Nem tudom elérni a beállítási oldalakat.

  1. Győződjön meg róla, hogy webböngészőjében helyesen adta meg a hozzáférés pont IP-címét. Az IP-cím megkereséséhez lásd Belépés a beállítási oldalakra.

  2. Konfigurálja webböngészőjét úgy, hogy a böngésző HTTP-proxy szolgáltatása ki legyen kapcsolva.

  3. Ha vezeték nélküli úton kívánta elérni a beállítási oldalakat, akkor most próbálja vezetéken keresztül az alábbiak szerint:

    1. indítson el egy webböngészőt egy olyan számítógépen, ami Ethernet-kábellel csatlakozik ugyanahhoz a hálózati eszközhöz, mint a hozzáférési pont.

    2. Írja be a hozzáférési pont IP-címét, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

      • Ha a vezetékes kapcsolat használatával hozzáfér a beállítási oldalakhoz, akkor a vezeték nélküli kapcsolatot kell megvizsgálni. Lásd az alapvető hibaelhárítási folyamatot.

      • Ha nem fér hozzá a beállítási oldalakhoz a vezetékes kapcsolaton keresztül, akkor indítsa újra a hozzáférési pontot a tápellátás ki-, majd újbóli bekapcsolásával.

        Ha újraindította a hozzáférési pontot, de még mindig nincs hozzáférése a beállítási oldalakhoz, állítsa vissza a hozzáférési pont gyári alapbeállításait.

        Megjegyzés: amikor a gyári alapbeállításokat visszaállítja, az összes egyedi beállítás törlődik.

        A gyári alapbeállítások visszaállításához használjon valami hegyes eszközt, pl. gemkapcsot, amivel a hozzáférési pont hátulján levő visszaállító gombot benyomva tudja tartani 10 másodpercig.

        A hozzáférési pont gyári alapbeállításinak visszaállítását követően állítsa be újra az alapbeállításokat a hozzáférési ponton, illetve ha készített mentést a beállításairól, akkor állítsa vissza a beállításokat a biztonsági mentés felhasználásával.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra