Můj bezdrátový adaptér nelze připojit k routeru.

Řešení:

Ujistěte se, že všechny bezdrátové karty PC, adaptéry PCI a adaptéry USB jsou nastaveny na režim Infrastructure. Zkontrolujte, zda používáte stejné nastavení hodnot SSID, Channel (Kanál) a Security (Zabezpečení) jako zařízení Wireless MAXg Router. Další informace o tom, jak změnit tato nastavení, najdete v dokumentaci k bezdrátové kartě PC, adaptéru PCI nebo adaptéru USB .

Řešení:

Nastavení zabezpečení bezdrátového připojení libovolných bezdrátových karet PC, adaptérů PCI nebo adaptérů USB musí odpovídat nastavením pro zařízení Wireless MAXg Router.

  1. V konfiguračním nástroji bezdrátové karty nebo adaptéru se přesvědčte ověřením adresy MAC, síťového názvu (SSID) a nastavení zabezpečení bezdrátového připojení, zda jste připojeni ke správnému zařízení Wireless MAXg Router. Adresa MAC je uvedena na štítku na spodní straně zařízení Wireless MAXg Router.

  2. Ujistěte se, že používáte správnou hodnotu Pass phrase (Heslo pro vpuštění) nebo klíč a nastavení šifrování. Pokud jste změnili nastavení v konfiguraci zařízení Wireless MAXg Router, je tato nastavení nutné změnit také pro všechny bezdrátové karty PC, adaptéry PCI a adaptéry USB, které se k síti připojují.

Další informace o nových bezdrátových klientech najdete na stránce s návody na stránkách s konfigurací routeru. Chcete-li zpřístupnit stránku návodů, spusťte webový prohlížeč a zadejte: 192.168.2.1/addclient.asp.

Řešení 3:

Pokud jste u routeru povolili MAC filtering (Filtrování adres MAC), nebude možné k síti připojit nové klienty, dokud nepřidáte do seznamu filtrování adres MAC adresu MAC daného zařízení.

 

 

Návrat na stránku Řešení problémů