Tartalom:

Tudnivalók a 802,11g 54Mbps
USB Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése
és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer
alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék >

A 802,11g 54Mbps
USB Adapter termékjellemzői

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

Szabályozási
tudnivalók

802,11g 54Mbps USB Adapter felhasználói kézikönyv

Szójegyzék

 
Ad Hoc Az Ad-Hoc vezeték nélküli LAN-hálózat vezeték nélküli adapterekkel felszerelt számítógépekből álló csoport, független vezeték nélküli LAN-hálózatként csatlakoztatva.
AES Az AES az Advanced Encryption System angol rövidítése, amely 128 bites szimmetrikus adattitkosítást használ. A WPA-PSK adatkódolási módszeren belüli lehetőség.
Bázisállomás A mobil telekommunikációban a bázisállomás a központi rádió adó-vevő, amely hatótávolságon belül biztosítja a mobil rádiótelefonokkal a kommunikációt. A cellarendszerű és személyes kommunikációs alkalmazásokban minden cella és mikrocella rendelkezik saját bázisállomással; ugyanakkor minden bázisállomás össze van kapcsolva a többi cella bázisával is.
BSS (Basic Service Set) A Basic Service Set egy csatlakozási pont, amely különböző vezeték nélküli állomásokkal áll kapcsolatban.
Csatlakozási pont Hálózati csatlakoztató eszköz, amely akadálytalan kapcsolatot biztosít a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatok között.
ESS (Extended Service Set) Az Extended Service Set tulajdonképpen egy roaming domain. Több BSS-elemet Extended Service Set lehetőségként lehet konfigurálni.
Ethernet Népszerű helyi adatkommunikációs hálózat, amely a számítógépektől és terminálokból fogad adást. Az Ethernet 10 Mbps alapsávú, árnyékolt koaxiális kábelen vagy árnyékolt, sodrott érpárú telefonvezetéken működő átviteli eljárás.
Gerinc A hálózat alapvető infrastruktúrája, a hálózatnak az a része, amely eljuttatja az információt az egyik központi helyről a másikba. Ezután az információt a rendszer a helyi rendszerre tölti le.
Híd Hálózatösszekapcsoló funkció, amely az OSI hálózati protokollmodell két legalacsonyabb rétegét egyesíti.
Infrastruktúra Integrált vezeték nélküli és vezetékes LAN-konfiguráció. Ebben a kiépítésben a vezeték nélküli hálózat úgy jön létre, hogy a vezeték nélküli adapterek vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz csatlakoznak. A vezeték nélküli hálózat internet-csatlakoztatásához a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont szélessávú modemhez vagy létező LAN hálózathoz csatlakoztatható.
PSK A PSK a Pre Shared Key (előre megosztott kulcs) angol rövidítése. A WPA titkosítási szabvány eleme.
Roaming Mobil végpontú rendszer (pl. vezeték nélküli LAN-mobil állomás) mozgatását teszi lehetővé egy domain területen belül (pl. ESS-területen), miközben az állomás folyamatos kapcsolatban marad az infrastruktúrával.
SSID Az SSID a Service Set Identifier angol rövidítése. Adott vezeték nélküli hálózatot azonosító hálózati név.
TKIP A TKIP a Temporal Key Integrity Protocol angol rövidítése. A TKIP szigorúbb titkosítási módszert használ, és a Message Integrity Code (MIC) módszert magában foglalva nyújt védelmet a hackerek ellen. A WPA-PSK adatkódolási módszeren belüli lehetőség.
WEP A WEP a Wired Equivalent Privacy (vezetékessel egyenértékű titkosságú) angol rövidítése. Olyan titkosítási szabvány, amely a vezetékes LAN hálózatoknál elvárttal egyenértékű biztonsági és titkosítási szintet biztosít.
WPA A WPA a Wi-Fi Protected Access (Wi-Fi védettségű hozzáférés) angol rövidítése. A WEP titkosítási szabvány továbbfejlesztett változata. A WPA továbbfejlesztett titkosítást és felhasználói hitelesítést biztosít.



 



USRobotics