Az útválasztó telepítése

Első lépés: Az útválasztó csatlakoztatása

  1. Csatlakoztassa a DSL- vagy kábelmodemet az útválasztóhoz.

    1. Kapcsolja ki a számítógépet és a modemet.

    2. Csatlakoztassa az útválasztó hátuljára a szükséges antennákat.

    3. Tegye a következők egyikét:

      Ha a modem Ethernet-kábellel csatlakozik a számítógéphez: Keresse meg azt az Ethernet-kábelt, amely a DSL- vagy kábelmodemet csatlakoztatja a számítógép Ethernet-adapteréhez, és húzza ki a számítógépből: ne húzza ki a DSL-, vagy kábelmodemből.





      Ha a modem USB-kábelen csatlakozik a számítógéphez: Távolítsa el az USB-kábelt a modemből és a számítógépből is. Szüksége lesz egy másik Ethernet-kábelre azon kívül, amit az útválasztóval kapott. Az Ethernet-kábel egyik végét csatlakoztassa az Ethernet-portra a DSL-, vagy kábelmodem hátulján.


    Megjegyzés: Az útválasztó USB-portja csak USB-nyomtató csatlakoztatására alkalmas. Ne csatlakoztassa a modemet az útválasztó USB-portjára. Az USB-nyomtató útválasztóhoz történő csatlakoztatásával kapcsolatban tekintse meg az USB-nyomtató telepítése című fejezetet.

    1. Csatlakoztassa az Ethernet-kábel szabad végét az útválasztó hátlapján lévő WAN-portba.

  2. Csatlakoztassa az útválasztót a számítógéphez:

    1. Csatlakoztassa a mellékelt Ethernet-kábel egyik végét számítógépe Ethernet-adapteréhez.

    2. A kábel másik végét csatlakoztassa az útválasztó valamelyik LAN-portjába.

  3. Helyezze feszültség alá a hálózatot:

    1. Kapcsolja be a modemet. Mielőtt feszültség alá helyezné az útválasztót, várja meg, hogy a LED-ek stabilizálódnak.

    2. Csatlakoztassa a mellékelt tápkábelt az útválasztó 15 V DC portjába.

    Megjegyzés: az Egyesült Királyságban való használathoz: Kihúzott hálózati adapter mellett csatlakoztassa az országának megfelelő szabványdugót a hálózati adapterre. Pattintsa a dugót pontosan a helyére.



    1. Csatlakoztassa a hálózati adaptert hagyományos fali aljzathoz.

    2. Kapcsolja be a számítógépet.

 

Második lépés: Az alapvető csatlakozási beállítások megadása

  1. Indítsa el a webböngészőt.

  2. A hely, vagy cím vonalra írja be: 192.168.2.1 , és nyomja meg az ENTER gombot, az útválasztó beállítási oldalainak megnyitásához.

Megjegyzés: Az útválasztó alapértelmezés szerinti címe 192.168.2.1.

  1. Kattintson a Start feliratra. A Setup Wizard (Telepítővarázsló) végigvezeti az útválasztó konfigurálásának alapvető lépésein.


Megjegyzés: Ha bármikor az útválasztó beállítási oldalainak használata közben megjelenik „Az oldal nem található" hibaüzenet, nyomja meg a Vissza gombot a webböngészőjében, vagy frissítse az oldalt.

  1. A Beállítóvarázsló automatikusan megkísérli észlelni az internetcsatlakozást.



    Ha az útválasztó nem érzékeli automatikusan az internetkapcsolatot, ellenőrizze, hogy a hálózati kábel és minden Ethernet-kábel megfelelően van csatlakoztatva. Ebbe beletartoznak azok a kábelek is, amelyek az útválasztót, a modemet és az összes számítógépet csatlakoztatják a hálózathoz. Ellenőrizze azt is, hogy az internetkapcsolata megfelelően működik. Ezután kattintson a Detect Connection (Kapcsolat észlelése) feliratra, amíg el nem éri az „Internet Connection Configured” (Internetkapcsolat beállítása megtörtént) képernyőt.

    Ha az útválasztó még mindig nem kapcsolódik, az internet-szolgáltató (ISP) adatait manuálisan is beírhatja, vagy tekintse meg a Hibaelhárítás című fejezetet.

