandag - vrijdag
Italië +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 09:00 - 18:00 uur,
maandag - vrijdag
Luxemburg +352 342 080 8318 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Midden-Oosten/ Afrika +44 870 844 4546 me_modemsupport@usr.com 09:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Nederland 0900 202 5857 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Noorwegen +47 23 50 0097 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 17:00 uur,
maandag - vrijdag
Oostenrijk 07110 900116 http://www.usr.com/emailsupport/de 07:45 - 16:45 uur, maandag - vrijdag
Polen
---
emea_modemsupport@usr.com 08:00 - 18:00 uur, maandag - vrijdag
Portugal +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 09:00 - 17:00 uur, maandag - vrijdag
Rusland 8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru 10:00 - 18:00 uur,
maandag - vrijdag
Spanje 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 09:00 - 17:00 uur, maandag - vrijdag
Verenigd Koninkrijk 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 08:45 - 17.45 uur, maandag - vrijdag
Zweden +46 (0) 77 128 1020 emea_modemsupport@usr.com 08:00 - 17:00 uur,
maandag - vrijdag
Zwitserland 0848 840 200 emea_modemsupport@usr.com 09:00 - 17.30 uur, maandag - vrijdag

Op de website van U.S.Robotics (http://www.usr.com) vindt u de meest recente informatie over ondersteuning, waaronder het opvragen van Service Repair Orders.

USRobotics heeft dit stuurprogramma in combinatie met de ondersteunde hardware getest en vastgesteld dat het compatibel is met Windows 2000. Om klanten te laten profiteren van de volledige functionaliteit van het product heeft USRobotics het stuurprogramma ter beschikking gesteld.

USRobotics USRobotics