De 802.11g Wireless USB Adapter

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor de 802.11g Wireless USB Adapter

Reglementaire informatie

802.11g Wireless USB Adapter Gebruikershandleiding

Problemen oplossen

Windows kan de drivers voor de 802.11g Wireless USB Adapter niet vinden.
Mogelijke oplossingen:
De software moet geïnstalleerd zijn voordat de 802.11g Wireless USB Adapter wordt aangesloten op uw computer. Klik op Annuleren in het scherm Windows-stuurprogramma, ontkoppel de 802.11g Wireless USB Adapter van uw computer en voer de installatieprocedure nogmaals uit nadat de software en de drivers zijn geïnstalleerd.

Ik kan geen verbinding maken met het internet.
Mogelijke oplossingen:
Controleer het pictogram van de Configuration Utility in de systeembalk om de verbindingsstatus te zien. Het pictogram is groen als u bent aangesloten op uw Access Point of Wireless Router. Als het pictogram rood is, opent u de Configuration Utility en scant u het gebied zodat u verbinding kunt maken met het juiste draadloze netwerk.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of het IP-adres van uw computer binnen het standaardbereik van uw access point of wireless router valt. Als bijvoorbeeld de standaard gateway van uw access point 192.168.123.254 is, dan moet uw IP-adres binnen het bereik van 192.168.123.xxx vallen. Voer de volgende stappen uit om al deze instellingen te controleren:

Gebruikers van Windows 98 of Me: Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ winipcfg en klik op OK. Selecteer uw 802.11g Wireless USB Adapter en controleer of het IP-adres, subnet-masker, standaard gateway en gegevens over de DNS-server correct zijn. Als dat niet het geval is, klikt u op Alles vrijgeven en daarna op Alles vernieuwen.

Gebruikers van Windows 2000 of XP: Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ cmd en klik op OK. Bij de DOS-aanwijzing typt u ipconfig /all Controleer of het IP-adres, subnet-masker, standaard gateway en de gegevens over de DNS-server correct zijn. Als dat niet het geval is, typt u ipconfig /release en drukt u op Enter. Typ daarna ipconfig /renew en druk op Enter.

Mogelijke oplossingen:
Probeer de ping-procedure uit te voeren zodat u zeker weet dat u verbinding kunt maken met de verschillende gebieden op het draadloze netwerk en het internet. Als u tijdens de ping-procedure niet het bericht krijgt over een succesvolle ping, dan houdt dit in dat u geen verbinding kunt maken met dat IP-adres. Ga na het aanbrengen van deze correcties verder met de ping-procedure.

1. Klik in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Als u Windows 98 of Me gebruikt, typ dan command en klik op OK. Als u Windows 2000 en XP gebruikt, typ dan cmd en klik op OK.
  2. Typ bij de opdrachtprompt Ping 127.0.0.1 Dit is het adres van de lokale host-computer en garandeert dat het TCP/IP-protocol is geïnstalleerd en naar behoren werkt. Als deze ping niet goed werkt, dient u het TCP/IP-protocol opnieuw te installeren op uw computer. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor aanwijzingen.
  3. Typ Ping gevolgd door uw IP-adres. Raadpleeg de vorige Mogelijke oplossing voor het vaststellen van uw IP-adres. Op deze manier weet u zeker dat uw PC op verzoeken reageert en dat de 802.11g Wireless USB Adapter correct is geïnstalleerd. Als deze ping niet wordt beantwoord, maak dan de installatie van de 802.11g Wireless USB Adapter ongedaan en herhaal de installatieprocedure.
  4. Typ Ping gevolgd door het adres van uw gateway om de communicatie met uw gateway te controleren. Het adres van de standaard gateway is het IP-adres van uw wireless router of access point. Controleer uw wireless router of access point om dit adres te verifiëren. Zo controleert u of u verbinding kunt maken met het wireless netwerk. Als deze ping niet beantwoordt wordt, zorg dan dat uw draadloze instellingen juist zijn en dat de USB-kabel van uw 802.11g Wireless USB Adapter correct is aangesloten op uw computer.
  5. Typ Ping gevolgd door het externe internetadres dat uw ISP u heeft gegeven. Deze procedure controleert of uw draadloze netwerk verbinding heeft met het internet. Als deze ping niet werkt, controleer dan de internetverbinding tussen uw modem en uw wireless router of access point.
  6. Typ Ping gevolgd door het adres van de u bekende DNS-server. Op deze manier kunt u geldige internet host-namen omzetten in IP-adressen en controleren of u verbinding hebt met het internet.

