USRobotics
       

Tartalom:

Bevezetés

A hardver telepítése >

Speciális utasítások az internethez történő csatlakozással kapcsolatban

A Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása

Hibaelhárítás és támogatás

Szabályzási tudnivalók

Gyakran feltett kérdések

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Wireless Turbo Access Point & Router felhasználói kézikönyv (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP és Macintosh)

1. Modem csatlakoztatása a Wireless Turbo Access Point & Router elemhez

  • Kapcsolja ki számítógépét és a vezetékes vagy a DSL-modemet.
  • Mindkét antennát csatlakoztassa a Wireless Turbo Access Point & Router elemhez.
  • Határozza meg a vezetékes vagy DSL-modeméből kivezető Ethernet kábel helyét, amely számítógépe Ethernet adapteréhez csatlakozik.
  • Húzza ki az Ethernet kábelt számítógépe Ethernet adapteréből és csatlakoztassa a Wireless Turbo Access Point & Router hátsó oldalán elhelyezkedő WAN port csatlakozóra.

    8054

 

Megjegyzés: Néhány vezetékes vagy DSL-modem USB-kábel vagy Ethernet kábel segítségével csatlakoztatható. Ha csatlakoztatni akarja a vezetékes vagy DSL-modemet a Wireless Turbo Access Point & Router elemhez, Ethernet kábelt kell használnia.


2. Csatlakoztassa a Wireless Turbo Access Point & Router elemet a számítógéphez és az áramforráshoz.


Vezeték nélküli csatlakozáshoz: Győzödjön meg róla, hogy minden egyes vezeték nélküli kártya, amelyet a hálózathoz csatol, Infrastructure (Infrastruktúra) üzemmódra van állítva. Ha szükséges, olvassa el a Wireless Card elemhez tartozó kézikönyvben, hogyan lehet megváltoztatni ezt a beállítást.



Ethernet kapcsolat létesítéséhez: Csatlakoztassa a tartozék Ethernet kábel egyik végét számítógépe Ethernet adapteréhez. A másik végét a LAN-port csatlakozási pontok egyikéhez csatlakoztassa, a Wireless Turbo Access Point & Router elemen.

 


Tudnivalók valamennyi felhasználó számára:
Kapcsolja be vezetékes vagy DSL-modemét. Csatlakoztassa a tartozékként kapott hálózati adaptert a Wireless Turbo Access Point & Router hálózati csatlakozójához. Csatlakoztassa a hálózati adaptert egy hagyományos fali aljzathoz. Kapcsolja be a számítógépét.




 

3. Alapvető csatlakoztatási beállítások konfigurálása

Indítson el egy webböngészőt. A Konfigurációs Segédprogram eléréséhez a webböngésző címmezőjébe írja be a következőt: http://192.168.123.254. Az alapértelmezett felhasználónév az admin. A Wireless Turbo Access Point & Router berendezéshez nincs alapértelmezett jelszó. Kattintson az OK gombra a belépéshez.

A Wireless Turbo Access Point & Router alapvető csatlakoztatási beállításainak konfigurálásához hajtsa végre a Beállító segédprogram lépéseit. A konfigurációs adatok összegyűjtéséhez szükséges utasításokért olvassa el a Telepítő CD-ROM-on lévő, a “Speciális utasítások az internethez történő csatlakozással kapcsolatban” című részt a felhasználói kézikönyvben.

Az alapvető csatlakoztatási beállítások konfigurálása után internet-hozzáféréssel kell rendelkeznie. Indítson egy webböngészőt és regisztrálja a terméket a következő címen: www.usr.com/productreg. Az oldal letöltése a telepítés befejezését jelenti. Ha az oldal letöltése sikertelen, tekintse meg a hibaelhárítással foglalkozó részt.

Megjegyzés: Olvassa el a kézikönyv a “Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása” című fejezetét, ha a konfigurációra vonatkozó további információra van szüksége. Ha bármilyen kérdése merül fel a WAN típusára vagy a csatlakozás információs hátterére vonatkozólag, vegye fel a kapcsolatot az internetszolgáltatójával.

Gratulálunk! A telepítés sikeresen befejeződött. Biztonságos, megosztott internet-hozzáféréssel rendelkezik Ha bármilyen probléma adódna, további információért lapozza fel a kézikönyv "Hibaelhárítás" című fejezetét.

Ha nehézségei adódnak a Wireless Turbo Access Point & Router elemhez történő csatlakozással, ellenőrizze, hogy a következő három fő jellemző illik-e a jelenségre.

  • Ha megpróbál vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni a Wireless Turbo Access Point & Router elemmel, de nem jár sikerrel, győzödjön meg róla, hogy minden vezeték nélküli kártya át lett állítva Infrastructure (Infrastruktúra) üzemmódra. Ha a vezeték nélküli kártyák 802,11g AdHoc üzemmódban vannak, nem képes rácsatlakozni a Wireless Turbo Access Point & Router elemre. Ha minden vezeték nélküli kártya Infrastructure (Infrastructure) üzemmódra van állítva, a kártyának automatikusan rá kell kapcsolódnia a Wireless Turbo Access Point & Router csatlakozási pontjára. Ha a vezeték nélküli kártyák nem kapcsolódnak automatikusan, keressen rá újra, amíg a rendszer meg nem találja a Wireless Turbo Access Point & Router elemet és kapcsolódik hozzá.
  • Ha vezeték nélküli kapcsolatot létesít a Wireless Turbo Access Point & Router elemmel, de rossz a kapcsolat minősége, akkor ellenőrizze a Wireless Turbo Access Point & Router elhelyezését. Nagy távolságok, több emelet, vagy vas- és betonszerkezetek leronthatják a kapcsolat minőségét. Ha lehetséges, keressen más helyet a Wireless Turbo Access Point & Router számára, hogy csökkentse ezen akadályok hatását.
  • Ha megfelelően kapcsolódik a Wireless Turbo Access Point & Router elemhez és működik az internet-hozzáférés, de nehézségei vannak bizonyos alkalmazások használatával (pl. ICQ, Battle.net, stb.), a tűzfal megkerüléséhez speciális portok hozzárendelése szükséges. Ha többet szeretne megtudni a funkció konfigurálásával kapcsolatban, tekintse meg a kézikönyv “Speciális Alkalmazások” című részét, a “Wireless Turbo Access Point & Router konfigurálása” című fejezetben.

Ha még ezután is gondjai vannak, tanulmányozza a kézikönyv "Hibaelhárítás" című fejezetét.


A következő rajz a rendszer felépítését mutatja a Wireless Turbo Access Point & Router telepítését követően.

 

Top of Page