Jak lze nastavit bezdrátové zabezpečení routeru v systému Windows Vista?

Uživatelé systému Windows Vista mohou ke konfiguraci nastavení bezdrátového zabezpečení routeru pomocí režimu WPS (Wi-Fi Protected Setup) použít průvodce nastavením bezdrátového směrovače nebo přístupového bodu.

Poznámka: Pokud nastavení bezdrátového zabezpečení routeru nakonfigurujete v systému Windows Vista pomocí průvodce nastavením bezdrátového směrovače nebo přístupového bodu, musí se všechna ostatní zařízení WPS připojit k routeru pomocí systému Windows Vista. Zařízení nelze připojit pomocí konfiguračních stránek routeru.

  1. Router je nutné nastavit na výchozí nastavení výrobce.

    Pokud nastavujete router, který nebyl nakonfigurován:

    1. Pokyny k připojení routeru k modemu, počítači a elektrické zásuvce naleznete v části Instalace. Router musí být k počítači se systémem Windows Vista připojen pomocí ethernetového kabelu.
    2. Přístup na konfigurační stránky routeru získáte pomocí webového prohlížeče. Do řádku umístění nebo adresy zadejte 192.168.2.1 a stiskněte klávesu ENTER.
    3. Na stránce neklepejte na tlačítko Start, ale nechte okno otevřené. Později budete potřebovat kód WPS PIN, který je uveden na této stránce.

    Pokud nastavujete router, který byl nakonfigurován:

    1. Pokyny k připojení routeru k počítači naleznete v části Instalace. Router musí být k počítači se systémem Windows Vista připojen pomocí ethernetového kabelu.
    2. Přihlaste se na konfigurační stránky routeru.
    3. Klepněte na kartu Device (Zařízení).
    4. V části Factory Settings (Nastavení výrobce) klepněte na tlačítko Reload (Obnovit). Tím se v routeru obnoví výchozí nastavení výrobce. Při obnově výchozích nastavení výrobce se všechna aktuální nastavení ztratí. Po výzvě klepněte na tlačítko Continue (Pokračovat).
    5. Aktualizujte úvodní stránku routeru. Na stránce neklepejte na tlačítko Start, ale nechte okno otevřené. Později budete potřebovat kód WPS PIN, který je uveden na této stránce.
  2. V systému Windows klepněte na tlačítko Start > Síť.
  3. Klepněte na tlačítko Přidat bezdrátové zařízení.
  4. Vyberte možnost USRobotics Wireless MAXg Router, klepněte na tlačítko Další a postupujte podle pokynů na obrazovce.
  5. Pokud nebyl router nalezen, postupujte podle následujících pokynů:

    1. Klepněte na tlačítko Storno.
    2. Na zadní straně routeru stiskněte tlačítko Reset.
    3. Pokud svítí kontrolka LED WLAN (Wireless), aktualizujte úvodní stránku routeru. Tím se zobrazí nový kód WPS PIN routeru.
    4. Klepnutím na tlačítko Přidat bezdrátové zařízení znovu zahajte hledání routeru.
  6. Po výzvě zadejte kód WPS PIN routeru, klepněte na tlačítko Další a pokračujte podle pokynů na obrazovce.

    Kód WPS PIN se zobrazí v pravém dolním rohu obrazovky úvodní stránky routeru.

    wps_pin

  7. Pokud se nepodaří připojení navázat, proveďte instalaci znovu – včetně obnovení výchozího nastavení výrobce, pomocí nového kódu WPS PIN na úvodní stránce routeru.
  8. Po obnovení výchozího nastavení routeru se uživatelské jméno a heslo pro přístup na konfigurační stránky routeru smaže. Po nakonfigurování routeru v systému Windows Vista nastavte nové uživatelské jméno a heslo následujícím postupem:
    1. Přejděte zpět k webovému prohlížeči a aktualizujte stránku.
    2. Klepněte na kartu Security (Zabezpečení).
    3. V části Router Login (Přihlášení k routeru) zadejte uživatelské jméno a heslo a v dolní části stránky klepněte na tlačítko Save (Uložit).
  9. Jestliže se nemůžete připojit k Internetu, použijte stránku Internet a zadejte údaje o poskytovateli služeb Internetu ručně.

 

Návrat na stránku s instrukcemi