Jag vill fjärransluta till routern på port 8080.

1. Starta en webbläsare. På plats- eller adressraden i webbläsaren skriver du 192.168.2.1 och loggar sedan in på konfigurationssidorna med det användarnamn och lösenord som du tidigare konfigurerat.

2. Klicka på fliken Internet.

3. Bläddra nedåt till Remote Access (fjärranslutning) och markera kryssrutan för Allow access to this router from the Internet (tillåt åtkomst till denna router från Internet).

4. Vid Port anger du 8080.

5. Klicka på Save (spara) längst ned på sidan. Gå tillbaka till Remote Access. Nu ska Remote address (fjärradress) visas tillsammans med ett portnummer avgränsat med kolon. Till exempel http://154.133.9.24:8080. Anteckna rätt fjärradress. Du ska nu kunna logga in på routern från någon annan plats på Internet.