De beveiliging is ingeschakeld op mijn draadloze netwerk en mijn 802.11g Wireless USB Adapter kan geen verbinding tot stand brengen.
Mogelijke oplossingen:
De 802.11g Wireless USB Adapter ondersteunt codering van 64 en 128 bit. Zorg ervoor dat uw draadloze netwerk geen hogere encryptiesnelheid gebruikt, bijvoorbeeld 256 bit. Controleer of alle beveiligingsfuncties die u hebt ingevoerd voor uw 802.11g Wireless USB Adapter overeenkomen met de instellingen van uw draadloze netwerk. Raadpleeg voor meer informatie over het instellen van verbindingsprofielen en beveiligingsfuncties het gedeelte Navigeren door de Wireless Configuration Utility van deze gebruikershandleiding.

Mogelijke oplossingen:
Als u een profielinstelling hebt aangemaakt, dan moet u misschien uw computer opnieuw opstarten zodat het nieuwe profiel wordt geactiveerd.

Ik kan in de ad hoc-modus geen verbinding maken met een ander draadloos apparaat.
Mogelijke oplossingen:
Om in de modus ad hoc een verbinding tot stand te brengen met een ander draadloos apparaat, dient u een profielinstelling aan te maken en de noodzakelijke netwerkinformatie op te geven zodat deze overeenkomt met het draadloze apparaat waamee u een verbinding tot stand wilt brengen. Open de Configuration Utility, klik op het tabblad Profile en klik op Add. Voer een profielnaam in klik op Next. Voer een netwerknaam in, selecteer Ad Hoc als het netwerktype, selecteer het juiste kanaal en klik vervolgens op Next. Als u beveiligingsinstellingen wilt inschakelen, kies dan de juiste opties zodat de draadloze apparaten overeenkomen en klik op Next. Voer de juiste beveiligingsinstellingen in zodat de draadloze apparaten overeenkomen en klik op Next. Klik op Complete om het instellen van het profiel te voltooien. Selecteer in het scherm Profile het profiel dat u zojuist hebt aangemaakt en klik op Connect. Klik op het tabblad Site Survey, zoek de juiste netwerknaam en klik op Connect. Als u de juiste netwerknaam niet ziet, klik dan op Refresh om naar de ad hoc-netwerkverbinding te zoeken.

De 802.11g Wireless USB Adapter kan niet communiceren met andere computers in het draadloze netwerk.
Mogelijke oplossingen:

Controleer of alle computers in het draadloze netwerk ingeschakeld zijn.

Mogelijke oplossingen:
Controleer dat iedere 802.11g Wireless USB Adapter is geconfigureerd met dezelfde instellingen.

Mogelijke oplossingen:
Controleer dat iedere 802.11g Wireless USB Adapter is geconfigureerd met dezelfde beveiligingsopties.

Mogelijke oplossingen:
Zorg dat de SSID en de netwerknaam op ieder station hetzelfde zijn en een geïnstalleerde 802.11g Wireless USB Adapter hebben. Het veld voor de SSID en de netwerknaam zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg dat u deze correct hebt ingevoerd.

Mogelijke oplossingen:
Controleer of TCP/IP geïnstalleerd is. Zorg dat u deel uitmaakt van hetzelfde domein of werkgroep als de 802.11g Wireless USB Adapter. Controleer of u automatisch een IP-adres ontvangt en of u een correct IP-adres en subnetmasker hebt voor het draadloze netwerk. Start de computer met het verbindingsprobleem opnieuw op. Zorg dat u een paar bestanden hebt om te delen en dat het delen van bestanden en printers is ingeschakeld op uw computers. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor informatie over hoe u het delen van bestanden en printers kunt inschakelen.

De installatie-cd van USRobotics werd niet automatisch opgestart toen ik de installatie-cd in het station plaatste.
Mogelijke oplossingen:

Sommige programma's verhinderen het starten van de automatische opstartfunctie van de installatie-cd. Sluit alle geopende programma's en plaats de installatie-cd opnieuw in het station. Als de cd nog steeds niet automatisch wordt gestart, klikt u in Windows op Start, Uitvoeren en typt u D:\setup (typ in plaats van D een andere letter als dat de aanduiding van uw cd-rom-station is). Klik daarna op OK.

Ik heb tijdens de installatie per ongeluk op de knop Cancel (Annuleren) geklikt.
Mogelijke oplossingen:

Haal de installatie-cd van USRobotics uit uw cd-rom-station en leg deze er meteen weer in. Herhaal de installatieprocedure van de software voordat u hardware installeert.

Mijn computer herkent de 802.11g Wireless USB Adapter niet.
Mogelijke oplossingen:

Wellicht is de 802.11g Wireless USB Adapter niet goed aangesloten. Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten op de 802.11g Wireless USB Adapter en op de USB-poort van uw computer.

