Mitt trådlösa kort stöder inte WPA. Kan jag fortfarande säkra mitt nätverk?

Ja! Wireless Ndx Router stöder följande typer av trådlös säkerhet:

Om du inte har konfigurerat routern ännu:

1. Starta en webbläsare.

2. I plats- eller adressfältet skriver du 192.168.2.1 och trycker på ENTER, så kommer du till routerns konfigurationssidor.

Obs! Routerns standard-IP-adress är 192.168.2.1.

1. Klicka på Start. Med hjälp av Installationsguiden kan du konfigurera routerns grundinställningar.

Obs! Om felmeddelandet ”Sidan kan inte visas” visas när du använder routerns konfigurationssidor trycker du på knappen Bakåt i webbläsaren eller uppdaterar sidan.

1. Installationsguiden försöker automatiskt identifiera Internet-anslutningen.

Om routern inte automatiskt identifierar Internet-anslutningen kontrollerar du att strömsladden och alla Ethernet-kablar är ordentligt anslutna. Det här inkluderar kablarna som ansluter routern, modemet och alla datorer i nätverket. Kontrollera även att Internet-anslutningen fungerar som den ska. Klicka sedan på Detect Connection (identifiera anslutning) tills skärmbilden "Internet Connection Configured" (Internet-anslutningen har konfigurerats) visas.

Om routern fortfarande inte kan ansluta kan du ange Internet-leverantörens information manuellt.

2. Klicka på Next (nästa).

3. Gör något av följande:

1. Om du vill använda SecureEasySetup för att ställa in den trådlösa säkerheten väljer du Set wireless security using SecureEasySetup (ställ in trådlös säkerhet med SecureEasySetup) och klicka på knappen på skärmen.

2. Om du vill ange den trådlösa säkerhetsinformationen manuellt avmarkerar du Set wireless security using SecureEasySetup (ställ in trådlös säkerhet med SecureEasySetup) och anger Network Name (SSID) (nätverksnamn (SSID)), väljer en Method (metod) för säkerhet och anger trådlös säkerhetsinformation för routern. Sedan klickar du på Next (nästa).

4. Ange User name (användarnamn) och Password (lösenord) för routern och klicka på Finish (slutför).

Om du redan har konfigurerat routern:

1. Starta webbläsaren.

2. I plats- eller adressfältet skriver du 192.168.2.1 och trycker på ENTER så öppnas routerns konfigurationssidor.

3. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på OK.

4. Klicka på fliken Security (Säkerhet).

5. Under Wireless (trådlöst) väljer du säkerhetsmetod under Method och anger tillämplig trådlös säkerhetsinformation i respektive fält.

Obs! Alla trådlösa klienter som ansluter till routern måste vara konfigurerade med samma säkerhetsinformation.

1. Klicka på Save (spara) om du vill spara alla de nya inställningarna och starta om routern när du har slutfört alla ändringar.

2. Grattis! Du har nu säkrat routern. Alla trådlösa klienter med matchande säkerhetsparametrar kan nu få åtkomst till routern på ett säkert sätt.