  2. Kattintson a Next (tovább) gombra.

  3. Tegye a következők egyikét:

    1. Ha a SecureEasySetupot használná a vezeték nélküli biztonság beállításához, válassza a Set wireless security using SecureEasySetup (Vezeték nélküli biztonság beállítása SecureEasySetuppal) feliratot és kattintson a gombra a képernyőn.


    2. Ha manuálisan állítaná be a vezeték nélküli biztonsági információkat, törölje a Set wireless security using SecureEasySetup (Vezeték nélküli biztonság beállítása SecureEasySetuppal) kijelölését, és írja be a Network Name (Hálózatnév) (SSID) elemet, válasszon biztonsági Method (Módszer) elemet, és írja be az útválasztó vezeték nélküli biztonsági információit, majd kattintson a Next (következő) lehetőségre.

Megjegyzés: A vezeték nélküli biztonsági beállításokhoz ajánlott, hogy a WPA2 és WPA (PSK) vezeték nélküli biztonsági módszert használja, TKIP és AES titkosítással a legbiztonságosabb vezeték nélküli hálózat eléréséhez.

  1. Írja be az útválasztóhoz tartozó User name (Felhasználónév) és Password (Jelszó) adatokat, és kattintson a Finish (Befejezés) feliratra.



    A jelszónak a következő kritériumoknak kell megfelelni:

Megjegyzés: A Beállítóvarázsló ezen lépésében hozza létre azt a felhasználói nevet és jelszót, amelyet az útválasztóra történő bejelentkezéskor meg kell adnia. Mindig ezeket kell használnia, amikor bejelentkezik az útválasztóba. A felhasználónév és a jelszó megadásakor ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára.

  1. A kezdeti beállítások után az útválasztó Status (Állapot) oldala jelenik meg.

  2. Ha a hálózathoz vezeték nélküli hálózaton csatlakozna, kihúzhatja az Ethernet-kábelt az útválasztóból, és a számítógépéből, telepítse a vezeték nélküli adaptert, és csatlakoztassa az útválasztóhoz. A vezeték nélküli adapter telepítésével kapcsolatos információért tekintse át a vezeték nélküli adapter dokumentációját.

 

Point-to-Point Tunneling (PPTP) felhasználók

Ha az internet-szolgáltató PPTP-csatlakozást használ, a telepítés befejezéséhez és az internetkapcsolat létrehozásához a következő műveleteket kell végrehajtani. Ha az internetkapcsolat beállításaival kapcsolatos kérdése van, forduljon az internetszolgáltatóhoz.

  1. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson az Internet fülre, és görgessen le a Point-to-Point Tunneling (PPTP) részre.

  2. Jelölje be a My ISP uses a PPTP connection (Internetszolgáltatóm PPTP-csatlakozást használ) jelölőnégyzetet.

  3. Ha internet szolgáltatója Point-to-Point Tunneling protokollt (PPTP) használ, válassza a My ISP uses a PPTP connection (Internet-szolgáltatóm PPTP-kapcsolatot használ) lehetőséget, és írja be a PPTP-kiszolgáló tartományát, vagy IP-címét a Server (Kiszolgáló) mezőbe, és az internet-szolgáltatótól kapott User name (Felhasználónév) és Password (Jelszó) elemet. Ha az internetszolgáltató speciális hitelesítési módszert használt, válassza ki vagy szüntesse meg az adott jelölőnégyzetek bejelölését.

  4. Ha elvégezte a beállításokat, kattintson a Save (Mentés) gombra. Az útválasztó ezután újraindul, és létrejön az internetkapcsolat. A Status (Állapot) oldalon megtekintheti a kapcsolat adatait.

 

A konfigurációs beállítások biztonsági mentése

Ha van biztonsági másolata, az útválasztó gyári alapbeállításainak visszaállítását követően könnyebben vissza tudja majd állítani a saját konfigurációs beállításait. A USRobotics azt javasolja, hogy most készítsen biztonsági másolatot konfigurációs beállításairól.

  1. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson a Device (Eszköz) fülre, és görgessen a Back Up Settings (Beállítások biztonsági mentése) feliratra.

  2. Válassza a Back Up (Biztonsági mentés) feliratot.

  3. Az operációs rendszer a fájl mentését vagy megnyitását ajánlja fel. Kattintson a Save (Mentés) lehetőségre.

Sikeresen befejeződött a telepítési eljárás. Regisztrálja készülékét a www.usr.com/productreg/ webhelyen.