Η ασύρματη κάρτα μου δεν υποστηρίζει WPA, μπορώ ακόμη να προστατέψω το δίκτυό μου;

Ναι! Ο δρομολογητής Wireless MAXg Router υποστηρίζει τις παρακάτω μορφές προστασίας ασύρματων δικτύων:

Εάν δεν έχετε διαμορφώσει ακόμη το δρομολογητή σας:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού που χρησιμοποιείτε.

  2. Στο πεδίο της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 192.168.2.1 και πατήστε το ENTER να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή.

Σημείωση: Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή είναι 192.168.2.1.

  1. Κάντε κλικ στο Start (Έναρξη). Ο οδηγός εγκατάστασης σάς καθοδηγεί στα βασικά στάδια της διαδικασίας ρύθμισης του δρομολογητή.

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο μήνυμα σφάλματος με την ένδειξη “Page Not Found” (Η σελίδα δεν βρέθηκε) κατά την περιήγηση στις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στο κουμπί Back (Πίσω) στο πρόγραμμα περιήγησης Web που χρησιμοποιείτε ή κάντε ανανέωση (refresh) στη σελίδα.

  1. Ο οδηγός εγκατάστασης θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτόματα τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

    Εάν ο δρομολογητής δεν εντοπίσει αυτόματα τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ρεύματος και όλα τα καλώδια Ethernet είναι συνδεδεμένα σωστά. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα καλώδια σύνδεσης του δρομολογητή, του μόντεμ και όλων των υπολογιστών στο δίκτυο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά. Κατόπιν, κάντε κλικ στο Detect Connection (Εντοπισμός σύνδεσης), έως ότου εμφανιστεί η οθόνη "Internet Connection Configured" ("Η σύνδεση στο Διαδίκτυο ρυθμίστηκε").

    Εάν ο δρομολογητής εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί, μπορείτε να πληκτρολογήσετε μόνοι σας τα στοιχεία σύνδεσης στον Πάροχο.

  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Next (Επόμενο).

  3. Πληκτρολογήστε τη δικτυακή επωνυμία Network Name (SSID), επιλέξτε τη μέθοδο ασφαλείας από το μενού Method και πληκτρολογήστε τα στοιχεία ασφαλείας του ασύρματου δικτύου σας για το δρομολογητή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο).

  4. Πληκτρολογήστε ένα User name (Όνομα χρήστη) και ένα Password (Κωδικός πρόσβασης) για το δρομολογητή σας και κάντε κλικ στο Finish (Τέλος).

 

Εάν έχετε ήδη διαμορφώσει το δρομολογητή σας:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Web.

  2. Στο πεδίο της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε: 192.168.2.1 και πατήστε το ENTER να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή.

  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ok.

  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Security (Ασφάλεια).

  5. Στην ενότητα Wireless (Ασύρματο), επιλέξτε τη δική σας μέθοδο ασφαλείας (μενού Method) και πληκτρολογήστε τις κατάλληλες πληροφορίες στοιχείων ασφαλείας του ασύρματου δικτύου στα αντίστοιχα πεδία.

Σημείωση: Όλοι οι ασύρματοι πελάτες που συνδέονται στο δρομολογητή θα πρέπει να διαμορφωθούν με τα ίδια στοιχεία αναφορικά με τη μέθοδο προστασίας.

  1. Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση) για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις και επανεκκινήστε το δρομολογητή.

  2. Συγχαρητήρια! Ενεργοποιήσατε με επιτυχία τη μέθοδο προστασίας του δρομολογητή σας. Όλοι οι ασύρματοι πελάτες που διαθέτουν τις αντίστοιχες παραμέτρους προστασίας μπορούν πλέον να προσπελάσουν το δρομολογητή με ασφάλεια.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων