Vilka ytterligare routerinställningar kan vara användbara?

Förutom inställningarna för Internet-anslutning finns det avancerade inställningar och funktioner på Wireless Ndx Router som kan vara användbara.

Ställa klockan på routern.

Varför?

Genom att ställa klockan på routern säkerställer du att systemloggarna genererar användbar information så att du kan spåra systemhändelser. Du måste dessutom ställa klockan om du konfigurerar föräldrakontroller eller brandväggsregler så att reglerna används på rätt sätt.

Hur då?

Du kan göra tidsinställningar på sidan Device (enhet).

Skapa en säkerhetskopia av routerns inställningar.

Varför?

I den händelse en enhet går sönder eller om du behöver återställa routern till fabriksinställningarna kan du återställa inställningarna från säkerhetskopian och behöver inte ange alla inställningarna igen. Du kan spara mycket tid när du ska få igång nätverket igen om du har regler för föräldrakontroll eller brandväggsinställningar för vissa spelenheter eller tillämpningar.

Hur då?

Skapa en säkerhetskopia: Om du vill skapa en säkerhetskopia av routerns inställningar går du till sidan Device (enhet) och följer instruktionerna.

Återställa från en säkerhetskopia: Om du vill återställa routerns inställningar från en säkerhetskopia går du till sidan Device (enhet) och följer instruktionerna.

Söka efter uppdateringar av routern.

Varför?

Det kan finnas uppdateringar för routern. Uppdateringarna av den fasta programvaran kan innehålla nya funktioner för routern och i vissa fall även rätta till prestandaproblem som vissa användare haft. Det kan vara bra att söka efter uppdateringar när du har installerat och konfigurerat routern för första gången och sedan med jämna mellanrum.

Hur då?

Om du vill söka efter uppdateringar för routern går du till sidan Device (enhet) och följer instruktionerna.