Jag kan inte ansluta till Internet längre.

Om det inte går att ansluta till Internet längre ser du först Grundläggande felsökningsprocedur på huvudsidan för felsökning.

När datorn ansluter till Internet via en åtkomstpunkt måste ett antal enheter fungera tillsammans:

Internet-anslutningen kan misslyckas i någon av alla dessa enheter eller anslutningarna mellan dem. För att lösa problemet behöver du ta reda på vilken enhet eller anslutning som orsakar felet och åtgärda det. Gör så här för att identifiera och åtgärda problemet:

1. Kontrollera indikatorlamporna.

2. Windows-användare: kör nätverkstestet USRobotics Network Test.

3. Kontrollera anslutningen mellan datorn och åtkomstpunkten.

4. Kontrollera anslutningen mellan åtkomstpunkten och den andra nätverksenheten.

Kontrollera indikatorlamporna

Kontrollera indikatorlamporna på alla nätverksenheter mellan datorn och den plats där Internet-tjänsten kommer in i byggnaden. Om en eller flera av dessa enheter indikerar problem går du igenom respektive enhets dokumentation så att du kan åtgärda problemet och återgå till normal funktion. På åtkomstpunkten ska följande lampor vara tända: (ström, WLAN och LAN).

Köra nätverkstestet USRobotics Network Test (endast Windows-användare)

Kör nätverkstestet USRobotics Network Test från mappen Troubleshooting (felsökning) på USRobotics-installationsskivan.

Om du kör nätverkstestet USRobotics Network Test, följer instruktionerna i verktyget, och det fortfarande inte går att ansluta till Internet utför du återstående procedurer nedan manuellt.

Kontrollera anslutningen mellan datorn och åtkomstpunkten

Kör verktyget för den trådlösa adaptern. Visar det att anslutningen till åtkomstpunkten fungerar?

Om du har trådlös anslutning

Om det trådlösa verktyget rapporterar en lyckad trådlös anslutning är det möjligt att datorn har anslutit till en grannes åtkomstpunkt i stället för din egen. Du kan med hjälp av det trådlösa verktyget kontrollera nätverksnamnet (SSID) för den åtkomstpunkt som du är ansluten till. Om den trådlösa adaptern är ansluten till fel åtkomstpunkt använder du verktyget för att tvinga datorn att ansluta till din åtkomstpunkt (se den trådlösa adapterns dokumentation).

Om du är ansluten till åtkomstpunkten och det fortfarande inte går att ansluta till Internet kontrollerar du att åtkomstpunkten svarar genom att logga in på konfigurationssidorna.

Om du inte har trådlös anslutning

Om MAC-filtrering har aktiverats i åtkomstpunkten kontrollerar du att den trådlösa adaptern har tillåtelse att ansluta till åtkomstpunkten. Observera att MAC-filtrering gäller för specifika trådlösa adaptrar. Om du använder MAC-filtrering och har bytt trådlös adapter måste du lägga till MAC-adressen för den nya trådlösa adaptern i åtkomstpunktens MAC-filtreringslista.

Kontrollera anslutningen mellan åtkomstpunkten och den andra nätverksenheten

1. Kontrollera ström- och statuslamporna på den enhet som åtkomstpunkten är ansluten till med Ethernet-kabel. Kontrollera att enheten är på och ansluten till Internet. Se information om statuslamporna i enhetens dokumentation.

2. Om åtkomstpunkten har konfigurerats för att erhålla en IP-adress dynamiskt kontrollerar du att nätverksenheten har en DHCP-server som körs.

3. Om åtkomstpunkten är direktansluten till modemet ser du i modemets dokumentation om åtkomstpunkten behöver ha en statisk IP-adress, gateway och DNS-poster, eller om nätverksadressen ska erhållas med hjälp av DHCP. Kontrollera sedan att åtkomstpunkten har konfigurerats i enlighet med detta.

4. Pinga routern eller någon annan nätverksenhet. Om pingkommandot ger ett svar når åtkomstpunkten nätverksenheten. Se enhetens dokumentation för felsökning av anslutningen mellan enheten och din Internet-leverantör.