De 802.11g Wireless USB Adapter ontvangt geen stroom.
Mogelijke oplossingen:

Als u de 802.11g Wireless USB Adapter hebt aangesloten op randapparatuur, zoals een USB-hub of een toetsenbord, dan kan het zijn dat de 802.11g Wireless USB Adapter geen stroom ontvangt. Sluit de 802.11g Wireless USB Adapter rechtstreeks aan op een USB-poort op uw computer.

De 802.11g Wireless USB Adapter functioneert niet goed en ik moet de installatie van het apparaat wellicht ongedaan maken.
Mogelijke oplossingen:

Controleer goed of de 802.11g Wireless USB Adapter niet in gebruik is voordat u deze verwijdert. De computer kan vastlopen als de 802.11g Wireless USB Adapter wordt verwijderd wanneer deze in gebruik is. Voer de volgende stappen uit als de 802.11g Wireless USB Adapter niet goed functioneert:

Gebruikers van Windows XP: Klik in Windows op Start, Programma's, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter en vervolgens op Uninstall.

Gebruikers van Windows 2000: Klik in Windows op Start, Programma's, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter en vervolgens op Uninstall.

Ik heb de installatie van de Configuration Utility ongedaan gemaakt en mijn computer kan de 802.11g Wireless USB Adapter niet herkennen als ik de Configuration Utility opnieuw probeer te installeren.
Mogelijke oplossingen:

Als u de installatie van de Configuration Utility ongedaan hebt gemaakt en deze weer opnieuw hebt geïnstalleerd, dan dient u de 802.11g Wireless USB Adapter te ontkoppelen en opnieuw aan te sluiten. Uw computer zal dan de 802.11g Wireless USB Adapter herkennen.

Als ik een Site Survey uitvoer, dan kan ik het draadloze netwerk niet vinden waar ik verbinding mee wil maken.
Mogelijke oplossingen:

Klik op Refresh als u niet het juiste draadloze netwerk ziet.

Als u na het uitvoeren van een site survey nog steeds niet het juiste draadloze netwerk ziet, probeer dan een profiel aan te maken met de noodzakelijke verbindingsgegevens voor het juiste draadloze netwerk. Selecteer vervolgens het profiel en klik op Connect in het tabblad Profile. Raadpleeg de sectie Profiel in het gedeelte Navigeren door de Wireless Configuration Utility van deze gebruikershandleiding voor meer informatie over het aanmaken van een profiel.

Nog steeds problemen?

1. Ga naar de website van USRobotics op www.usr.com.

De meest voorkomende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen, worden besproken in de gedeelten FAQ en Troubleshooting voor uw product.

2. Neem contact op met de Technische Ondersteuning van USRobotics

Technische vragen over producten van USRobotics kunnen tevens beantwoord worden door de specialisten van de afdeling technische ondersteuning.

Land Telefoonnummer Online Openingstijden
Verenigde Staten (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 09:00 - 17:00 uur, maandag
- vrijdag CST
Canada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9.00 - 17.00 uur, maandag
- vrijdag CST

LandTelefoonnummerOnlineOpeningstijden
België
(Nederlands)

(Frans)
+32 (0) 7 023 3545 (Nederlands)

+32 (0) 7 023 3546 (Frans)

emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Denemarken+45 70 10 4030emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Duitsland0180 567 1548http://www.usr.com/emailsupport/de7.45 - 16.45 uur maandag
- vrijdag
Finland+358 981710015emea_modemsupport@usr.com10.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Frankrijk+33 082 507 0693http://www.usr.com/emailsupport/fr8.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Hongarije 0180 567 1548emea_modemsupport@usr.com8.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Ierland+44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Italië+848 80 9903http://www.usr.com/emailsupport/it9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Luxemburg+352 342 080 8318emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Midden-Oosten/ Afrika+44 870 844 4546me_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Nederland 0900 202 5857emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Noorwegen+47 23 50 0097emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Oostenrijk07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

7.45 - 16.45 uur maandag
- vrijdag

Polen
---
emea_modemsupport@usr.com8.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Portugal+351 (0) 21 415 4034http://www.usr.com/emailsupport/pt9.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Rusland8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru10.00 - 18.00 uur maandag
- vrijdag
Spanje902 11 7964http://www.usr.com/emailsupport/es9.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Verenigd Koninkrijk0870 844 4546http://www.usr.com/emailsupport/uk8.45 - 17.45 uur maandag
- vrijdag
Zweden+46 (0) 77 128 1020emea_modemsupport@usr.com8.00 - 17.00 uur maandag
- vrijdag
Zwitserland0848 840 200emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.30 uur maandag
- vrijdag

Op de website van U.S.Robotics (http://www.usr.com) vindt u de meest recente informatie over ondersteuning, waaronder het opvragen van Service Repair Orders.

USRobotics USRobotics