De router installeren >

De router configureren

Beperkte garantie van U.S. Robotics Corporation

Gebruikershandleiding Broadband Router (Windows XP, Me, 2000, NT, 98, 95 en Macintosh)

De router installeren

Het modelnummer is 8004. Het is uiterst belangrijk dat u het serienummer opschrijft voordat u de Broadband Router installeert. U vindt uw serienummer aan de onderzijde van de Broadband Router en op de zijkant van de verpakking. U hebt dit nummer nodig wanneer u contact opneemt met onze Technische ondersteuning.

1. Uw modem op de router aansluiten

• Schakel uw computer en uw modem uit.

• Zoek de Ethernet-kabel waarmee uw modem op de Ethernet-adapter van uw computer is aangesloten en koppel de kabel los van de computer. Koppel de kabel niet los van uw modem.

• Sluit het vrije uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de WAN-poort aan de achterzijde van de router.

8004

2. Uw Broadband Router met uw computer en de stroomtoevoer verbinden

• Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Ethernet-adapter van uw computer.

• Sluit het andere uiteinde aan op een van de LAN-poorten van de Broadband Router.

8004

• Schakel uw kabel- of DSL-modem in.

• Sluit het meegeleverde stroomsnoer aan op de stroomaansluiting van de Broadband Router.

• Steek de stekker in een gewoon stopcontact.

• Schakel uw computer in.

Opmerking voor gebruikers in Groot-Brittannië: vervang de stekker van de netvoedingsadapter door de standaard Britse stekker die in het U.S. Robotics-pakket is meegeleverd. Oefen genoeg kracht uit om ervoor te zorgen dat de nieuwe stekker stevig vastklikt.

8004

3. De standaard verbindingsinstellingen configureren

Opmerking voor gebruikers van Windows Me en XP: als Universal Plug and Play wordt gestart, dient u de instructies op het scherm op te volgen en de eerste twee stappen hieronder over te slaan. Ga verder met stap 3 door op Log in (Aanmelden) te klikken.

• Start een webbrowser.

• Voer http://192.168.123.254 in de locatie- of adresregel van uw webbrowser in om de webinterface te openen.

• Er is geen standaard wachtwoord voor de Broadband Router, dus klik gewoon op Log in (Aanmelden).

• Selecteer Primary Setup (Primaire setup) in het menu en klik vervolgens op Change (Wijzigen).

• Selecteer het type WAN. Afhankelijk van het type WAN dient u mogelijk bepaalde verbindingsgegevens op te geven. Als u klaar bent, drukt u op Save (Opslaan).

Opmerking: raadpleeg De router configureren voor meer informatie over de configuratie. Neem contact op met uw ISP als u vragen hebt over uw type WAN of verbindingsgegevens.

Gefeliciteerd! De installatieprocedure is voltooid.

U beschikt nu over veilige en gedeelde toegang tot het internet. Controleer uw verbinding door een webbrowser te starten en uw product te registeren op www.usr.com/productreg. Als de pagina wordt geladen, is de installatieprocedure voltooid. Als de pagina niet wordt geladen, raadpleegt u het gedeelte Problemen oplossen in deze handleiding.

Opmerking: het wordt aanbevolen de instellingen van de Broadband Router voor toekomstig gebruik te noteren. U kunt de instellingen in de webinterface van de Broadband Router bekijken door in te loggen op http://192.168.123.254.