Nelze získat přístup k Internetu.

Při připojování počítače k Internetu pomocí routeru musí vzájemně spolupracovat několik zařízení.

Prvním krokem při řešení problému je rozpoznat příčinu. Existuje mnoho míst, kde mohlo připojení počítače k Internetu selhat.

  1. Zkontrolujte světelné indikátory na jednotlivých zařízeních. Pokud jedno nebo více z těchto zařízení indikuje problém, jedná se o první místo, kde byste se měli pokusit o vyřešení problému.

  2. Ověřte kabelové nebo bezdrátové připojení k routeru. Nemůže-li počítač komunikovat s routerem, nelze se pomocí tohoto počítače připojit k Internetu.

  3. Ověřte, zda router funguje. Další informace uvádí dokumentace k routeru.

  4. Pokud router funguje, ověřte, zda je připojený ke kabelovém modemu nebo modemu DSL. Router musí být připojený k modemu a komunikovat s ním.

  5. Ověřte připojení k Internetu pomocí modemu. Musí být k dispozici internetová služba prostřednictvím poskytovatele služeb Internetu.

 

Ověřte bezdrátové připojení k routeru.

  1. Pomocí konfiguračního nástroje USRobotics Ndx zkontrolujte připojení mezi kartou PC Card nebo adaptérem PCI Adapter a routerem.

  2. Ujistěte se, že je počítač připojený k vašemu routeru a ne k jinému, například k routeru souseda. Pomocí konfiguračního nástroje USRobotics Ndx můžete zkontrolovat síový název (SSID) routeru, k němuž je připojena karta PC Card nebo adaptér PCI Adapter. V případě připojení k nesprávnému routeru můžete pomocí tohoto nástroje vynutit pokus o připojení k vašemu routeru ze strany karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter. Viz část Připojení k bezdrátovému routeru nebo přístupovému bodu po instalaci.

Pokud připojení k routeru nemáte, postupujte takto:

  1. Ujistěte se, zda je počítač k routeru tak blízko, aby mohl přijímat signál, a zda se v blízkém okolí nenalézají zdroje rušení signálu, např. mikrovlnná trouba nebo betonová zeď. Podívejte se na kartu Site Monitor (Sledování stanic) konfiguračního nástroje USRobotics Ndx. Pokud váš router není uvedený, může být problém způsoben slabým signálem.

  2. Ověřte, zda je váš router konfigurován na vysílání svého síového názvu.

  3. Ujistěte se, že konfigurační nástroj Ndx používá správný síový název (SSID) a nastavení bezdrátového zabezpečení routeru. Nastavení názvu sítě, metody zabezpečení (například WPA nebo WEP) a zabezpečovacího klíče se musí shodovat.

  4. Ověřte, zda má počítač povoleno připojení k routeru. Pokud je v routeru povoleno filtrování adres MAC, ověřte, zda má adresa MAC karty PC Card nebo adaptéru PCI Adapter povolen přístup k routeru. Může být nutné přidat tuto adresu MAC k routeru.

  5. Pokud se vaše karta PC Card nebo adaptér PCI Adapter stále nemůže k routeru připojit, pokuste se propojit počítač a router pomocí kabelu. Zapojte kabel Ethernet do portu LAN v počítači a do portu LAN v routeru. Pokud kabelové připojení funguje, je problém téměř jistě způsoben bezdrátovým připojením počítače k routeru. Znovu vyzkoušejte předchozí kroky.

Pokud se vám daří ověřit připojení mezi počítačem a routerem, router pravděpodobně není připojen k Internetu nebo nefunguje správně. V dokumentaci k routeru získáte informace o odstraňování problémů s připojením routeru ke kabelovému modemu nebo modemu DSL a ověření připojení modemu k Internetu.

Ověřte připojení k Internetu pomocí modemu.

Pokud je počítač připojen k routeru a připojení routeru k Internetu je správně nakonfigurováno, ale router se přesto nemůže k Internetu připojit, je možné, že kabelový modem nebo modem DSL ztratil připojení nebo nefunguje správně nebo došlo k potížím s poskytovatelem ISP.

  1. Zkontrolujte, zda jsou port sítě WAN routeru a port Ethernet kabelového modemu nebo modemu DSL propojeny kabelem Ethernet a zda svítí odpovídající kontrolky LED.

  2. Zkontrolujte, zda je kabelový modem nebo modem DSL připojen k zásuvce ve zdi. (Kabelový modem používá koaxiální kabel, modem DSL používá kabel RJ-11.)

  3. Restartujte kabelový modem nebo modem DSL. (Modem může být vybaven vypínačem napájení nebo tlačítkem pro resetování, pokud ne, bude třeba odpojit a znovu připojit síový adaptér modemu. Prostudujte dokumentaci k modemu.)

  4. Restartujte router.

  5. Jakmile se router restartuje a kontrolky LED routeru se stabilizují a nemůžete stále získat přístup k Internetu, vrate se na začátek tohoto cvičení a určete, zda došlo k novému selhání. Je možné, že bude nutné znovu zřídit bezdrátové připojení.

  6. Pokud router po opakování tohoto cvičení stále nemá adresu IP, může se jednat o problém s kabelovým modemem nebo modemem DSL nebo na straně poskytovatele služeb Internetu. Obrate se na oddělení podpory zákazníků vašeho poskytovatele služeb Internetu (ISP).

Návrat na stránku Řešení problémů