Använda routerns konfigurationssidor

Routern har konfigurationssidor som du kan använda för att konfigurera routern enligt dina nätverksbehov.

Under normala användningsförhållanden behöver du inte ändra den grundkonfiguration du gjorde när du installerade routern. Om nätverksmiljön däremot förändras kan det bli nödvändigt att konfigurera om routern till att återspegla den nya miljön. Du kan till exempel behöva ändra på konfigurationsinställningar om du vill:

Webbläsarkonfiguration

Det kan också bli nödvändigt att avaktivera funktionen för HTTP-proxy i webbläsaren så att konfigurationssidorna visar den mest aktuella informationen.

Internet Explorer-användare:

1. Klicka på Verktyg > Internet-alternativ och välj fliken Anslutningar.

2. Välj Ring aldrig upp en anslutning och klicka sedan på Verkställ.

3. Klicka på OK.

4. Klicka på Verktyg > Internet-alternativ och välj fliken Anslutningar igen.

5. Klicka på knappen LAN-inställningar.

6. Avmarkera alla kryssrutor och klicka på OK.

7. Klicka på OK igen.

Användare av Netscape Navigator 8.x:

1. Klicka på Verktyg > Alternativ > Allmänt.

2. Klicka på knappen Anslutningsinställningar.

3. Välj Direktanslutning till Internet och klicka på OK.

Logga in på routerns konfigurationssidor

1. Öppna en webbläsare.
  2. I plats- eller adressfältet skriver du 192.168.2.1 och trycker på ENTER så öppnas routerns konfigurationssidor.
  3. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka sedan på LOGIN (logga in)

Använda routerns konfigurationssidor

För konfigurerbara parametrar visas en textruta eller en listruta. När en konfiguration har ändrats på en sida måste du klicka på Save (spara). I annat fall sparas inte inställningarna.

Följande sidor är tillgängliga i routerns konfiguration: