Ik kan geen verbinding meer met het internet maken.

1. Raadpleeg als u geen verbinding meer met het internet kunt maken eerst de standaard procedure voor het oplossen van problemen op de pagina Problemen oplossen.
  2. Activeer op een Windows-computer de USRobotics Network Test (USRobotics-netwerktest) vanuit de map Troubleshooting (Problemen oplossen) op de installatie-cd van USRobotics.

Als u de USRobotics Network Test (USRobotics-netwerktest) hebt uitgevoerd, de aanwijzingen van het hulpprogramma hebt opgevolgd en nog steeds geen verbinding met het internet kunt maken, dient u handmatig de volgende procedures uit te voeren.

3. In de volgende procedure komen de gebieden aan bod waarin we problemen met uw netwerk- en routerverbindingen oplossen om te ontdekken waar het probleem zich bevindt:
  1. Controleer of de bekabelde adapter verbinding met de router kan maken. Als de adapter niet met de router kan communiceren, kan de computer geen verbinding met het internet maken.
  2. Controleer de verbinding van de router met het internet. Uw internetverbinding dient actief te zijn en naar behoren te functioneren.

Controleren of de bekabelde adapter verbinding met de router kan maken

1. Start een webbrowser. Voer op de locatie- of adresregel 192.168.1.1 in en druk op ENTER. Probeer als u toegang tot de configuratiepagina's van de router hebt of u nu ook toegang tot het internet krijgt.

Opmerking: als u het IP-adres van de router hebt aangepast, dient u het nieuwe IP-adres in plaats van 192.168.1.1 in te voeren.

1. Geef de netwerkverbinding van de adapter vrij en vernieuw deze.
  1. Probeer opnieuw toegang tot de configuratiepagina's van de router op 192.168.1.1 te krijgen. Probeer als u toegang tot de configuratiepagina's van de router hebt of u nu ook toegang tot het internet krijgt.
  2. Probeer opnieuw toegang tot de configuratiepagina's van de router op 192.168.1.1 te krijgen. Probeer als u toegang tot de configuratiepagina's van de router hebt of u nu ook toegang tot het internet krijgt.
  3. Probeer opnieuw toegang tot de configuratiepagina's van de router op 192.168.1.1 te krijgen.

De verbinding van de router met het internet controleren

1. Controleer de lampjes op de router om te bepalen of de router met het internet is verbonden.
  2. Controleer of de router op een stopcontact is aangesloten.
  3. Klik als u nog steeds geen verbinding met het internet hebt op WAN Setup (WAN-setup) in het menu Internet (Internet) en gebruik deze pagina om de internetverbinding van de router te configureren. (Als u een DSL-modem gebruikt, dient u mogelijk de aanmeldingsgegevens in te voeren die uw ISP u heeft gegeven.)

Opmerking: als het WAN-protocol statisch is, dient u te controleren of het WAN IP-adres van de router een geldig statisch IP-adres is. Een geldig statisch IP-adres is een IP-adres dat u van uw ISP hebt gekregen of dat zich in hetzelfde subnetwerk bevindt als het apparaat dat op de LAN-poort van de router is aangesloten.

4. Start de computer opnieuw op.
  5. Probeer opnieuw toegang tot het internet te krijgen.

Als u nog steeds geen toegang tot het internet krijgt: het probleem ligt bij uw ISP. Neem contact op met de klantenservice van uw ISP om na te gaan of er een probleem met de modem of de internetverbinding is.