Standaard procedure voor het oplossen van problemen

In deze procedure komt een aantal problemen met de router en de internetverbinding aan bod:

1. Controleer de fysieke kabelverbindingen tussen de router, de computer en de DSL-aansluiting in de muur.

2. Controleer het stopcontact waarop de router is aangesloten.

3. Raadpleeg de beschrijvingen van de lampjes en controleer vervolgens de lampjes op de router om na te gaan of de apparaten stroom ontvangen en of alle poorten functioneren.
  4. In geval van problemen met de verbinding: start de router opnieuw op, wacht totdat alle lampjes zonder onderbreking branden en start vervolgens de computer opnieuw op.

Mogelijk moeten de andere apparaten die op de router zijn aangesloten de netwerkverbinding opnieuw tot stand brengen.

Volg als u nog steeds problemen met de router hebt de procedure hieronder op die het beste met uw probleem overeenkomt.

De router installeren en configureren

EasyConfigurator detecteert mijn internetverbinding niet.

Ik kan geen verbinding met de configuratiepagina's van de router maken.

De configuratiepagina's van de router reageren niet, maar ik heb wel verbinding met het internet.

Mijn router reageert niet nadat ik de firmware heb bijgewerkt.

Internetverbinding

Ik kan geen verbinding meer met het internet maken.

Ik krijg toegang tot het internet, maar ik heb geen toegang tot bepaalde speciale toepassingen.

Problemen met de ping-procedure oplossen