Hur ställer jag in den trådlösa säkerheten för min router i Windows Vista?

Windows Vista-användare kan använda guiden "Konfigurera en trådlös router eller åtkomstpunkt" för att konfigurera routerns inställningar för trådlös säkerhet med hjälp av WPS (Wi-Fi Protected Setup).

Obs! Om du konfigurerar routerns inställningar för trådlös säkerhet med hjälp av guiden "Konfigurera en trådlös router eller åtkomstpunkt" i Windows Vista måste alla andra WPS-enheter anslutas till routern genom Windows Vista. Det går inte att ansluta enheter med hjälp av routerns konfigurationssidor.

1. Routern måste vara inställd på fabriksinställningarna.

Om du installerar en router som inte har konfigurerats:

1. Se Installation för information om hur du ansluter routern till modemet, datorn och eluttaget. Routern måste vara ansluten till Windows Vista-datorn med en Ethernet-kabel.
    2. Gå till routerns konfigureringssidor genom att starta webbläsaren, skriva 192.168.2.1 i plats- eller adressfältet och trycka på RETUR.
    3. Klicka inte på Start på sidan, men lämna fönstret öppet. Längre fram under installationen kommer du att behöva den WPS PIN som visas på sidan.

Om du installerar en router som har konfigurerats:

1. Se Installation för information om hur du ansluter routern till datorn. Routern måste vara ansluten till Windows Vista-datorn med en Ethernet-kabel.
    2. Logga in på routerns konfigurationssidor.
    3. Klicka på fliken Device (enhet).
    4. Gå till Factory Settings (fabriksinställningar) och klicka på Reload (läs in på nytt) så återställs fabriksinställningarna för routern. När du återställer fabriksinställningarna förlorar du alla nuvarande inställningar. Klicka på Continue (fortsätt) när du blir ombedd att göra det.
    5. Uppdatera routerns startsida. Klicka inte på Start på sidan, men lämna fönstret öppet. Längre fram under installationen kommer du att behöva den WPS PIN som visas på sidan.
  2. Klicka på Windows Start > Network (nätverk).
  3. Klicka på Add a wireless device (lägg till en trådlös enhet).
  4. Välj USRobotics Wireless MAXg Router, klicka på Next (nästa) och följ instruktionerna på skärmen.
  5. Gör följande om routern inte går att hitta:

1. Klicka på Cancel (avbryt).
    2. Tryck på återställningsknappen (Reset) på routerns baksida.
    3. När lampan för WLAN (Wireless) lyser med ett fast ljus uppdaterar du routerns startsida och får då se en ny WPS PIN för routern.
    4. Sök efter routern igen genom att klicka på Add a wireless device (lägg till en trådlös enhet).
  6. När du blir ombedd att göra det anger du WPS PIN för routern, klickar på Next (nästa) och går vidare genom att följa instruktionerna på skärmen.

WPS PIN visas längst ned i högra hörnet på routerns startsida.

wps_pin

7. Om anslutningen inte slutförs som den ska upprepar du installationsförloppet, inklusive återställningen av fabriksinställningarna, och använder den nya WPS PIN på routerns startsida.
  8. När du återställde routerns fabriksinställningar gick det användarnamn och lösenord som användes för att komma åt routerns konfigurationssidor förlorade. Gör så här för att välja ett nytt användarnamn och lösenord efter att routern har konfigurerats av Windows Vista:
    1. Gå tillbaka till webbläsaren och uppdatera sidan.
    2. Klicka på fliken Security (säkerhet).
    3. Under Router Login (routerinloggning) anger du användarnamn och lösenord och klickar på Save (spara) längst ned på sidan.
  9. Om du inte kan ansluta till Internet använder du sidan Internet för att ange informationen om din Internet-leverantör (ISP) manuellt.