Hoe kan ik de draadloze beveiliging van mijn router met Windows Vista instellen?

Gebruikers van Windows Vista kunnen de wizard Een router of toegangspunt voor draadloos netwerk instellen gebruiken om de draadloze instellingen van de router met behulp van Wi-Fi Protected Setup (WPS) te configureren.

Opmerking: als u de draadloze beveiligingsinstellingen van de router met de wizard Een router of toegangspunt voor draadloos netwerk instellen van Windows Vista configureert, moeten alle andere WPS-apparaten ook via Windows Vista op de router worden aangesloten. Het is in dit geval niet mogelijk apparaten via de configuratiepagina's van de router aan te sluiten.

  1. De router moet op de fabrieksinstellingen zijn ingesteld.

    Als u een router wilt instellen die nog niet is geconfigureerd:

    1. Raadpleeg Installatie voor meer informatie over het aansluiten van de router op uw modem, uw computer en het stopcontact. De router moet met een Ethernet-kabel op uw Windows Vista-computer worden aangesloten.
    2. Start om toegang tot de configuratiepagina's van de router te krijgen uw webbrowser op. Voer 192.168.2.1 op de locatie- of adresregel in en druk op ENTER.
    3. Klik niet op Start (Start) op de pagina die wordt geopend en sluit het venster niet. Later in deze procedure hebt u de informatie bij WPS PIN (WPS-pincode) op deze pagina nodig.

    Als u een router wilt instellen die reeds is geconfigureerd:

    1. Raadpleeg Installatie voor meer informatie over de aansluiting van de router op uw computer. De router moet met een Ethernet-kabel op uw Windows Vista-computer worden aangesloten.
    2. Meld u aan bij de configuratiepagina's van de router.
    3. Klik op het tabblad Device (Apparaat).
    4. Klik in het gedeelte Factory Settings (Fabrieksinstellingen) op Reload (Opnieuw laden) om de fabrieksinstellingen van de router te herstellen. Als u de fabrieksinstellingen herstelt, gaan alle momenteel geldende instellingen verloren. Klik als hier om wordt gevraagd op Continue (Doorgaan).
    5. Vernieuw de startpagina van de router. Klik niet op Start (Start) op de pagina die wordt geopend en sluit het venster niet. Later in deze procedure hebt u de informatie bij WPS PIN (WPS-pincode) op deze pagina nodig.
  2. Klik in Windows op Start > Netwerk.
  3. Klik op Draadloos apparaat toevoegen.
  4. Selecteer de USRobotics Wireless MAXg Router, klik op Volgende en volg de aanwijzingen op het scherm op.
  5. Ga als volgt te werk als de wizard uw router niet kan vinden:

    1. Klik op Annuleren.
    2. Druk op de Reset-knop aan de achterzijde van de router.
    3. Vernieuw als het WLAN-lampje (voor draadloze verbindingen) brandt de startpagina van de router en kijk wat de nieuwe WPS PIN (WPS-pincode) van de router is.
    4. Klik op Draadloos apparaat toevoegen om nogmaals naar de router te zoeken.
  6. Voer als hier om wordt gevraagd de WPS PIN (WPS-pincode) van de router in, klik op Volgende en volg de aanwijzingen op het scherm op.

    De WPS PIN (WPS-pincode) wordt rechtsonder op de startpagina van de router weergegeven.

    wps_pin

  7. Als de verbinding niet juist tot stand wordt gebracht, dient u de installatieprocedure opnieuw uit te voeren en de fabrieksinstellingen te herstellen. Gebruik vervolgens de nieuwe WPS PIN (WPS-pincode) op de startpagina van de router.
  8. Als u de fabrieksinstellingen van de router herstelt, worden de gebruikersnaam en het wachtwoord voor toegang tot de configuratiepagina's van de router gewist. Ga als volgt te werk om een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord in te stellen nadat de router met Windows Vista is geconfigureerd:
    1. Ga terug naar de webbrowser en vernieuw de pagina.
    2. Klik op het tabblad Security (Beveiliging).
    3. Voer in het gedeelte Router Login (Aanmelden bij de router) een gebruikersnaam en een wachtwoord in en klik vervolgens op Save (Opslaan) onderaan de pagina.
  9. Ga als u geen verbinding met het internet kunt maken naar de pagina Internet (Internet) en voer de gegevens van uw internet service provider (ISP) handmatig in.

 

Terug naar de pagina Tutorials