De kwaliteit van de draadloze verbinding is slecht.

Oplossing 1:

Een slechte verbindingskwaliteit en een klein bereik kunnen worden veroorzaakt door storingen in de omgeving, bijvoorbeeld loodverf of betonnen muren. Verplaats de antenne van de Wireless Ndx Router of de draadloze clients om de kwaliteit van de verbinding te verbeteren. Zorg er indien mogelijk voor dat er geen obstakels tussen de draadloze clients en de router zijn.

Oplossing 2:

U kunt uw huidige instellingen voor Wireless (Draadloos) op de pagina Status (Status) bekijken. Bekijk de informatie bij Channel (Kanaal). Als u slechts één kanaal gebruikt, is uw router niet op de modus 802.11n ingesteld. Ga naar Transmission (Overdracht) op de pagina Wireless (Draadloos) om de modus van 802.11n in Automatic (Automatisch) te wijzigen.

Oplossing 3:

Voer in het client-hulpprogramma van uw draadloze adapter een draadloze scan of site survey uit om naar naburige netwerken te zoeken. Als u naburige netwerken vindt, dient u te controleren welke kanalen de netwerken gebruiken. Hoewel de router het best beschikbare draadloze kanaal selecteert, dient u als uw router en een ander netwerk hetzelfde kanaal gebruiken de instellingen voor draadloze overdracht mogelijk op een ander kanaal in te stellen.

Oplossing 4:

Sommige elektronische apparaten, zoals 2,4 GHz-telefoons en magnetrons, kunnen het draadloze signaal en daarmee het draadloze bereik en de kwaliteit van de verbinding beïnvloeden. Probeer een draadloze verbinding op een ander kanaal tot stand te brengen.