Har du valt ett säkert användarnamn och lösenord för routern?

Det är bra att ha ett säkert användarnamn och lösenord för routern som begränsar åtkomsten till routerns inställningar.

1. Starta routerns konfigurationssidor genom att öppna en webbläsare och skriva 192.168.2.1 och sedan trycka på Enter.

2. Ange ditt användarnamn och lösenord och tryck sedan på OK.

3. Klicka på fliken Security (säkerhet). Det aktuella användarnamnet och lösenordet visas på sidan.

4. Om du vill ändra användarnamnet eller lösenordet anger du de nya uppgifterna och klickar sedan på Save (spara) längst ned på sidan. Du måste logga in på routern med det nya användarnamnet och lösenordet.

Regler för lösenord:

1. I Wireless Ndx Router kan du ange ett lösenord bestående av högst 15 tecken. De säkraste lösenorden är vanligen mellan 8 och 15 tecken långa.

2. Du kan använda mellanslag och andra kommateringstecken i lösenordet.

3. Använd en blandning av versaler (A till Z) och gemener (a till z).

4. Du får ökad säkerhet genom att lägga till siffrorna 0 till 9 i ett lösenord.

5. Använd ASCII-symboler, som ~ ! @ # $ % & ^ * etc. för ännu säkrare lösenord.