Nem tudok csatlakozni az internethez.

Amikor a számítógép az útválasztóval az internethez csatlakozik, több eszköznek kell együttműködnie.

A probléma megoldásának első lépése az ok megállapítása. A számítógép és az internet közötti kapcsolat számos helyen lehet hibás.

  1. Ellenőrizze a különböző eszközök jelzőfényeit. Ha egy vagy több eszköz problémát jelez, ez jó iránymutató ahhoz, hogy hol kell keresni a hibát.

  2. Ellenőrizze az útválasztó vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetését. Ha a számítógép nem képes kommunikálni az útválasztóval, akkor nem képes elérni az internetet.

  3. Ellenőrizze, hogy az útválasztó működik-e. További információt az útválasztó dokumentációjában talál.

  4. Ha az útválasztó működik, ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a kábel- vagy DSL-modemhez. Az útválasztónak csatlakoznia kell a modemhez, és kommunikálnia kell vele.

  5. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát. Kell lennie az internetszolgáltató által biztosított internetszolgáltatásnak.

 

Ellenőrizze az útválasztó vezeték nélküli kapcsolatát

  1. A USRobotics Ndx konfigurációs segédprogram segítségével ellenőrizze a PC Card vagy PCI Adapter és az útválasztó közötti kapcsolatot.

  2. Gondoskodjon róla, hogy a számítógép a megfelelő útválasztóhoz legyen csatlakoztatva, ne szomszédos útválasztóhoz. A USRobotics Ndx konfigurációs segédprogram használatával ellenőrizze az útválasztó Network name (hálózati név) (SSID) beállítását, amelyhez a PC Card vagy PCI Adapter csatlakozik. Ha nem a megfelelő útválasztóhoz csatlakozik, a segédprogrammal csatlakoztathatja a PC Card vagy PCI Adapter eszközt a saját útválasztójához. Lásd: Csatlakozás a vezeték nélkül útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz telepítés után.

Ha nem kapcsolódik az útválasztóhoz:

  1. Helyezze a számítógépet az útválasztóhoz elég közel, hogy az útválasztó foghassa a jelet, és gondoskodjon róla, hogy a rádiójelet semmi (például mikrohullámú sütő vagy betonfal) ne zavarja. Jelölje be a Site Monitor (helyszín megfigyelése) fület az Ndx konfigurációs segédprogramban. Ha az útválasztó is nem szerepel a listában, akkor a jelerősséggel lehet gond.

  2. Ellenőrizze, hogy az útválasztó be van-e állítva hálózati nevének sugárzására.

  3. Győződjön meg róla, hogy az Ndx segédprogram az útválasztó helyes hálózati nevét (SSID) és biztonsági beállításait használja-e. A hálózati névnek, a biztonsági módszernek (pl. WPA vagy WEP) és a biztonsági kulcsnak egyaránt meg kell egyeznie.

  4. Ellenőrizze, hogy a számítógép számára engedélyezett-e a csatlakozás az útválasztóhoz. Ha a MAC-szűrés engedélyezve van az útválasztón, ellenőrizze, hogy a PC Card vagy PCI Adapter MAC-címe számára engedélyezve van-e az útválasztó elérése. Lehet, hogy hozzá kell adnia ezt a MAC-címet az útválasztóhoz.

  5. Ha a PC Card vagy PCI Adapter még mindig nem képes az útválasztóhoz csatlakozni, próbálkozzon vezetékes kapcsolattal a számítógép és az útválasztó között. Csatlakoztasson Ethernet-kábelt a számítógép és az útválasztó LAN-portja között. Ha a vezetékes kapcsolat működik, akkor a probléma majdnem biztosan a számítógép és az útválasztó közötti vezeték nélküli kapcsolattal van. Végezze el újra az előző lépést.

Ha van kapcsolat a számítógép és az útválasztó között, akkor az útválasztó valószínűleg nem kapcsolódik az internethez, vagy nem megfelelően működik. Az útválasztó dokumentációjának segítségével háríthatja el az útválasztó és a kábel- vagy DSL-modem kapcsolatának hibáját, valamint ellenőrizheti a modem internetkapcsolatát.

Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát.

Ha a számítógép kapcsolódik az útválasztóhoz, és az útválasztó internetkapcsolata helyesen van konfigurálva, de az útválasztó nem képes csatlakozni az internethez, elképzelhető, hogy a kábel- vagy DSL-modem elveszítette a kapcsolatot, nem működik megfelelően, vagy az internetszolgáltatónál van probléma.

  1. Ellenőrizze, hogy az útválasztó WAN-portja és a kábel- vagy DSL-modem Ethernet-portja Ethernet-kábellel össze van-e kötve, és a megfelelő jelzőfények világítanak-e.

  2. Győződjön meg róla, hogy a kábel- vagy DSL-modem csatlakozik-e a fali aljzathoz. (A kábelmodem árnyékolt kábellel csatlakozik, a DSL-modem pedig RJ-11 kábellel.)

  3. Indítsa újra a kábel- vagy DSL-modemet. (Lehet, hogy van főkapcsoló vagy újraindítógomb a modemen, ha nincs, húzza ki, majd csatlakoztassa újra a modem tápegységét. Olvassa el a modem dokumentációját.)

  4. Indítsa újra az útválasztót.

  5. Az útválasztó újraindítása és az útválasztón lévő jelzőfények stabilizálódását követően, ha még mindig nincs internetkapcsolat, új hiba azonosításához kezdje újra e dokumentumot az elejétől. Elképzelhető, hogy a vezeték nélküli kapcsolatot ismét létre kell hozni.

  6. Ha az útválasztónak továbbra sincs IP-címe, a probléma a kábel- vagy DSL-modemnél, esetleg az internetszolgáltatónál lehet. Forduljon az internetszolgáltató vevőszolgálatához.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra