Jag vill ansluta routern till ett kabelmodem eller en DSL-router som har IP-adressen 192.168.2.1. Hur ska jag göra?

1. Koppla bort kabelmodemet eller DSL-routern och utför installationsproceduren för routern.

2. När du är klar med installationsproceduren startar du routerns konfigurationssidor genom att öppna en webbläsare och skriva 192.168.2.1 och sedan trycka på ENTER.

3. Klicka på fliken LAN (lokalt nätverk)

4. Under IP Address (IP-adress) ändrar du IP-adressen för routern till 192.168.3.1 (eller den IP-adress som du vill att routern ska ha) och klickar sedan utanför fältet för IP-adress.

5. Om du har aktiverat DHCP-servern uppdateras IP-intervallet automatiskt till att återspegla de ändringar du gjort av IP-adressen.

6. Klicka på Save (spara) längst ned på sidan.

7. Öppna kommandotolken så här:

Windows Vista:

Övriga Windows-operativsystem:

1. Klicka på Start > Kör i Windows.
  2. I dialogrutan Kör:
  1. Nu måste du uppdatera datorn IP-adress. Du måste utföra den här proceduren på alla datorer som tidigare var anslutna till routern.

2. Användare av Windows Vista, XP, 2000 eller NT:

1. På kommandoraden skriver du ipconfig /release och trycker sedan på ENTER.
    2. Skriv sedan ipconfig /renew och tryck på Enter.

Användare av Windows Me, 98 eller 95:

1. Skriv winipcfg och klicka på OK.

2. Klicka på Frigör alla och sedan på Förnya.

3. När du har uppdaterat IP-informationen ansluter du kabelmodemet eller DSL-routern till WAN-porten på routern.

4. Om du behöver konfigurera kabelmodemet eller DSL-routern läser du i DSL-routerns dokumentation. Du bör nu kunna komma ut på Internet och använda dina nätverksresurser.

Obs! När du behöver använda routerns konfigurationssidor anger du den nya IP-adress som du just konfigurerat i steg 4.