USRobotics
       

Tartalom:

Bevezetés

A hardver telepítése

Speciális utasítások az internethez történő csatlakozással kapcsolatban >

A Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása

Hibaelhárítás és támogatás

Szabályzási tudnivalók

Gyakran feltett kérdések

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Wireless Turbo Access Point & Router felhasználói kézikönyv (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP és Macintosh)

Speciális utasítások az internethez történő csatlakozással kapcsolatban

A felhasználói kézikönyv a legtöbb olyan kábel és DSL-rendszert bemutatja, amelyet dinamikus vagy statikus IP-címzésre konfiguráltak. A kézikönyv feltételezi, hogy működő és megfelelően funkcionáló kábel vagy DSL internet-hozzáféréssel rendelkezik.

  • Amennyiben DSL kapcsolattal rendelkezik, PPPoE vagy PPPoA csatlakozása lehet. Ha PPPoE csatlakozása van, meg kell adnia felhasználónevét és jelszavát, valamint esetleg más információkat a Wireless Turbo Access Point & Router számára. A konfigurációs adatok összegyűjtéséhez szükséges utasításokért olvassa el az A függeléket. Amennyiben PPPoA csatlakozással rendelkezik, valószínűleg nem kell megadnia semmilyen konfigurációs adatot. Ha bizonytalan, hogy csatlakozása milyen típusú, forduljon internetszolgáltatójához.

  • Ha telefonos hálózatot és VPN adaptert használ, valószínűleg PPTP csatlakozással rendelkezik. A konfigurációs adatok összegyűjtéséhez szükséges utasításokért olvassa el a B függeléket. Ha bizonytalan, hogy csatlakozása milyen típusú, forduljon internetszolgáltatójához.

  • Ha internetszolgáltatója nem tudja vagy nem kívánja megadni a megfelelő konfigurációs adatokat, akkor olvassa el a C függeléket, hogy megtudja, miként gyűjtheti össze ezeket az adatokat saját maga.

 

A függelék

PPPoE csatlakozás

A Wireless Turbo Access Point & Router-en keresztül az internethez történő kapcsolódáshoz szükség lesz felhasználónevére és jelszavára. Internetszolgáltatójától függően elképzelhető, hogy szüksége lesz egyes adatokra az alábbiak közül:

Felhasználónév ______________________________________________
Jelszó ______________________________________________
IP-cím:
___________-___________-___________-____________
Alhálózati maszk:
___________-___________-___________-____________
Átjáró/útválasztó:
___________-___________-___________-____________
DNS Szerverek/
Szerverek elnevezése:


___________-___________-___________-____________

___________-___________-___________-____________

Szolgáltatás elnevezése (választható):


_______________________________________________

A szükséges információt először login alkalmazásán belül keresse. Ha nem találja meg az összes szükséges információt, kérje internetszolgáltatója segítségét.

Indítson el egy webböngészőt. A Konfigurációs Segédprogram eléréséhez a webböngésző címsorába írja be a következőt: http://192.168.123.254.

A kapcsolat létrejöttét követően a konfigurációs segédprogram webes felhasználói felületét látja. Az alapértelmezett felhasználónév az admin. A Wireless Turbo Access Point & Router berendezéshez nincs alapértelmezett jelszó. Kattintson az OK gombra a belépéshez.

A Telepítővarázsló elindul, amikor először csatlakozik a konfigurációs segédprogram webes felhasználói felületéhez. A PPPoE beállításához kövesse az utasításokat.

Megjegyzés: Ha a Beállító varázsló bármely lépésnél kéri az internetre történő csatlakozást, webböngészőtől függően a Try Again (Újra) vagy a Connect (Csatlakozás) lehetőséget választhatja.

A Beállító varázsló befejeztével várjon egy kis időt, majd frissítse webböngészőjét. Ha "PPPoE Connected" (PPPoE csatlakoztatva) felirat látszik a WAN rész Állapot oldalán, akkor a konfiguráció sikeres volt.

Ha nem tud internetkapcsolatot létrehozni, kattintson a menüben a Basic Setting (Alapbeállítások) elemre, majd válassza a WAN-t! Válassza ki a megfelelő Connection Type (Kapcsolat típusa) elemet, majd adja meg az internetkapcsolatról összegyűjtött információkat! Kattintson az Apply (Alkalmaz) gombra, ha elkészült. Most már csatlakozhat az internethez.

Az Állapot oldalon lát egy Connect (Csatlakozás) gombot. A gombra kattintva indíthatja el az internetszolgáltató felé létrejövő kapcsolatot.

Megjegyzés: Részletesebb konfigurációs adatokért olvassa el a Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása című fejezetet a felhasználói kézikönyvben.

Top of Page

 

B függelék

PPTP csatlakozás

A számítógépről az alábbi adatokat kell beszereznie: A szükséges információt először login alkalmazásán belül keresse. Ha nem találja meg az összes szükséges információt, kérje internetszolgáltatója segítségét.

PPTP-fiók (felhasználói név):
______________________________________________
PPTP-jelszó:
______________________________________________
Szolgáltatás elnevezése:
______________________________________________
IP-cím:
___________-___________-___________-____________
Alhálózati maszk:
___________-___________-___________-____________
Kiszolgáló IP-címe:
___________-___________-___________-____________
Csatlakozási azonosító:


_______________________________________________

Megjegyzés: A Wireless Turbo Access Point & Router telepítéséhez nincs szüksége az összes adatra.

Az adatok összegyűjtését és a Wireless Turbo Access Point and Router berendezés csatlakoztatását követően indítsa el webböngészőjét. A Konfigurációs Segédprogram eléréséhez a webböngésző címsorába írja be a következőt: http://192.168.123.254.

