Tartalom:

Tudnivalók a 802,11g 54Mbps USB
Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése >

Az adapter telepítése
és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer
alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék

A 802,11g 54Mbps
USB Adapter termékjellemzői

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

Szabályozási
tudnivalók

802,11g 54Mbps USB Adapter felhasználói kézikönyv

Hálózat konfigurációja és tervezése

A 802,11g 54Mbps USB Adapter támogatja a hagyományos Ethernet LAN-hálózati konfigurációs lehetőségeket a IEEE 802 szabvány bizottsági határozatnak megfelelően.

A 802,11g 54Mbps Adaptert a következőképpen lehet konfigurálni:

  • Infrastructure (Infrastruktúra) - Otthoni és üzleti hálózatok, nyilvános forró pontok esetében használható, vezeték nélküli útválasztóhoz vagy hozzáférési ponthoz történő csatlakozáskor
  • Ad Hoc - Egyenrangú hálózati kapcsolatok esetén használható, közvetlenül egy másik vezeték nélküli adapterhez történő csatlakozáskor

HÁLÓZATI TOPOLÓGIA

Az Infrastructure (Infrastruktúra) konfiguráció bővíti az asztali számítógépek vezetékes LAN-hálózathoz való hozzáférésének lehetőségét, és két 802,11g 54Mbps USB Adapter esetén megduplázza a tényleges vezeték nélküli átviteli sebességet. Mivel a Wireless Router (vezeték nélküli útválasztó) vagy Access Point (csatlakozási pont) saját BSS egységén belül képes adattovábbításra, infrastructure (infrastruktúra) LAN-konfigurációban a tényleges átviteli sebesség a duplájára nő.

Egyedi SSID azonosító használata elengedhetetlen. A vezeték nélküli hálózatban található összes 802,11g 54Mbps USB Adaptert a hozzáférési pont vagy vezeték nélküli útválasztó által használt SSID azonosítóra kell konfigurálni.

Az Infrastructure (Infrastruktúra) Wireless (Vezeték nélküli) LAN-konfiguráció vállalati szinten alkalmas arra, hogy a nem helyhez kötött felhasználók vezeték nélkül hozzáférhessenek központi adatbázisokhoz és más központosított alkalmazásokhoz.

A 802,11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-hálózat 802,11g 54Mbps USB Adapterrel felszerelt számítógépekből álló csoport, amely független, vezeték nélküli LAN-hálózatként csatlakoztatott. Adott 802,11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-hálózatban lévő vezeték nélküli eszközöket ugyanarra a megosztott rádiócsatornára kell konfigurálni.

A 802,11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-konfigurációk ideálisak kisebb vállalati részlegekben vagy SOHO (kisebb irodai vagy otthoni) környezetekben.

A 802,11g 54Mbps USB Adapter a munkaállomások számára nyújt elérhetőséget vezetékes LAN-hálózathoz. Az integrált vezeték nélküli és vezetékes LAN-konfigurációt Infrastructure (Infrastruktúra) konfigurációnak nevezzük. A 802,11g 54Mbps USB Adapter felhasználók egy csoportja és egy Wireless Router (vezeték nélküli útválasztó) vagy Access Point (csatlakozási pont) egy Basic Service Set (BBS) egységet alkot. A Wireless Routeren (vezeték nélküli útválasztón) vagy Access Pointon (csatlakozási ponton) keresztül minden BBS-ben lévő 802,11g 54Mbps USB Adapter elem kommunikálni tud a vezetékes LAN-infrastruktúrában lévő bármely számítógéppel.

 





USRobotics