Inhoudsopgave:

De 802.11g Wireless USB Adapter

Netwerkconfiguratie en planning >

De adapter installeren en configureren voor Windows 98SE/2000/Me/XP

Navigeren door de Wireless Configuration Utility

Problemen oplossen

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor de 802.11g Wireless USB Adapter

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Reglementaire informatie

802.11g Wireless USB Adapter Gebruikershandleiding

Netwerkconfiguratie en planning

De 802.11g Wireless USB Adapter ondersteunt Ethernet LAN netwerkconfiguratie-opties volgens de definitie van het comité voor IEEE 802-standaarden.

De 802.11g Wireless USB Adapter kan geconfigureerd worden in een van volgende modi:

  • Ad hoc voor gebruik in netwerken binnen bedrijfsafdelingen, kleine kantoren of kantoren aan huis.
  • Infrastructuur voor bedrijfs-LAN.

NETWERKTOPOLOGIE

Een 802.11g ad hoc draadloze LAN is een groep computers die allemaal uitgerust zijn met een Wireless Access Card of Adapter en die als een onafhankelijke draadloze LAN op elkaar aangesloten zijn. Computers in hetzelfde draadloze 802.11g ad hoc-LAN dienen dezelfde radiofrequentie te gebruiken.

Draadloze 802.11g-LAN-configuraties in ad hoc-modus zijn geschikt voor kleine afdelingen, kleine kantoren of kantoren aan huis.

De 802.11g Wireless USB Adapter biedt werkstations toegang tot een kabel-LAN. Een geïntegreerd draadloos en bekabeld LAN wordt een infrastructuurconfiguratie genoemd. Een groep gebruikers van een 802.11g Wireless USB Adapter en een draadloos access point vormen samen een Basic Service Set (BSS). Iedere 802.11g Wireless USB Adapter in een BSS kan via het draadloos access point communiceren met een willekeurige computer in de bekabelde LAN-infrastructuur.

Een infrastructuurconfiguratie breidt de toegankelijkheid van een pc uit tot een kabel-LAN en verdubbelt het effectieve draadloze transmissiebereik voor twee 802.11g Mbps Wireless USB Adapters. Aangezien het draadloze Access Point gegevens binnen zijn BSS kan doorsturen, wordt het effectieve transmissiebereik in een infrastructuur-LAN verdubbeld.

Het gebruik van een unieke SSID is van essentieel belang. Alle 802.11g Wireless USB Adapters in het draadloze netwerk moeten geconfigureerd zijn met dezelfde SSID die door de access point of wireless router gebruikt wordt.

De infrastructure Wireless LAN-configuratie is geschikt voor draadloze toegang op grote schaal (voor bijv. bedrijven) tot een centrale database of andere centrale toepassingen voor mobiele gebruikers.

 





USRobotics USRobotics