Tartalom:

Tudnivalók a 802,11g 54Mbps
USB Adapterről

Hálózat konfigurációja
és tervezése

Az adapter telepítése
és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer
alatt >

Navigálás a
konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék

A 802,11g 54Mbps
USB Adapter termékjellemzői

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

Szabályozási
tudnivalók

802,11g 54Mbps USB Adapter felhasználói kézikönyv

Az adapter telepítése és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer alatt

Rendszerkövetelmények

A 802,11g 54Mbps USB Adapter telepítéséhez szükséges rendszerkövetelmények:

  • Egy szabad USB-port
  • 10 MB szabad merevlemez-terület segédprogramok és illesztőprogramok telepítésére
  • Windows 98SE, 2000, Me vagy XP operációs rendszer

A 802,11g 54Mbps USB Adapter telepítése

A telepítés előkészítése

FIGYELEM: Először a szoftvert és az illesztőprogramokat telepítse, csak ezután csatlakoztassa a 802,11g 54Mbps USB Adaptert.

Megjegyzés: az Ön modelljének száma 5422.

Megjegyzés: A legfrissebb információkért látogasson a következő weboldalra: http://www.usr.com/support.

Kapcsolja be asztali vagy hordozható számítógépét. Írja be jelszavát, ha a rendszer arra kéri.

Megjegyzés: Nézze meg, hogy CD-ROM meghajtója milyen betűjelet használ, mielőtt elkezdené új eszköze telepítését. A betűjelet ismernie kell a szoftver megfelelő telepítéséhez.

Megjegyzés: A telepítési eljárás során a számítógép kérheti a Windows operációs rendszer CD-lemezét. Telepítéskor a CD-lemezt tartsa elérhető közelségben.

Megjegyzés: Amennyiben a 802,11g 54Mbps USB Adapter számára nincs szabad USB-port a számítógépén, a 802,11g 54Mbps USB Adapter csatlakoztatásához használjon USB bővítőkábelt vagy egy USB-hubot.

Megjegyzés:Amennyiben egy 1.1-es USB-porthoz csatlakoztatja a 802,11g 54Mbps USB Adaptert, a monitoron megjelenhet egy üzenet, amely arról tájékoztatja, hogy egy nagy sebességű USB eszközt csatlakoztatott egy nem nagy sebességű USB-porthoz. Ez nem befolyásolja a telepítési folyamatot.

 

1. lépés: A szoftver és az illesztőprogramok telepítése

Helyezze a US Robotics telepítő CD-lemezt a CD-ROM meghajtójába.

Megjegyzés: Amennyiben a telepítő CD-lemez nem indul automatikusan, kattintson a Windows Start, majd Futtatás menüpontjára, és írja be a D:\setup parancsot (ahol a "D" a CD-ROM meghajtójának megfelelő betűjel), majd kattintson az OK gombra.

A telepítő CD grafikus felhasználói felülete (GUI) jelenik meg a kijelzőn. Amennyiben a rendszer kéri, válassza ki a kívánt nyelvet.

Olvassa el a licencszerződést és kattintson az Igen gombra.

Válassza ki a 802,11g 54Mbps USB Adaptert, majd válassza a Szoftver lehetőséget. Kattintson a Wireless USB Adapter segédprogram és illesztőprogramok elemre. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési eljárás befejezéséhez.

Windows Me: Ha a rendszer kéri, indítsa újra a számítógépet, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

 

2. lépés: Csatlakoztassa a 802,11g 54Mbps USB Adaptert a számítógéphez.

Ha a rendszer kéri, csatlakoztassa a 802,11g 54Mbps USB Adaptert egy szabad USB-porthoz a számítógépen.

Megjegyzés: Győződjön meg róla, hogy a 802,11g 54Mbps USB Adaptert megfelelően csatlakoztatta a számítógép USB-portjához, és a rendszer érzékelte a 802,11g 54Mbps USB Adaptert.

Válassza ki az országot. A Windows érzékeli az új hardvert. Ha a rendszer kéri az illesztőprogramok helyének a megadását, válassza A szoftver automatikus telepítése (Ajánlott) lehetőséget, majd kattintson a Következő gombra.

Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési eljárás befejezéséhez.* Ha a rendszer kéri, válassza a Később indítom újra a számítógépet lehetőséget, majd zárja be az összes ablakot és indítsa újra a számítógépet.

*Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a “Windows Logo testing“ képernyőn egy “Digitális aláírás nem található“ üzenet jelenik meg. Kattintson az Igen vagy a Folytatás gombra. A U.S. Robotics alaposan letesztelte az illesztőprogramot a támogatott hardverre, és ellenőrizte annak kompatibilitását a Windows 2000, Me és XP rendszerekkel. Mivel a U.S. Robotics azt szeretné, hogy az ügyfelei teljes mértékben kihasználhassák a hálózati kártya lehetőségeit, elérhetővé tette ezeket az illesztőprogramokat.

Megjegyzés: Amennyiben a számítógép bármikor kérné a Windows operációs rendszer telepítő CD-lemezét, vegye ki a US Robotics telepítő CD-lemezét és helyezze be a CD-ROM olvasóba a Windows telepítő CD-lemezt. Miután minden fájl másolása megtörtént, vegye ki a Windows telepítő CD-lemezt és helyezze vissza a US Robotics telepítő CD-lemezt.

 

 


3. lépés: Csatlakoztassa a 802,11g 54Mbps USB Adaptert egy vezeték nélküli hálózathoz.

Most már látnia kell a konfigurációs segédprogram kis ikonját a rendszertálcán, az óra mellett. A konfigurációs segédprogram a 802,11g 54Mbps USB Adapterrel kapcsolatos konfigurációs adatok megváltoztatására és ellenőrzésére használható. A konfigurációs segédprogram-ikon színe a vezeték nélküli hálózat állapotát jelzi: vörös, ha nincs csatlakoztatva, sárga, ha a csatlakozás elfogadható minőségű és zöld, ha csatlakozás jó minőségű. A 802,11g 54Mbps USB Adapter automatikusan csatlakozik egy elérhető vezeték nélküli útválasztóhoz. Ellenőrizni kell, hogy a megfelelő vezeték nélküli útválasztóhoz csatlakozott-e.

Kattintson kétszer a konfigurációs segédprogram ikonjára. Miután elindult a konfigurációs segédprogram, a csatlakozási információt megtekintheti a Konfiguráció fülön és a Kapcsolat információ fülön. Ha nem a megfelelő vezeték nélküli útválasztóhoz csatlakozott, rákereshet a lehetséges útválasztókra vagy megadhatja egy bizonyos vezeték nélküli útválasztó adatait.

Vezeték nélküli útválasztó kereséséhez kattintson a Helyszínfelmérő fülre. Keresse meg a listán azt a vezeték nélküli útválasztót, amelyhez csatlakozni szeretne és duplán kattintson rá. Ha a listán nem található az a vezeték nélküli útválasztó, melyhez csatlakozni szeretne, kattintson a Keresés gombra a vezeték nélküli útválasztó kereséséhez. A 802,11g 54Mbps útvonalválasztó alapértelmezett SSID-je SR5562.

Ha a vezeték nélküli hálózaton, amelyhez csatlakozni kíván a biztonsági funkciók engedélyezettek, vagy ha kézzel kívánja beírni a hálózati információkat, akkor egy profilt kell beállítania. A beállítás módjával kapcsolatos információkért tekintse meg a jelen felhasználói kézikönyv Navigálás a vezeték nélküli konfigurációs segédprogramban című részét.

Ha egy meglévő vezeték nélküli hálózatra kapcsolódott, akkor kattintson a Kapcsolat információ fülre. Egy kép jelenik meg, amely egy számítógépet és egy vezeték nélküli eszközt ábrázol. Ha a képen, a számítógép és a vezeték nélküli eszköz között hullámok jelennek meg, csatlakozott a vezeték nélküli hálózatra.

Ha nem sikerül csatlakoznia az Internetre, vagy a megfelelő vezeték nélküli útválasztóra, ellenőrizze a beállításokat, majd tanulmányozza jelen felhasználói kézikönyv Hibaelhárítás fejezetét.

 

Gratulálunk! Sikeresen befejezte a 802,11g 54Mbps USB Adapter telepítését.

A hibaelhárítással és a műszaki támogatással kapcsolatban tekintse meg a jelen kézikönyv hibaelhárítással foglalkozó részét vagy látogasson el a U.S. Robotics weboldalára a www.usr.com címen.

 

 

Termékregisztráció

A Telepítő CD-ROM felhasználói felületén kattintson a Támogatás hivatkozásra . Kattintson a Termékregisztrációra, majd a http://www.usr.com/productreg hivatkozásra.

Egy böngészőt is elindíthat, majd beírhatja a http://www.usr.com/productreg webcímet.

 


Speciális beállítások

Fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezése

A fájl- és nyomtatómegosztás vezeték nélküli hálózaton történő engedélyezéséhez végezze el az alábbi lépéseket azokon a számítógépeken, amelyeken vezeték nélküli USB Adapter eszközök vannak telepítve.

Windows 98 és Me felhasználó: Kattintson a Windows Start, Beállítások lehetőségre, majd a Vezérlőpult elemre. Kattintson kétszer a Hálózat elemre, majd a Fájl- és Nyomtatómegosztás gombra. Jelölje be mindkét mezőt a Fájl- és nyomtatómegosztás ablakban, majd kattintson az OK gombra. A Fájl- és nyomtatómegosztás ezzel engedélyezve van.

Megjegyzés: Amennyiben számítógépe közvetlenül kapcsolódik az Internetre, biztonsági kockázat áll fenn, ha nem használ tűzfalprogramot vagy valamilyen hardveres tűzfalat.

Windows 2000 és XP felhasználó: Adminisztrátor módban a Windows 2000 és Windows XP fájl- és nyomtatómegosztási funkciói automatikusan engedélyezettek.

 

Internet megosztásának engedélyezése

Az Internetmegosztás vezeték nélküli hálózaton történő engedélyezéséhez végezze el az alábbi lépéseket azokon a számítógépeken, amelyeken vezeték nélküli USB Adapter eszközök vannak telepítve.

Windows 98 felhasználó: Kattintson a Windows Start, Beállítások lehetőségre, majd a Vezérlőpult elemre. Kattintson kétszer a Programok hozzáadása és eltávolítása lehetőségre, majd a Windows fülre. Válassza az Internet eszközök, majd a Részletek elemet. Jelölje be az Internetkapcsolat megosztása elemet, majd kattintson az OK gombra. Kattintson az Alkalmaz gombra, ekkor elindul az Internet-megosztás varázsló. Kattintson a Tovább gombra, válassza ki az Internetre csatlakoztatni kívánt Wireless USB Adaptert, majd kattintson a Tovább gombra. Kattintson a Tovább gombra egy klienskonfigurációs lemez létrehozásához, helyezzen egy üres lemezt a 3,5 hüvelykes lemezmeghajtóba, majd kattintson az OK gombra. Ezzel a lemezzel lehet az Internet megosztását konfigurálni Windows 98 alatt. Az Internetmegosztás konfigurálásának befejezéséhez kattintson a Befejezés gombra. Újra kell indítani számítógépét.

Windows 2000 felhasználó: Az Internet megosztásához két telepített hálózati adapterre, vagy egy hálózati adapterre és egy modemre van szükség. Kattintson a Start, Beállítások, majd a Hálózati és telefonos kapcsolatok elemre. Jobb gombbal kattintson az Internethez használt hálózati kapcsolatra, majd a Tulajdonságok pontra. Kattintson a Megosztás fülre. Az Internet megosztásának engedélyezéséhez jelölje be a jelölőnégyzetet, majd kattintson az Alkalmaz gombra. Jobb gombbal kattintson a listában szereplő hálózati kapcsolatra, majd a Tulajdonságok pontra. Válassza az Internet protokoll lehetőséget, majd kattintson a Tulajdonságok elemre. Kattintson a DNS-fülre, írja le az itt szereplő DNS-címet, majd lépjen vissza a Hálózati és telefonos kapcsolatok ablakba. Jobb gombbal kattintson a listában szereplő vezeték nélküli adapterre, majd a Tulajdonságok pontra. Válassza az Internet protokoll lehetőséget, majd kattintson a Tulajdonságok elemre. Kattintson a DNS-fülre, és írja be ugyanazt a DNS-címet, amely a hálózati kapcsolatok alatt szerepelt.

Windows Me felhasználó: Kattintson a Windows Start, Beállítások lehetőségre, majd a Vezérlőpult elemre. Kattintson kétszer a Programok hozzáadása és eltávolítása lehetőségre, majd a Windows fülre. Válassza a Kommunikáció, majd a Részletek elemet. Jelölje be az Internetkapcsolat megosztása elemet, majd kattintson az OK gombra. Kattintson az Alkalmaz gombra, ekkor elindul az Otthoni hálózat varázslója. Kattintson a Tovább gombra, majd válassza az Igen, ez a számítógép a következőt használja elemet. A legördülő menüből válassza ki az Internet lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra. Ha a gép kéri, hozzon létre egy Otthoni hálózat beállító lemezt, amelyet a Windows 98 és Me rendszerek internetes megosztásához használhat. A lemez létrehozását követően kattintson a Tovább lehetőségre. Az Otthoni hálózat konfigurálásának befejezéséhez kattintson a Befejezés gombra. Újra kell indítani számítógépét.

 



 



USRobotics