A kapcsolat létrejöttét követően a konfigurációs segédprogram webes felhasználói felületét látja. Az alapértelmezett felhasználónév az admin. A Wireless Turbo Access Point & Router berendezéshez nincs alapértelmezett jelszó. Kattintson az OK-ra a belépéshez.

Note: Ha a Beállító varázsló bármely lépésnél kéri az internetre történő csatlakozást, kattintson a Connect (Csatlakozás) lehetőségre, majd folytassa a Beállító varázslót. Előfordulhat, hogy néhányszor rá kell kattintania a Connect (Csatlakozás) elemre.

A Telepítővarázsló elindul, amikor először csatlakozik a konfigurációs segédprogram webes felhasználói felületéhez. A PPTP csatakozás beállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

A Beállító varázsló befejeztével várjon egy kis időt, majd frissítse webböngészőjét. Ha "PPTP Connected" (PPTP csatlakoztatva) felirat látszik az Állapot oldal WAN részénél, a konfiguráció sikeres volt.

Ha nem tud internetkapcsolatot létrehozni, kattintson a menüben a Basic Setting (Alapbeállítások) elemre, majd válassza a WAN lehetőséget. Válassza ki a megfelelő Connection Type (Kapcsolat típusa) elemet, majd adja meg az internetkapcsolatról összegyűjtött információkat! Kattintson az Apply (Alkalmaz) gombra, ha elkészült. Most már csatlakozhat az internethez.

Az Állapot oldalon lát egy Connect (Csatlakozás) gombot. A gombra kattintva indíthatja el az internetszolgáltató felé létrejövő kapcsolatot.

Megjegyzés: Részletesebb konfigurációs adatokért olvassa el a Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása fejezetet a felhasználói kézikönyvben.

 

Top of Page

 

C függelék

A konfigurációs adatok összegyűjtése

Ha internetszolgáltatója nem tudja vagy nem kívánja megadni a megfelelő konfigurációs adatokat, akkor az alábbi egyszerű lépések segítenek a legtöbb szükséges adat összegyűjtésében.

Azon a számítógépen szükséges végrehajtani ezeket a lépéseket, amely jelenleg van csatlakoztatva kábel vagy DSL-modeméhez.

A.

Windows felhasználók

  1. Valamennyi Windows felhasználó:
    Kattintson a következő elemekre: Start, Beállítások, majd Vezérlőpult.

  2. Windows 95/98/Me felhasználók:
    Kattintson duplán a Hálózat elemre.

    Windows 2000 és XP felhasználók:
    Kattintson duplán a Hálózati és telefonos kapcsolatok elemre.

    Windows NT felhasználók:
    Kattintson duplán a Hálózat, majd a Protokollok fülre.

  3. Valamennyi Windows felhasználó:
    Válassza a TCP/IP-lehetőséget a hálózati adapter számára, amelyet kábel vagy DSL-modemének csatlakoztatására használ, majd kattintson a Tulajdonságok elemre. Lépjen tovább a B részhez.

Macintosh felhasználók

Macintosh OS 9.x felhasználók:
Kattintson az Apple, Control Panels, majd a TCP/IP elemre. Lépjen tovább a B részhez.

Macintosh OS X felhasználók:
Kattintson az Apple, System Preferences, majd a Network lehetőségre. Lépjen tovább a B részhez.

B.

Valamennyi Windows felhasználó:

A TCP/IP tulajdonságok ablakba lép.

  • Ha az IP-cím automatikus kérése lehetőség van kiválasztva, folytassa a Wireless Turbo Access Point & Router telepítését a kézikönyvnek A hardver telepítésével foglalkozó részével.
  • Ha a lehetőség nincs kijelölve, be kell szereznie a szükséges, a konfigurációval kapcsolatos információkat, amennyiben azokat internetszolgáltatója nem bocsátotta rendelkezésére. Az operációs rendszertől függően elképzelhető, hogy a TCP/IP ablakban többször kell a fülekre kattintania, hogy megkapja a szükséges információkat. A művelet befejezése után válassza az IP-cím automatikus kérése lehetőséget, majd kattintson az OK elemre. Ha szükséges, a hálózati ablak bezárásához kattintson újra az OK lehetőségre. Ha a rendszer a számítógép újraindítását kéri, kattintson a Nem lehetőségre. Folytassa a kézikönyv a hardver telepítésével foglalkozó fejezetével.

Minden Macintosh felhasználó:

Változtassa a Connect via: lehetőséget Connect via: Ethernet lehetőségre

Ellenőrizze, hogy a Configure: elem milyen lehetőségre van állítva, valamint, hogy hálózati szolgáltatója az IP-címre, a DHCP kliensazonosítóra és a kiszolgálók elnevezésére vonatkozó információval ellátta-e?

  • Ha a Configure: lehetőség Using DHCP elemre van állítva, folytassa a kézikönyv hardver telepítésével foglalkozó fejezetével.

  • Ha a Configure: lehetőség nincs Using DHCP elemre állítva és azt internetszolgáltatója nem biztosította, Önnek kell beszereznie a szükséges, a konfigurációra vonatkozó információkat. Az operációs rendszertől függően elképzelhető, hogy a TCP/IP ablakban többször kell a fülekre kattintania, hogy megkapja a szükséges információkat. Állítsa a TCP/IP Configure: lehetőséget Using DHCP elemre. Kattintson a Save lehetőségre, csukja be a TCP/IP vagy a hálózati ablakot. Folytassa a kézikönyv a hardver telepítésével foglalkozó fejezetével.


Top of Page