Informatie over de 802.11g Wireless Turbo PC Card, de PCI Adapter en het Access Point

Netwerkconfiguratie en planning >

De adapter installeren en configureren voor Windows 98 SE/2000/Me/XP

802.11g Wireless Turbo Configuration Utilities

Problemen oplossen en ondersteuning

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter

Productspecifications voor het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Reglementaire informatie

802.11g Wireless Turbo PC Card, PCI Adapter en Access Point Gebruikershandleiding

Netwerkconfiguratie en planning

De 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter ondersteunen netwerkconfiguraties voor Ethernet LAN volgens de definitie IEEE 802.

De 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter kunnen worden geconfigureerd als:

• 802.11g AdHoc voor gebruik in netwerken binnen bedrijfsafdelingen, kleine kantoren of kantoren aan huis.
  • Infrastructuur voor bedrijfs-LAN.

NETWERKTOPOLOGIE

Een draadloos 802,11g AdHoc-LAN is een groep computers die allemaal zijn uitgerust met een 802,11g Wireless Turbo PC Card of PCI Adapter, aangeloten als een onafhankelijk, draadloos LAN. Computers in hetzelfde draadloos 802.11g AdHoc-LAN dienen dezelfde radiofrequentie te gebruiken. De 802.11g Wireless Turbo PC Card, de PCI Adapter en het Access Point zijn ook compatibel met alle oudere draadloze 802.11b 11Mbps en 22 Mbps producten.

De 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter bieden draadloze werkstations toegang tot een bekabeld LAN. Een geïntegreerde draadloos en bekabeld LAN wordt een infrastructuurconfiguratie genoemd. Een groep 802.11g Wireless Turbo PC Card- of PCI Adapter-gebruikers en een 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point vormen een Basic Service Set (BSS). Elke 802.11g Wireless Turbo PC Card en PCI Adapter in een BSS kan met elke andere computer in een bekabelde LAN-infrastructuur communiceren via het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point.

ROAMING

De infrastructuurconfiguratie ondersteunt bovendien roaming voor mobiele gebruikers. Het is mogelijk meerdere BSS'en te configureren als een Extended Service Set (ESS). Het ononderbroken netwerk staat gebruikers toe vrijelijk te roamen binnen een ESS. Alle 802.11g Wireless Turbo PC Cards, PCI Adapters en 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Points binnen dezelfde ESS dienen met dezelde ESS ID te zijn geconfigureerd en dezelfde radiofrequentie te gebruiken.

Kies een geschikte radiofrequentie en een optimale positie voor het Access Point. In het 2,4 GHz-spectrum zijn er drie niet-overlappende kanalen die u kunt gebruiken. Deze kanalen zijn 1, 6 en 11. Een goede plaatsing van het 802.11g Wireless Turbo Multi-function Access Point en een zuiver radiosigaal leiden tot aanmerkelijk betere prestaties.