Η ασύρματη συσκευή μου δεν επικοινωνεί με το .

Λύση:

Στο βοηθητικό πρόγραμμα διαμόρφωσης της κάρτας ή του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου, βεβαιωθείτε πως συνδεθήκατε στο σωστό ελέγχοντας τη διεύθυνση MAC WLAN. Η διεύθυνση MAC του δικτύου WLAN του σημείου πρόσβασης εμφανίζεται στην πινακίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος του σημείου πρόσβασης.

Λύση:

Το σημείο πρόσβασης πιθανόν να μην έχει λάβει έγκυρη διεύθυνση IP για το δίκτυό σας. Ελέγξτε τη σελίδα διαμόρφωσης LAN του σημείου πρόσβασης.

Λύση:

Το σημείο πρόσβασης ενδέχεται να μην αποκρίνεται. Δοκιμάστε τα παρακάτω:

  1. Εκτελέστε επανασύνδεση, ακολουθώντας τα βήματα της ενότητας Σύνδεση ασύρματης συσκευής.

  2. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σημείο πρόσβασης, επαναφέρετε τις εργοστασιακά προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του σημείου πρόσβασης για να το ενεργοποιήσετε και πάλι.

    Σημείωση: Εάν επαναφέρετε τις εργοστασιακά προκαθορισμένες ρυθμίσεις, το σημείο πρόσβασης θα χάσει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις σας

    Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακά προκαθορισμένες ρυθμίσεις, χρησιμοποιήστε ένα μικρό αντικείμενο, όπως έναν συνδετήρα για να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί επανεκκίνησης στο πίσω μέρος του σημείου πρόσβασης επί 10 δευτερόλεπτα.

  3. Αφού επαναφέρετε το σημείο πρόσβασης, εκτελέστε επαναδιαμόρφωση των βασικών ρυθμίσεων του σημείου πρόσβασης ή, εάν δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεών σας, εκτελέστε επαναφορά των ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων