Nem tudok csatlakozni az internethez.

Amikor a számítógép az útválasztóval az internethez csatlakozik, több eszköznek kell együttműködnie.

A probléma megoldásának első lépése az ok megállapítása. A számítógép és az internet közötti kapcsolat számos helyen lehet hibás.

Ellenőrizze a különböző eszközök jelzőfényeit. Ha egy vagy több eszköz problémát jelez, ez jól jelzi, hogy hol kell keresni a hibát.

Ha még mindig nem tud kapcsolódni az internethez, manuálisan hajtsa végre a következő lépéseket.

  1. Ellenőrizze az útválasztó vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetését. Ha a számítógép nem képes kommunikálni az útválasztóval, akkor nem képes elérni az internetet.

  2. Ha az útválasztó LED-ek nem válaszolnak, ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol-e. Ebbe beletartozik a LED-ek megfelelő működésének ellenőrzése, és hogy az útválasztó be van-e kapcsolva. Ha az útválasztó ki van kapcsolva, a vezeték nélküli rádiókapcsolat nem működik, vagy nincs internetkapcsolat (a kábel- vagy DSL-modemen keresztül), a számítógép nem képes elérni az internetet.

  3. Ha az útválasztó LED-ek már válaszolnak, ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel-, vagy DSL-modemhez. Az útválasztónak csatlakoznia kell, és információkat kell kapnia a modemtől a sikeres internetkapcsolat érdekében.

  4. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát. Az internetkapcsolatnak meg kell lennie, és működnie kell.

 

Ellenőrizze az útválasztó vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetését

Ha vezetékes kapcsolatot használ:

  1. Ha vezetékes kapcsolatot használ a számítógép és az útválasztó között, ellenőrizze, hogy az Ethernet-kábel megfelelően csatlakozik-e a számítógép Ethernet-portjára és az útválasztó LAN-portjára.

  2. Ellenőrizze, hogy a LAN-port vonatkozó LED-je világít. Ellenőrizze, hogy a számítógép IP-címe egy alhálózaton van-e az útválasztóéval. Ha még mindig nem tud az internethez csatlakozni, ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol.

Ha vezeték nélküli kapcsolatot használ:

  1. Ha vezeték nélküli csatlakozást használ a számítógép és az útválasztó között, ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli alkalmazás megfelelő kapcsolatot jelez az útválasztóval.

  2. Ellenőrizze, hogy a számítógép az Ön útválasztójához csatlakozik és nem másik útválasztóhoz, mint például a szomszédéhoz. A vezeték nélküli segédprogram használatával ellenőrizheti a csatlakoztatott útválasztó Network name (Hálózatnév) (SSID) jellemzőjét. Ha nem a megfelelő útválasztóhoz csatlakozik, a segédprogrammal kényszerítheti számítógépét, hogy megpróbáljon az Ön útválasztójához csatlakozni. Tekintse át a vezeték nélküli adapter dokumentációját arra vonatkozó információkért, hogyan ellenőrizheti, melyik útválasztóhoz csatlakozott.

Ha nincs vezeték nélküli kapcsolat az útválasztóval.

  1. Helyezze a számítógépet az útválasztóhoz elég közel, hogy az útválasztó foghassa a jelet, és gondoskodjon róla, hogy a rádiójelet semmi (például mikrohullámú sütő vagy betonfal) ne zavarja. Ha keresést hajt végre a vezeték nélküli segédprogrammal (általában „Helyszínfelmérő” a neve), és az nem érzékeli az útválasztót, jelprobléma lehet.

  2. Ellenőrizze, hogy be van-e állítva az útválasztón, hogy közvetítse a hálózatnevét.

  3. Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli segédprogram a megfelelő Network name (Hálózatnév) (SSID) jellemzőt és vezeték nélküli biztonsági beállításokat használja az útválasztóhoz.

  4. A hálózati névnek, a biztonsági módszernek (WPA, WEP stb.) és a biztonsági kulcsnak egyaránt meg kell egyeznie. Ha az útválasztó WPA-titkosítást használ, mindegyik vezeték nélküli kártyának és adapternek támogatnia kell a WPA-titkosítást. Ha a WPA-titkosítást nem támogató vezeték nélküli PC-kártyát, PCI-adaptert vagy USB-adaptert használ, nem tud majd csatlakozni az útválasztóhoz, és WEP-titkosítást kell használnia. Olvassa el a Felhasználói kézikönyv Konfigurálás fejezetében a biztonsági beállítások módosításáról szóló információt.

  5. Ellenőrizze, hogy a számítógépe rendelkezik-e engedéllyel, hogy az útválasztóhoz csatlakozzon. Ha van MAC-szűrés engedélyezve az útválasztón, ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli adapter MAC-címe engedélyezett-e az útválasztón. Például, ha kicseréli vezeték nélküli adaptereket, hozzá kell adnia az új vezeték nélküli adapter MAC-címét az útválasztóhoz.

  6. Ha ezek egyike sem használ, megpróbálhat vezetékes kapcsolatot létrehozni a számítógép és az útválasztó között úgy, hogy Ethernet-kábellel összeköti a számítógép és az útválasztó LAN-portját. (Ellenőrizze, hogy a vonatkozó LAN-port LED-ek világítanak.) Ha egy vezetékes kapcsolat működik, a probléma majdnem bizonyosan a számítógépe vezeték nélküli beállításaival van az útválasztó felé. Akkor meg kell próbálnia újra az előző lépéseket.

Ha feláll a kapcsolat a számítógép és az útválasztó között, valószínűleg az útválasztó nincs csatlakoztatva az internethez, vagy nem működik megfelelően. Ekkor ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel-, vagy DSL-modemhez és ellenőrizze a modem internetkapcsolatát.

 

Ellenőrizze, hogy az útválasztó válaszol-e

  1. Ellenőrizze, hogy az útválasztó áramellátást, vezeték nélküli kapcsolatot és internetet jelző LED-jei világítanak-e.

  2. Indítson el egy webböngészőt. A hely- vagy címsorba írja be a 192.168.2.1 értéket, és nyomja meg az ENTER gombot.

Megjegyzés: Ha módosította az útválasztó IP-címét, az új IP-címet írja be a 192.168.2.1 helyett.

Ha az útválasztó webes felülete megjelenik és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Folytassa a 3. lépésről.

Ha az útválasztó webes felülete nem jelenik meg, bontsa és újítsa meg számítógépe hálózati kapcsolatát.

Szüntesse meg és hozza létre újra a számítógép hálózati kapcsolatát.

  1. Tegye a következők egyikét:

Windows XP, 2000 és NT felhasználó:

Léptessen a Windows Start > Futtatás parancsra.

Írja be a cmd parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

Írja be az ipconfig /renew parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

Írja be az exit parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

 

Windows Me, 98 és 95 felhasználó:

Léptessen a Windows Start > Futtatás parancsra.

Írja be a winipcfg parancsot, és nyomja meg az ENTER billentyűt.

Nyomja meg a Release (megszüntetés) gombot.

Nyomja meg a Renew (megújítás) gombot.

Zárja be az alkalmazást.

  1. A számítógép most IP-címet (például 192.168.2.5) kap az útválasztótól.

  2. Próbálja meg újra elérni az útválasztó beállítási oldalait a 192.168.2.1 címen.

  3. Ha az útválasztó beállítási oldalai nem jelennek meg, és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez.

  4. Ha az útválasztó beállítási oldalai még mindig nem jelennek meg, újra kell indítani az útválasztót.

    1. Hegyes eszközzel, például iratkapoccsal 1 másodpercig nyomja meg az útválasztó hátulján található Reset (Visszaállítás) gombot.

    Megjegyzés: Ha öt másodpercnél hosszabb ideig tartja nyomva a Reset (Visszaállítás) gombot, az útválasztó gyári beállításai lépnek ismét érvénybe.

    1. Várjon körülbelül 30 másodpercet, amíg az útválasztó LED-jei stabilizálódnak.

    2. Újra szüntesse meg és hozza létre újra a számítógép hálózati kapcsolatát.

    3. Próbálja meg elérni az útválasztó webcímét: 192.168.2.1

    4. Ha az útválasztó beállítási oldalai nem jelennek meg, és még így sem tud csatlakozni az internethez, a kábel-/DSL-modem kapcsolatával lehet a baj. Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez.

  5. Ha még mindig nem éri el az útválasztót, elképzelhető, hogy szükség van az útválasztó gyári értékeinek visszaállítására.

Megjegyzés: Amikor visszaállítja a gyári alapbeállításokat, elveszíti az útválasztó minden egyedi beállítását, és azokat újra be kell állítania, mintha először telepítené az útválasztót. Ehelyett visszaállíthatja a beállításait, ha készített biztonsági mentést az útválasztó beállításairól.

  1. Hegyes eszközzel, például iratkapoccsal tartsa lenyomva az útválasztó hátulján található Reset (Visszaállítás) gombot hét másodpercig.

  2. Várjon körülbelül 30 másodpercet, amíg az útválasztó LED-jei stabilizálódnak.

  3. Próbálja meg elérni az útválasztó webcímét: 192.168.2.1

  4. Ha az útválasztó webes kezelőfelülete még mindig nem jelenik meg, miután visszaállította a gyári alapbeállításokat, lehetséges, hogy az útválasztó meghibásodott. Forduljon a U.S.  Robotics vevőszolgálatához.

 

Ellenőrizze az útválasztó csatlakozását a kábel, vagy DSL-modemhez.

  1. Ellenőrizze a kábel-/DSL-modem tápfeszültség és állapot LED-jeit, hogy megállapítsa, hogy a modem feszültség alatt van-e, és kapcsolódott-e az internethez. A jelzők ismertetését a modem dokumentációjában találja.

  2. Az útválasztó beállítási oldalain kattintson a Status (Állapot) fülre.

  3. Kattintson a Refresh (Frissítés) feliratra, hogy a lapot a legújabb állapotinformációkkal frissítse.

  4. Lépjen az oldal WAN részére, és ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e WAN IP-címmel (mint például 235.42.181.5). Ez az IP-cím mutatja, hogy az útválasztó csatlakozik-e a kábel- vagy DSL-modemhez.

  5. Ha az útválasztó nem rendelkezik WAN IP-címmel, indítsa újra az útválasztót.

  6. Ha még mindig nem tud csatlakozni az internethez, kattintson az Internet fülre, és használja az oldalt az útválasztó internetkapcsolatának beállításához. (Amennyiben DSL-modeme van, szükség lehet az internetszolgáltató által megadott bejelentkezési információ megadására.)

Megjegyzés: ha a WAN-protokoll statikus, ellenőriznie kell, hogy az útválasztó WAN IP-címe valós IP-cím-e. Az érvényes statikus IP-cím ismérve, hogy az internetszolgáltatótól kapta, vagy az útválasztó WAN-portjára csatlakozó eszközzel egy alhálózaton van.

  1. Ha az útválasztó még mindig nem tud WAN IP-címet kérni, a probléma valószínűleg a kábel- vagy DSL-modemnél, esetleg az internetszolgáltatónál van. Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát.

 

Ellenőrizze a modem internetkapcsolatát

Ha a számítógépe kapcsolatban áll az útválasztóval, és az útválasztó internetkapcsolat beállításai megfelelőek, de még mindig nem tud internetkapcsolatot létesíteni, lehetséges, hogy kábel-/DSL-modem elveszítette a kapcsolatot, vagy nem működik megfelelően, vagy a problémát az internetszolgáltató okozza.

  1. Ellenőrizze, hogy az útválasztó WAN-portja és a kábel-/DSL-modem Ethernet-portja közötti Ethernet-kábel megfelelően van csatlakoztatva, és a vonatkozó LED-ek világítanak.

  2. Győződjön meg róla, hogy a kábel- vagy DSL-modem csatlakozik-e a fali aljzathoz. (A kábelmodem árnyékolt kábellel csatlakozik, a DSL-modem pedig RJ-11 kábellel.)

  3. Indítsa újra a kábel- vagy DSL-modemet. (Lehet, hogy van főkapcsoló vagy újraindítógomb a modemen, ha nincs, húzza ki, majd csatlakoztassa újra a modem tápegységét. Olvassa el a modem dokumentációját.)

  4. Miután a kábel- vagy DSL-modem újraindult és csatlakozott az internetszolgáltatóhoz, kattintson a Reboot (Újraindítás) gombra az útválasztó Device (Eszköz) oldalán.

  5. Az útválasztó újraindítása és az útválasztón lévő jelzőfények stabilizálódását követően, ha még mindig nincs internetkapcsolat, új hiba azonosításához kezdje újra e dokumentumot az elejétől. Lehetséges, hogy a vezeték nélküli kapcsolatot újra létre kell hozni.

  6. Ha az útválasztónak továbbra sincs IP-címe, a probléma a kábel- vagy DSL-modemnél, esetleg az internetszolgáltatónál lehet. Forduljon az internetszolgáltató vevőszolgálatához.

Vissza a Hibaelhárítás oldalra