Ik wil de toegang van een computer tot het internet beperken.

U dient de filters voor uitgaand gatewayverkeer te gebruiken. Ter demonstratie van filters voor uitgaand verkeer laten we u stappen zien voor het configureren van het volgende scenario:

Een bedrijf heeft twee computers die zijn verbonden met de Wireless Ndx ADSL2+ Gateway. Een kantoormedewerker gebruikt een van de computers, terwijl de eigenaar van het bedrijf de andere computer gebruikt. De eigenaar wil voorkomen dat zijn medewerker internet gebruikt. De eigenaar heeft een computer waar de gateway het IP-adres 192.168.1.2 aan heeft toegewezen. Aan de computer van deze medewerker is het IP-adres 192.168.1.3 toegewezen.

1. Open de webinterface van de gateway als deze nog niet open is (klik hier voor meer informatie hierover).
  2. Ga naar het menu Security (Beveiliging) en selecteer Outbound IP Filters (IP-filtering - uitgaande filters).
  3. Klik op Add (Toevoegen).
  4. Kies op de volgende pagina een Filter name (Filternaam) en voer het IP-adres in Source IP Address (IP-adres bron) in.

5. Klik op Apply (Toepassen) om uw instellingen op te slaan.

De computer met het IP-adres dat is ingevoerd in Address Filter (Adresfilter) is nu niet meer in staat om toegang te krijgen tot de internetpoort van de gateway.

Terug naar de pagina Tutorials