De 802.11g Wireless USB Adapter

Problemen oplossen

Verklarende woordenlijst >

Productspecificaties voor de 802.11g Wireless USB Adapter

Reglementaire informatie

802.11g Wireless USB Adapter Gebruikershandleiding

Verklarende woordenlijst

Access PointEen apparaat dat wordt gebruikt om draadloze en bekabelde netwerken naadloos met elkaar te verbinden.
Ad hocMet een draadloze LAN van het type ad hoc wordt een groep computers bedoeld die allemaal uitgerust zijn met wireless adapters en als een onafhankelijke draadloze LAN op elkaar zijn aangesloten.
AESAES staat voor Advanced Encryption System, dat een symmetrische 128-bit gegevenscodering gebruikt. Dit is een optie binnen de WPA-PSK-coderingsmethode.
BackboneDe backbone vormt het hart van de infrastructuur van een netwerk. Het is het gedeelte van het netwerk dat gegevens van het ene naar het andere centrale punt vervoert. De gegevens worden dan naar een lokaal systeem gestuurd.
BasisstationIn de mobiele telecommunicatie wordt met een basisstation verwezen naar de centrale radiozender of -ontvanger die de communicatie verzorgt met de mobiele radiotelefoons binnen het bereik. In programma's voor mobiele telefoons en persoonlijke communicatie heeft iedere cel of microcel een eigen basisstation en is ieder basisstation op zijn beurt weer aangesloten op de basisstations van andere cellen.
BridgeEen internetwerkfunctie waarin de laagste twee lagen van het OSI-model voor netwerkprotocollen opgenomen zijn.
BSS De afkorting van Basic Service Set, hiermee wordt een acess point bedoeld dat aan meerdere draadloze stations gekoppeld is.
ESSDe afkorting van Extended Service Set, een roaming-domein. Het is mogelijk meerdere BSS'en te configureren als een Extended Service Set.
EthernetEen populair lokaal communicatienetwerk dat gegevensoverdracht van computers en terminals accepteert. Een Ethernet werkt op een 10 Mbps basisbandtransmissie via een afgeschermde coaxkabel of via een afgeschermde, twisted-pair-telefoonkabel.
InfrastructuurDe geïntegreerde draadloze en bekabelde LAN-configuratie. In deze setup wordt er een draadloos netwerk gemaakt met wireless adapters die verbonden zijn met een wireless router of access point. De wireless router of access point kan aangesloten worden op een breedbandmodem of op een bestaande LAN om een internetverbinding te creëren met het draadloze netwerk.
PSKPSK staat voor Pre Shared Key. Dit is een onderdeel van de standaard voor WPA-codering.
RoamingEen functie die het mogelijk maakt met een mobiel eindsysteem (bijvoorbeeld een mobiel station van een draadloos LAN) door het territorium van een domein (bijvoorbeeld een ESS) te reizen en toch voortdurend aangesloten te zijn op de infrastructuur.
SSIDSSID staat voor Service Set Identifier. Dit is de netwerknaam die gebruikt wordt om een specifiek draadloos netwerk te herkennen.
TKIP TKIP staat voor Temporal Key Integrity Protocol. TKIP gebruikt een krachtigere coderingsmethode en Message Integrity Code (MIC) om betere bescherming tegen hackers te bieden. Dit is een optie binnen de WPA-PSK-coderingsmethode.
WEPWEP staat voor Wired Equivaent Privacy. Dit is een coderingsstandaard die beveiligings- en privacyniveau biedt dat vergelijkbaar is met wat gewoonlijk van een bekabelde LAN verwacht kan worden.
WPAWPA staat voor Wi-Fi Protected Access. Dit is een coderingsstandaard die een verbeterde versie van de WEP-standaard is. WPA biedt geavanceerd codering en gebruikersverificatie.

USRobotics USRobotics