De router installeren

Stap één: uw router aansluiten

  1. Sluit uw DSL- of kabelmodem op de router aan:

    1. Schakel uw computer en uw modem uit.

    2. Sluit de meegeleverde antennes aan op de achterzijde van de router.

    3. Voer een van de volgende stappen uit:

      Als uw modem met een Ethernet-kabel op uw computer is aangesloten: zoek de Ethernet-kabel waarmee uw DSL- of kabelmodem op de Ethernet-adapter van uw computer is aangesloten en koppel deze kabel alleen los van de computer. Koppel de kabel niet los van uw DSL- of kabelmodem.





      Als uw modem met een USB-kabel op uw computer is aangesloten: koppel de USB-kabel los van zowel de modem als uw computer. U hebt naast de Ethernet-kabel die met de router is meegeleverd nog een Ethernet-kabel nodig. Sluit één uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort aan de achterzijde van uw DSL- of kabelmodem.


    Opmerking: de USB-poort van de router is alleen bedoeld voor de aansluiting van een USB-printer. Sluit uw modem niet op de USB-poort van de router aan. Raadpleeg Een USB-printer installeren voor meer informatie over de aansluiting van een USB-printer op uw router.

    1. Sluit het vrije uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de WAN-poort op de achterzijde van de router.

  2. Sluit de router aan op uw computer:

    1. Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Ethernet-adapter van uw computer.

    2. Sluit het andere uiteinde aan op een van de LAN-poorten van de router.

  3. Schakel het netwerk in:

    1. Schakel uw modem in. Wacht totdat de lampjes op de modem zonder onderbreking branden voordat u de router inschakelt.

    2. Sluit de meegeleverde voedingskabel op de 15 VDC-poort van de router aan.

    Opmerking voor gebruikers in Groot-Brittannië: sluit als de netvoedingsadapter niet in het stopcontact steekt de juiste stekker voor uw land op de netvoedingsadapter aan. Oefen genoeg kracht uit om ervoor te zorgen dat de stekker stevig vastklikt.



    1. Sluit de netvoedingsadapter aan op een gewoon stopcontact.

    2. Schakel uw computer in.

 

Stap twee: de standaard verbindingsinstellingen configureren

  1. Start uw webbrowser.

  2. Voer 192.168.2.1 in de locatie- of adresregel in en druk op ENTER om de configuratiepagina's van de router te openen.

Opmerking: het standaard IP-adres van de router is 192.168.2.1.

  1. Klik op Start (Start). De installatiewizard leidt u door de configuratie van de standaard instellingen van de router.


Opmerking: druk als bij het openen van de configuratiepagina's van de router het bericht verschijnt dat een pagina niet kan worden gevonden op de knop Terug in uw webbrowser of vernieuw de pagina.

  1. De installatiewizard zoekt automatisch naar uw internetverbinding.



    Controleer als de router uw internetverbinding niet automatisch detecteert de voedingskabel en controleer of alle Ethernet-kabels juist zijn aangesloten. Hiermee bedoelen we ook de kabels die de router, de modem en alle computers in het netwerk met elkaar verbinden. Controleer ook of uw internetverbinding juist werkt. Klik vervolgens op Detect Connection (Verbinding detecteren) totdat het scherm Internet Connection Configured (Internetverbinding geconfigureerd) wordt weergegeven.

    Als de router nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u de gegevens van uw internet service provider (ISP) handmatig invoeren of het gedeelte Problemen oplossen raadplegen.

  2. Klik op Next (Volgende).

  3. Voer een van de volgende stappen uit:

    1. Selecteer Set wireless security using SecureEasySetup (Draadloze beveiliging met SecureEasySetup instellen) als u SecureEasySetup wilt gebruiken om uw draadloze beveiliging in te stellen. Klik vervolgens op de -knop op het scherm.


    2. Maak de selectie van Set wireless security using SecureEasySetup (Draadloze beveiliging met SecureEasySetup instellen) ongedaan om de draadloze beveiliging handmatig in te stellen. Voer de Network Name (SSID) (Netwerknaam (SSID)) in en selecteer bij Method (Methode) de beveiligingsmethode. Voer tot slot de draadloze beveiligingsgegevens van de router in en klik op Next (Volgende).

Opmerking: om uw draadloze netwerk optimaal te beveiligen, raden we u aan de draadloze beveiligingsmethode WPA2 and WPA (PSK) (WPA2 en WPA (PSK)) te selecteren en TKIP and AES (TKIP en AES) in te stellen voor de codering.

  1. Voer bij User name (Gebruikersnaam) een gebruikersnaam en bij Password (Wachtwoord) een wachtwoord voor de router in en klik op Finish (Voltooien).



    Uw wachtwoord dient aan de volgende criteria te voldoen:

Opmerking: in deze stap van de installatiewizard maakt u de gebruikersnaam en het wachtwoord aan waarmee u zich bij de router kunt aanmelden. Gebruik deze gegevens wanneer u zich bij de router wilt aanmelden. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig.

  1. Na de eerste configuratie gaat de router naar de pagina Status (Status).

  2. Als u een draadloze verbinding met uw netwerk tot stand brengt, kunt u de Ethernet-kabel van de router en uw computer loskoppelen. Installeer vervolgens de draadloze adapter en breng een verbinding met uw router tot stand. Raadpleeg de documentatie bij uw draadloze adapter voor meer informatie over de installatie van de draadloze adapter.

 

Gebruikers van het Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP):

Als uw ISP een PPTP-verbinding gebruikt, dient u de volgende extra stappen uit te voeren om de installatieprocedure te voltooien en een internetverbinding tot stand te brengen. Neem contact op met uw ISP als u vragen over de verbindingsinstellingen hebt.

  1. Klik in de configuratiepagina's van de router op het tabblad Internet (Internet) en ga naar het gedeelte Point-to-Point Tunneling (PPTP) (Point-to-Point Tunneling (PPTP)).

  2. Vink het vakje bij My ISP uses a PPTP connection (Mijn ISP gebruikt een PPTP-verbinding) aan.

  3. Selecteer als uw ISP Point-to-Point Tunneling (PPTP) gebruikt My ISP uses a PPTP connection (Mijn ISP gebruikt een PPTP-verbinding). Voer vervolgens het domein of het IP-adres van uw PPTP-server in het veld Server (Server) in en voer de gebruikersnaam bij User name (Gebruikersnaam) en het wachtwoord van uw ISP bij Password (Wachtwoord) in. Als uw ISP een specifieke verificatiemethode gebruikt, dient u de relevante selectievakjes in of uit te schakelen.

  4. Klik als u klaar bent op Save (Opslaan). De router start opnieuw op. U dient nu verbinding met het internet te hebben. Op de pagina Status (Status) kunt u informatie over de verbinding vinden.

 

Een back-up van de configuratie-instellingen maken

Een back-up maakt het gemakkelijker om uw configuratie-instellingen opnieuw toe te passen nadat u om welke reden dan ook de fabrieksinstellingen van de router hebt hersteld. USRobotics beveelt u aan nu een back-up van de instellingen te maken.

  1. Klik in de configuratiepagina's van de router op het tabblad Device (Apparaat) en ga naar Back Up Settings (Back-up van instellingen maken).

  2. Selecteer Back Up (Back-up maken).

  3. Het systeem vraagt u of u het bestand wilt opslaan of openen. Klik op Save (Opslaan).

U hebt de installatieprocedure met succes voltooid. Registreer uw router op www.usr.com/productreg/.